SEO training

Wil jij de beste posities binnen de organische zoekresultaten van Google, maar mis je de basiskennis en ervaring om dit voor elkaar te krijgen? Deze SEO training helpt je in 4 weken succesvol te worden met zoekmachine optimalisatie (SEO).
 • De laatste trends en inzichten op gebied van zoekmachine optimalisatie.
 • Zorg ervoor dat je gevonden wordt wanneer een potentiële klant op zoek is.
 • Alle stappen voor het behalen van topposities in Google.
 • Intensieve begeleiding & praktijkopdrachten.
 • 12 maanden toegang tot de academy.
Teach Digital
825,- excl. BTW
4 weken
E-learning & 1-op-1 coaching
Algemeen
Inhoud & leerdoelen
Examens & certificaten
Learning on the job
Studiemateriaal

Algemeen

Wil jij leren succesvol te worden met SEO? Door middel van onze SEO training krijg je binnen vier weken de ideale combinatie van online en offline training. Dit betekent dat je niet enkel de benodigde theoretische kennis opdoet maar deze kennis ook leert te gebruiken in doelgerichte praktijkopdrachten. In onze traject kom je niets te kort en leer je echt alles over zoekmachine optimalisatie. Vragen of hulp nodig? Jouw 1-op-1 online marketing coach begeleidt je in de wonderlijke wereld van SEO. Schrijf je nog vandaag in!

Start leertraject

Gezamenlijk met jouw persoonlijke coach bepaal je een geschikte startdatum voor jouw SEO training.

Voor wie is deze SEO training bedoeld?

Onze SEO-training is voor iedereen geschikt die online succes wil behalen met zoekmachine optimalisatie (SEO).

Optimaal leerrendement

Met onze SEO training doe je een waardevolle investering voor de lange termijn. Hier zorgt de mix van online en offline trainingscomponenten wel voor. Niet alleen beschik je tijdens jouw training over een zeer volledige online kennisbank maar eveneens leer je de theorie in te zetten in de praktijk. Heb je vragen of hulp nodig tijdens je SEO training? Jouw 1-op-1 coach begeleidt je met je doelgerichte opdrachten. Op deze manier is jouw kennis na vier weken volledig op niveau!

Hoe ziet een leertraject eruit?

Kick off
Leren met
praktijkopdrachten
Nakijken, evalueren
en bijsturen
Implementeren en
optimaliseren

Hoeveel tijd kost deze training?

We hebben het leertraject verdeeld in drie overzichtelijke blokken, om jouw tijd optimaal te benutten.

12 uurE-learning
10 uurPraktijkopdrachten
3 uurSessies met coach

Inhoud en leerdoelen

In onze SEO training komen vier onderdelen aan bod:

1. Doelgroep, doelstellingen en KPI’s 

We starten met het specifiek maken van jouw doelgroep aan de hand van een persona en we bepalen de online doelstellingen. Jouw doelen zet je vervolgens om in meetbare KPI’s. 

2. SEO tools instellen

Ook een stukje praktische voorbereiding is nodig voor deze SEO training. Het is belangrijk dat we de juiste analysetools van te voren instellen, denk aan Google Tag Manager, Google Search Console, Bing Webmaster Tools en Google Analytics.

3. Alles over SEO

Nu alles goed staat ingesteld en jouw doelen duidelijk zijn, starten we met het echte werk. Stap één is het uitvoeren van een zoekwoorden onderzoek, maar er is nog veel meer. ‘On-page SEO’, ‘Technische SEO’ en ‘Off-page SEO”; alles komt voorbij in de training. Uiteraard krijg je voldoende tips en begeleiding van jouw coach.

4. Campagnes optimaliseren

Jouw SEO activiteiten stoppen nog niet bij het opzetten van de juiste pagina’s. Voor de beste resultaten zul je moeten blijven optimaliseren, daarom besteden we ook hier genoeg aandacht aan.

Wat is het eindresultaat van deze training?

Na het afronden van ons leertraject ben je van A tot Z klaargestoomd om zelfstandig verder te gaan met SEO. Je kunt nu: 

 • een zoekwoorden onderzoek uitvoeren.
 • Google Search Console configureren.
 • Google Mijn Bedrijf optimaliseren.
 • on-site SEO problemen oplossen.
 • landingspagina’s schrijven.
 • zorgen voor een hogere autoriteit van jouw website 

Leerdoelen

Om een goed beeld te krijgen van de SEO kennis waar je na vier weken training over beschikt, stellen wij concrete leerdoelen voor je op. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag jouw leerdoelen aan via info@teachdigital.nl. 

Wat is het instapniveau?

Tijdens een intakegesprek kijken onze coaches wat het instapniveau wordt. We gaan in principe uit van HBO werk- en denkniveau, maar verwachten minimaal MBO 4 niveau. 

Over welke vaardigheden beschik je na deze SEO training?

Na het afronden van onze SEO training ben je helemaal up-to-date als het gaat om relevante kennis van zoek optimalisatie. Daarmee kun je zowel adviezen geven als in de praktijk aan het werk.

