Online Marketing Opleiding

Ontbreekt het bij jou aan kennis en ervaring maar wil je wel graag aan de slag met online marketing? Dat is geen probleem met onze online marketing opleiding. Na het volgen van onze opleiding ben jij in staat om in no-time een succesvolle online strategie te bedenken, uit te voeren en te beheren.
 • Bepaal doelstellingen en zet deze om in meetbare KPI's.
 • Zet een complete online strategie op en behaal je doelstellingen.
 • Online Marketing kent geen geheimen meer voor jou.
 • Intensieve begeleiding & praktijkopdrachten.
 • 12 maanden toegang tot de academy.
Teach Digital
4.050,- excl. BTW
12 maanden
E-learning & 1-op-1 coaching
Algemeen
Inhoud & leerdoelen
Examens & certificaten
Learning on the job
Studiemateriaal

Algemeen

Wanneer je graag aan de slag wilt gaan als online marketeer dan leren we je in dit traject alles wat je daarvoor nodig hebt. Je leert online marketing van A tot Z te beheersen. De nieuwste trends en technieken in online marketing komen aan bod, zoals zoekmachine optimalisatie (SEO), zoekmachine adverteren (SEA), social media en conversie optimalisatie.


Wij leren je niet alleen de theorie, maar je leert eveneens jouw kennis direct toe te passen in de praktijk. Dit doen wij door middel van doelgerichte opdrachten die jij onder begeleiding van jouw persoonlijke online marketing coach uitvoert. Wacht daarom ook niet langer en vraag nu jouw offerte aan!

Start leertraject

Gezamenlijk met jouw persoonlijke coach overleg je wanneer je aan de online marketing opleiding begint.

Voor wie is de training bedoeld?

Iedereen die zich graag wil specialiseren als een online marketing expert kan onze online marketing opleiding volgen.

Optimaal leerrendement

Met onze online marketing opleiding doe je een waardevolle investering voor de lange termijn. De krachtige mix van een opleiding met online en offline componenten garandeert een zo hoog mogelijk leerrendement. Daarnaast beschik je tijdens jouw online marketing opleiding over een zeer volledige online kennisbank die je ten alle tijden kunt raadplegen. Dit samen met de doelgerichte opdrachten die je van jouw persoonlijke coach krijgt zorgt ervoor dat je alles eruit haalt wat erin zit!

Hoe ziet een leertraject eruit?

Kick off
Leren met
praktijkopdrachten
Nakijken, evalueren
en bijsturen
Implementeren en
optimaliseren

Hoeveel tijd kost deze training?

We hebben het leertraject verdeeld in drie overzichtelijke blokken, om jouw tijd optimaal te benutten.

60 uurE-learning
60 uurPraktijkopdrachten
18 uurSessies met coach

Inhoud en leerdoelen

In onze online marketing training komen acht onderdelen aan bod:

1. De essentie van online marketing

We beginnen door stil te staan bij online marketing en wat je ermee bereikt. Je gaat werken met onze SDTC-formule, onze speciale werkwijze waarbij je effectief omgaat met online marketing,

2. Tools instellen

Voordat je verder gaat moeten alle benodigde online marketing tools juist ingesteld staan. Denk aan Google Analytics, Google Tag Manager, Google Search Console, Bing Webmaster Tools en diverse social media pixels. Ook stel je in deze fase vast wat jouw doelgroep is, welke doelstellingen je hebt en welke KPI’s daarbij horen.

3. Verhogen bezoekersaantal en online vindbaarheid

Deze fase van het leertraject draait om het vergroten van de vindbaarheid van een website en alles wat daarbij hoort, zoals SEO (zoekmachine-optimalisatie) en SEA (zoekmachine-adverteren).

4. Verhogen online zichtbaarheid

Hoe maak je jouw website zichtbaar onder de juiste doelgroep? Om hierachter te komen, verdiep je je in social media (Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, Twitter, TikTok), social media advertenties, online adverteren, affiliate marketing en remarketing.

