Google Analytics training

Wil jij Google Analytics gebruiken voor jouw Online Marketing Strategie, maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 4 weken succesvol te worden met alle ins en outs van Google Analytics.
 • Gebeurtenissen en conversies meetbaar maken.
 • Cross-platform campagnes meetbaar maken.
 • Slimme inzichten voor een hogere Return On Investment (ROI).
 • Voorspellende inzichten over het gedrag van jouw klanten.
 • Integratie met Google Ads.
 • Intensieve begeleiding & praktijkopdrachten.
 • 12 maanden toegang tot de academy.
Olav Wolters Teach Digital
Olav Wolters Eigenaar
Online Marketing Academy Hat E-learning & 1-op-1 coaching
Online Marketing Academy Price € 900
Online Marketing Training Location Digitaal
Online Marketing Academy Time 4 weken
Teach Digital
Algemeen
Inhoud & leerdoelen
Examens & certificaten
Unieke leermethodiek
Studiemateriaal

Algemeen.

Google Analytics is voor miljoenen bedrijven een belangrijk platform voor het begrijpen van het gedrag van hun klanten en om betere ervaringen voor hen te creëren. Daarnaast vindt er steeds meer handel online plaats en staan bedrijven hierdoor onder druk om elke bestede euro aan online marketing te laten tellen. Google Analytics geeft jou de essentiële inzichten die je nodig hebt om vervolgstappen te zetten binnen jouw bedrijf! Analytics heeft het vermogen om zich aan te passen aan nieuwe situaties, algoritmes en patronen en kan deze ontdekken en gebruiken. Hieronder vind je een opsomming van de belangrijkste voordelen:

 • Nieuwe, voorspellende inzichten over het gedrag van jouw klanten.
 • Doelgroepen zijn makkelijk in te stellen en in te zien.
 • Het instellen van conversies is eenvoudiger.
 • Privacy staat centraal.
 • Diepere integratie met Google Ads.
 • Het meten van cross-platform campagnes.

Benieuwd hoe jij Google Analytics (4) optimaal kunt inzetten voor jouw bedrijf? Dan is onze Google Analytics training perfect voor jou. In slechts vier weken leer je alle ins en outs met betrekking tot Google Analytics (4). Door middel van praktijkgerichte opdrachten kan jouw theoretische kennis vrijwel direct worden toegepast voor jouw onderneming. Gedurende het traject heb je meermaals contact met je persoonlijke online marketing coach.

Start traject

Onze Google Analytics training is volledig op maat en start op de datum die we samen hebben afgesproken.

Voor wie is de training bedoeld?

Voor iedereen die de nuttige functies van Google Analytics wil toevoegen aan hun online strategie! Ook voor diegene die zijn kennis over Google Analytics wil opfrissen.

Hoeveel tijd kost deze training?

De duur van het traject is 4 weken. De tijd die je investeert in je ontwikkeling is als volgt onder te verdelen:

1. Lesstof – 12 uur
2. Praktijkopdrachten – 10 uur
3. Contact met coach – 3 uur

* Uren zijn bij benadering en kunnen per cursist verschillen.

Start traject

We starten op de datum die we samen hebben afgesproken.

Inhoud en leerdoelen.

In vier stappen bereiden wij je voor op Google Analytics.

Wat leer je tijdens deze training?

Het traject behandelt alles wat betrekking heeft op Google Analytics voor jouw website. Je gaat leren om Google Analytics en Google Analytics 4 in te stellen voor jouw bedrijf. Ook leren we je wat je met alle features kunt bereiken.

Introductie van Google Analytics (4)

Voordat we daadwerkelijk starten is het belangrijk dat de basis van Google Analytics en haar functionaliteiten duidelijk zijn uitgelegd. Hier starten wij dus mee!

Instellen van Google Analytics (4)

Google Analytics verzamelt data over de bezoeken aan jouw website. Het is een essentiële tool voor de inzet van online marketing en we willen daarom het belang ervan benadrukken. We leren je hoe je Google Analytics instelt op drie niveaus:
– Accountniveau
– Propertyniveau (één/meerdere websites, app, etc.)
– Weergaveniveau (een property met bepaalde configuratie; bijvoorbeeld een
view waarin jouw websitebezoek uitgesloten is).

Instellen van Google Analytics (4) geavanceerd

Nu gaan we ons richten op de meer geavanceerde instellingen. Om alle functionaliteiten van Google Analytics optimaal te benutten gaan we je leren om de volgende onderwerpen in te stellen voor jouw website:
– Gebeurtenissen & Doelen
– Reguliere expressies
– Parameters gebeurtenissen
– Doelgroepdefinities aangepaste doelgroepen
– Site search & query parameters
– Diepere integratie met Google Ads.
– Het meten van cross-platform campagnes.