Examens en certificaten

Tijdens de SEO training krijg je van je coach diverse praktijkopdrachten die je met een voldoende moet voltooien om met het volgende onderwerp te kunnen starten. Om de module succesvol af te sluiten, moet je een resultaat van 70% of hoger halen op de eindtoets. Je kunt de toets net zo lang herkansen totdat je een voldoende hebt.

Unieke leermethodiek

Bij Teach Digital maken we gebruik van een unieke leermethode. Uniek omdat we online en offline combineren, maar ook omdat je een persoonlijke benadering krijgt. Onze coaching is intensief en geeft jou alles wat je nodig hebt om zowel theoretisch als in de praktijk je weg te vinden met SEO. 

Studiemateriaal

 • Leertraject SEO (e-learning), 12 maanden beschikbaar na start training.
 • Externe hulpmiddelen:
  • Google Tag Manager
  • Google Search Console
  • Bing Webmaster Tools
  • Google Analytics
  • Zoekwoorden planners

Veel gestelde vragen over SEO training

De SEO training heeft een duur van 12 maanden.

De SEO training kost met het STAP-budget €0,- exclusief BTW. Maar zonder het STAP-budget is de prijs €825,- exclusief BTW.

Het instapniveau van de SEO training is minimaal MBO 4 niveau.

Ja, de SEO training van Teach Digital kan je in jouw eigen tijd voltooien. Ook nadat je de training hebt afgerond blijf jij toegang krijgen tot onze E-learning.

De SEO training is bedoeld voor mensen die gehele basis van online marketing onder de knie willen hebben. Daaronder vallen onder andere SEO, SEA en social media.

Met Teach Digital krijg jij praktijkopdrachten die specifiek zijn op jouw organisatie. Zo werk je aan jouw organisatie terwijl je aan het leren bent. Daarnaast wordt je persoonlijk geholpen met jouw coach en heb je toegang tot een kennisbank die je altijd kan raadplegen.

De werkdruk van de SEO training bestaat uit het volgende:

 • 12 uur besteed je aan de E-learning;
 • 10 uur besteed je aan praktijkopdrachten;
 • 3 uur besteed je aan sessies met jouw coach.

Tijdens de SEO training wordt jij persoonlijk begeleid. Zo kan jij online vragen stellen, 1 op 1 begeleiding krijgen en online Q&A’s bijwonen en terug kijken. 

Lees ervaringen van onze cursisten

Schermafbeelding 2022-05-11 om 15.10.28Schermafbeelding 2022-05-11 om 15.10.09Schermafbeelding 2022-05-11 om 15.08.42Schermafbeelding 2022-05-11 om 15.08.04Schermafbeelding 2022-05-11 om 15.07.41Schermafbeelding 2022-05-11 om 15.07.07Schermafbeelding 2022-05-11 om 15.06.28Schermafbeelding 2022-05-11 om 15.05.44
"Cijfer: ruime 8, ik ben heel tevreden over de inhoud van de Academy. De interactie is ook goed." Liesbeth Rutten Communicatie manager - IBK B.V.
"Dankzij de partnership hebben wij onze online strategie staan. De begeleiding was professioneel, effectief en praktisch." Willem Prinsen Group Commercial Director - Solidus Solutions
"Wat ik fijn vond aan de academy is de verhouding tussen begeleiding en self-learning. Het is fijn om op deze manier 'rugdekking' te krijgen in online marketing!" Jacco Roukens Marketeer - MisterSales
Ik wil, los van de ondersteuning bij de Google Ads werkzaamheden, een onwijs compliment maken voor jullie Academy omgeving. Wauw. Wat ziet het er strak uit, maar bovenal: wat navigeert het fijn en intuïtief. Heel gaaf wat jullie bewerkstelligd hebben! Echt heel professioneel. Complimenten! Wendy Hertgers Marketeer - ilionx
Ik ben erg tevreden over de cursus, ik heb echt het gevoel dat ik veel heb geleerd. Er is ontzettend veel gebeurd in de online marketing sinds ik mijn opleiding afronde in 2015. Dankzij de cursus van Succesfactor heb ik mijn kennis bijgeschaafd en kan ik mijn nieuwe kennis toepassen in mijn dagelijkse werk. Ik kan deze cursus met een gerust hart adviseren aan iedereen die zijn affiniteit met en kennis van online marketing wil vergroten. Chris
Top cursus over online marketing. De te leren stof is goed verdeeld over verschillende modules en wordt goed afgewisseld gebracht via tekst, afbeeldingen en video's. Zelfs voor mij als jurist, zonder ervaring met online marketing, was deze cursus goed te doen. De ondersteuning van coach Melvin was hierbij zeer prettig; hij heeft kennis van zaken, is zeer toegankelijk en motiveert je bij het behalen van goede resultaten. Fieke
Ik was op zoek naar een complete online marketing opleiding met de nadruk op SEA. Ook de intensieve persoonlijke begeleiding sprak mij erg aan. Ik ging aan de slag met mijn coach Melvin, die mij veel uitstekend advies gaf en altijd in overleg de passende aanpak voorstelde. Hierdoor was de cursus op maat gemaakt, maar toch erg uitdagend. Dankzij de interessante inhoud van de cursus en de goede tips van Melvin heb ik een goede basis om SEA specialist te worden. Steven
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.