5. Maak je website effectief

Zorg dat jouw websitebezoekers de gewenste actie ondernemen door aan de slag te gaan met lead marketing, UX/UI en wireframing.

6. Leads overtuigen

Hoe zorg je ervoor dat leads worden omgezet in klanten? Je gaat je bezighouden met e-mailmarketing en we geven je alle tips en tricks!

7. Klanten omzetten in supporters

Je leert hoe je WhatsApp voor Business, e-mailmarketing en remarketing kunt inzetten om voor loyale klanten te zorgen,

8. Campagnes optimaliseren

Om het beste uit jouw website te halen, zul je constant moeten blijven optimaliseren. Wij leren je graag hoe je dat het beste doet! 

Wat is het eindresultaat van deze training?

Na het afronden van deze training is jouw online marketing strategie compleet en weet je deze zelfstandig aan te passen en te optimaliseren. Je hebt nu brede kennis en praktijkervaring als het gaat om SEO, SEA, social media (adverteren), remarketing en affiliate marketing. Je bent een volwaardig marketeer geworden!

Je kunt nu:

 • online marketing tools instellen
  • Google Analytics
  • Google Search Console
  • Bing Webmaster Tools
  • Google Tag Manager
  • diverse pixels en tags
 • jouw website gebruiksvriendelijk, overtuigend en oplossingsgericht maken
 • het maximale uit je klantenbestand halen
 • een online customer journey optimaliseren
 • KPI’s bepalen, meetbaar maken en monitoren 

Leerdoelen

Om een goed beeld te krijgen van de uitkomsten van jouw persoonlijke online marketing training, stellen wij concrete leerdoelen voor je op. Benieuwd geworden wat jij kunt bereiken bij Teach Digital? Vraag jouw leerdoelen aan via: info@teachdigital.nl. 

Wat is het instapniveau?

Tijdens een intakegesprek kijken onze coaches wat het instapniveau wordt. We gaan in principe uit van HBO werk- en denkniveau, maar verwachten minimaal MBO 4 niveau.

Over welke vaardigheden beschik je na deze training?

Na het afronden van onze training ben je helemaal up-to-date als het gaat om theoretische en praktische online marketing skills. Daarmee geef je zowel advies en ga in de praktijk aan het werk met online marketing.

Examens en certificaten

In elke module krijg je gedurende het leertraject verschillende praktijkopdrachten van je coach, welke je met een voldoende moet voltooien om met het volgende onderdeel te kunnen beginnen. Daarnaast krijg je tussentijdse toetsen en een eindtoets met een slagingsdrempel van 70%. Je mag deze net zo lang herkansen totdat je een voldoende hebt.

Wanneer je onze online marketing training met succes hebt afgerond, kun je gerust verder met het behalen van officiële certificaten voor Google, Microsoft en Facebook. Je beschikt over voldoende kennis dankzij de input die je tijdens ons traject hebt gekregen.

Unieke leermethodiek

Bij Teach Digital maken we gebruik van een unieke leermethode. Uniek omdat we online en offline combineren, maar ook omdat je een persoonlijke benadering krijgt. Onze coaching is intensief en geeft jou alles wat je nodig hebt om zowel theoretisch als in de praktijk je weg te vinden als online marketeer. 

Studiemateriaal

 • Leertraject Online marketing (e-learning), 12 maanden beschikbaar na start training.
 • Externe hulpmiddelen:
  • Alle social media kanalen
  • Alle Google Tools
  • Alle Bing Tools
  • Mailchimp

Veel gestelde vragen over Online Marketing Opleiding

Tijdens de online marketing opleiding wordt jij persoonlijk begeleid. Zo kan jij online vragen stellen, 1 op 1 begeleiding krijgen en online Q&A’s bijwonen en terug kijken.

De online marketing opleiding heeft een duur van 12 maanden.

Het instapniveau van de online marketing opleiding is minimaal MBO 4 niveau.