Leerdoelen

Om de kwaliteit van het coachingstraject te kunnen waarborgen én om er zeker van te zijn dat jij met de juiste kennis het traject afrondt hebben we leerdoelen opgesteld. Benieuwd welke? Vraag jouw leerdoelen op via: info@teachdigital.nl

Wat is het instapniveau?

De training is praktisch, concreet en prima te volgen vanaf een MBO-4 opleidingsniveau.

Over welke vaardigheden beschik je na deze training?

Na deze training kent de cursist alle huidige theorie met betrekking tot Google Analytics., kan deze aan de slag in de praktijk en advies geven over de inzet van Google Analytics.

Examens en certificaten.

Je ontvangt na een positieve beoordeling van de praktijkopdrachten en het succesvol afronden van de eindtoets een certificaat van deelname.

Onze trainingen, e-learning en werkwijze voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Dit zorgt ervoor dat jij optimaal kunt leren.

Unieke leermethodiek.

Je leert online in onze digitale leeromgeving, krijgt praktijkopdrachten afgestemd op jouw situatie en wordt begeleid door je persoonlijke online marketing coach.

Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat je niet alleen de theorie kent, maar dat je dit ook op de juiste manier weet toe te passen.  Dit is onze belofte.

Studiemateriaal.

 • Academy (kennisbank), beschikbaar voor 12 maanden vanaf start traject
 • Externe hulpmiddelen:
  • Google Analytics
Teach Digital - Online Marketing Training - Divider
Een greep uit onze partners:
Nog niet overtuigd?

Lees hier de ervaringen van onze cursisten.

"Cijfer: ruime 8, ik ben heel tevreden over de inhoud van de Academy. De interactie is ook goed."
Liesbeth Rutten testemonial
Liesbeth Rutten - Communicatie manager - IBK B.V.
"Dankzij de partnership hebben wij onze online strategie staan. De begeleiding was professioneel, effectief en praktisch."
Willem prinsen testemonial
Willem Prinsen - Group Commercial Director - Solidus Solutions
"Wat ik fijn vond aan de academy is de verhouding tussen begeleiding en self-learning. Het is fijn om op deze manier 'rugdekking' te krijgen in online marketing!"
Jacco-Roukens testimonial
Jacco Roukens - Marketeer - MisterSales
Ik wil, los van de ondersteuning bij de Google Ads werkzaamheden, een onwijs compliment maken voor jullie Academy omgeving. Wauw. Wat ziet het er strak uit, maar bovenal: wat navigeert het fijn en intuïtief. Heel gaaf wat jullie bewerkstelligd hebben! Echt heel professioneel. Complimenten!
Ilionx
Wendy Hertgers - Marketeer - ilionx
Ik ben erg tevreden over de cursus, ik heb echt het gevoel dat ik veel heb geleerd. Er is ontzettend veel gebeurd in de online marketing sinds ik mijn opleiding afronde in 2015. Dankzij de cursus van Succesfactor heb ik mijn kennis bijgeschaafd en kan ik mijn nieuwe kennis toepassen in mijn dagelijkse werk. Ik kan deze cursus met een gerust hart adviseren aan iedereen die zijn affiniteit met en kennis van online marketing wil vergroten.
Chris -
Top cursus over online marketing. De te leren stof is goed verdeeld over verschillende modules en wordt goed afgewisseld gebracht via tekst, afbeeldingen en video's. Zelfs voor mij als jurist, zonder ervaring met online marketing, was deze cursus goed te doen. De ondersteuning van coach Melvin was hierbij zeer prettig; hij heeft kennis van zaken, is zeer toegankelijk en motiveert je bij het behalen van goede resultaten.
Fieke -
Ik was op zoek naar een complete online marketing opleiding met de nadruk op SEA. Ook de intensieve persoonlijke begeleiding sprak mij erg aan. Ik ging aan de slag met mijn coach Melvin, die mij veel uitstekend advies gaf en altijd in overleg de passende aanpak voorstelde. Hierdoor was de cursus op maat gemaakt, maar toch erg uitdagend. Dankzij de interessante inhoud van de cursus en de goede tips van Melvin heb ik een goede basis om SEA specialist te worden.
Steven -
Kan je niet kiezen?

Ontdek de mogelijkheden tijdens een gesprek met een opleidingsadviseur

Laat je gegevens achter en ontvang persoonlijk opleidingsadvies. Wij nemen contact met je op om een demo in te plannen.