De online marketing opleiding is bedoeld voor mensen die gehele basis van online marketing onder de knie willen hebben. Daaronder vallen onder andere SEO, SEA en social media.

De werkdruk van de online marketing opleiding bestaat uit het volgende:

 • 60 uur besteed je aan de E-learning;
 • 60 uur besteed je aan praktijkopdrachten;
 • 18 uur besteed je aan sessies met jouw coach.

De online marketing opleiding kost met het STAP-budget €3.225 exclusief BTW. Maar zonder het STAP-budget is de prijs €4.050 exclusief BTW.

Ja, de online marketing opleiding van Teach Digital kan je in jouw eigen tijd voltooien. Ook nadat je de training hebt afgerond blijf jij toegang krijgen tot onze E-learning.

Met Teach Digital krijg jij praktijkopdrachten die specifiek zijn op jouw organisatie. Zo werk je aan jouw organisatie terwijl je aan het leren bent. Daarnaast wordt je persoonlijk geholpen met jouw coach en heb je toegang tot een kennisbank die je altijd kan raadplegen.

Lees ervaringen van onze cursisten

Schermafbeelding 2022-05-11 om 15.10.28Schermafbeelding 2022-05-11 om 15.10.09Schermafbeelding 2022-05-11 om 15.08.42Schermafbeelding 2022-05-11 om 15.08.04Schermafbeelding 2022-05-11 om 15.07.41Schermafbeelding 2022-05-11 om 15.07.07Schermafbeelding 2022-05-11 om 15.06.28Schermafbeelding 2022-05-11 om 15.05.44
"Cijfer: ruime 8, ik ben heel tevreden over de inhoud van de Academy. De interactie is ook goed." Liesbeth Rutten Communicatie manager - IBK B.V.
"Dankzij de partnership hebben wij onze online strategie staan. De begeleiding was professioneel, effectief en praktisch." Willem Prinsen Group Commercial Director - Solidus Solutions
"Wat ik fijn vond aan de academy is de verhouding tussen begeleiding en self-learning. Het is fijn om op deze manier 'rugdekking' te krijgen in online marketing!" Jacco Roukens Marketeer - MisterSales
Ik wil, los van de ondersteuning bij de Google Ads werkzaamheden, een onwijs compliment maken voor jullie Academy omgeving. Wauw. Wat ziet het er strak uit, maar bovenal: wat navigeert het fijn en intuïtief. Heel gaaf wat jullie bewerkstelligd hebben! Echt heel professioneel. Complimenten! Wendy Hertgers Marketeer - ilionx
Ik ben erg tevreden over de cursus, ik heb echt het gevoel dat ik veel heb geleerd. Er is ontzettend veel gebeurd in de online marketing sinds ik mijn opleiding afronde in 2015. Dankzij de cursus van Succesfactor heb ik mijn kennis bijgeschaafd en kan ik mijn nieuwe kennis toepassen in mijn dagelijkse werk. Ik kan deze cursus met een gerust hart adviseren aan iedereen die zijn affiniteit met en kennis van online marketing wil vergroten. Chris
Top cursus over online marketing. De te leren stof is goed verdeeld over verschillende modules en wordt goed afgewisseld gebracht via tekst, afbeeldingen en video's. Zelfs voor mij als jurist, zonder ervaring met online marketing, was deze cursus goed te doen. De ondersteuning van coach Melvin was hierbij zeer prettig; hij heeft kennis van zaken, is zeer toegankelijk en motiveert je bij het behalen van goede resultaten. Fieke
Ik was op zoek naar een complete online marketing opleiding met de nadruk op SEA. Ook de intensieve persoonlijke begeleiding sprak mij erg aan. Ik ging aan de slag met mijn coach Melvin, die mij veel uitstekend advies gaf en altijd in overleg de passende aanpak voorstelde. Hierdoor was de cursus op maat gemaakt, maar toch erg uitdagend. Dankzij de interessante inhoud van de cursus en de goede tips van Melvin heb ik een goede basis om SEA specialist te worden. Steven
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.