SEO training

Wil jij de beste posities binnen de organische zoekresultaten van Google, maar mis je de basiskennis en ervaring om dit voor elkaar te krijgen? Onze SEO training helpt je in 4 weken succesvol te worden met zoekmachine optimalisatie (SEO).
 • De laatste trends en inzichten op gebied van zoekmachine optimalisatie.
 • Zorg ervoor dat je gevonden wordt wanneer een potentiële klant op zoek is.
 • Alle stappen voor het behalen van topposities in Google.
 • Intensieve begeleiding & praktijkopdrachten.
 • 12 maanden toegang tot de academy.
Olav Wolters Teach Digital
Olav Wolters Eigenaar
Online Marketing Academy Hat E-learning & 1-op-1 coaching
Online Marketing Academy Price € 900
Online Marketing Training Location Digitaal
Online Marketing Academy Time 4 weken
Teach Digital
Algemeen
Inhoud & leerdoelen
Examens & certificaten
Unieke leermethodiek
Studiemateriaal

Algemeen.

Wil jij leren succesvol te worden met SEO? Door middel van onze SEO training krijg je binnen vier weken de ideale combinatie van online en offline training. Dit betekent dat je niet enkel de benodigde theoretische kennis opdoet maar deze kennis ook leert te gebruiken in doelgerichte praktijkopdrachten. In onze traject kom je niets te kort en leer je echt alles over zoekmachine optimalisatie. Vragen of hulp nodig? Jouw 1-op-1 online marketing coach begeleidt je in de wonderlijke wereld van SEO. Schrijf je nog vandaag in!

Start leertraject

Gezamenlijk met jouw persoonlijke coach bepaal je een geschikte startdatum voor jouw SEO training.

Voor wie is deze training bedoeld?

Onze SEO-training is voor iedereen geschikt die online succes wil behalen met zoekmachine optimalisatie (SEO).

Hoeveel tijd kost deze training?

Onze SEO-coachingstraject is onderverdeeld in drie overzichtelijke blokken. Zo garanderen we dat jouw tijd optimaal benut wordt.

 1. Theoretische stof – 12 uur
 2. Praktijkgerichte opdrachten – 10 uur 
 3. 1-op-1 coaching – 3 uur

* De verdeling van de uren is een inschatting en kan per persoon verschillen.

Optimaal leerrendement

Met onze SEO-training doe je een waardevolle investering voor de lange termijn. Hier zorgt de mix van online en offline trainingscomponenten wel voor. Niet alleen beschik je tijdens jouw training over een zeer volledige online kennisbank maar eveneens leer je de theorie in te zetten in de praktijk. Heb je vragen of hulp nodig tijdens je training? Jouw 1-op-1 coach begeleidt je met je doelgerichte opdrachten. Op deze manier is jouw kennis na vier weken volledig op niveau!

Inhoud en leerdoelen.

In onze SEO training komen vier onderdelen aan bod:

1. Doelgroep, doelstellingen en KPI’s 

We starten met het specifiek maken van jouw doelgroep aan de hand van een persona en we bepalen de online doelstellingen. Jouw doelen zet je vervolgens om in meetbare KPI’s. 

2. SEO tools instellen

Ook een stukje praktische voorbereiding is nodig voor deze SEO training. Het is belangrijk dat we de juiste analysetools van te voren instellen, denk aan Google Tag Manager, Google Search Console, Bing Webmaster Tools en Google Analytics.

3. Alles over SEO

Nu alles goed staat ingesteld en jouw doelen duidelijk zijn, starten we met het echte werk. Stap één is het uitvoeren van een zoekwoorden onderzoek, maar er is nog veel meer. ‘On-page SEO’, ‘Technische SEO’ en ‘Off-page SEO”; alles komt voorbij in de training. Uiteraard krijg je voldoende tips en begeleiding van jouw coach.

4. Campagnes optimaliseren

Jouw SEO activiteiten stoppen nog niet bij het opzetten van de juiste pagina’s. Voor de beste resultaten zul je moeten blijven optimaliseren, daarom besteden we ook hier genoeg aandacht aan.

Wat is het eindresultaat van deze training?

Na het afronden van ons leertraject ben je van A tot Z klaargestoomd om zelfstandig verder te gaan met SEO. Je kunt nu: 

 • een zoekwoorden onderzoek uitvoeren.
 • Google Search Console configureren.
 • Google Mijn Bedrijf optimaliseren.
 • on-site SEO problemen oplossen.
 • landingspagina’s schrijven.
 • zorgen voor een hogere autoriteit van jouw website 

Leerdoelen

Om een goed beeld te krijgen van de SEO kennis waar je na vier weken training over beschikt, stellen wij concrete leerdoelen voor je op. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag jouw leerdoelen aan via info@teachdigital.nl. 

Wat is het instapniveau?

Tijdens een intakegesprek kijken onze coaches wat het instapniveau wordt. We gaan in principe uit van HBO werk- en denkniveau, maar verwachten minimaal MBO 4 niveau. 

Over welke vaardigheden beschik je na deze training?

Na het afronden van onze SEO training ben je helemaal up-to-date als het gaat om relevante kennis van zoek optimalisatie. Daarmee kun je zowel adviezen geven als in de praktijk aan het werk.

Examens en certificaten.

Tijdens het SEO leertraject krijg je van je coach diverse praktijkopdrachten die je met een voldoende moet voltooien om met het volgende onderwerp te kunnen starten. Om de module succesvol af te sluiten, moet je een resultaat van 70% of hoger halen op de eindtoets. Je kunt de toets net zo lang herkansen totdat je een voldoende hebt.

Unieke leermethodiek.

Bij Teach Digital maken we gebruik van een unieke leermethode. Uniek omdat we online en offline combineren, maar ook omdat je een persoonlijke benadering krijgt. Onze coaching is intensief en geeft jou alles wat je nodig hebt om zowel theoretisch als in de praktijk je weg te vinden met SEO. 

Studiemateriaal.

 • Academy (kennisbank), beschikbaar voor 12 maanden vanaf start traject
 • Externe hulpmiddelen:
  • Google Tag Manager
  • Google Search Console
  • Bing Webmaster Tools
  • Google Analytics
  • Zoekwoorden planners
Teach Digital - Online Marketing Training - Divider
Een greep uit onze partners:
Nog niet overtuigd?

Lees hier de ervaringen van onze cursisten.

"Cijfer: ruime 8, ik ben heel tevreden over de inhoud van de Academy. De interactie is ook goed."
Liesbeth Rutten testemonial
Liesbeth Rutten - Communicatie manager - IBK B.V.
"Dankzij de partnership hebben wij onze online strategie staan. De begeleiding was professioneel, effectief en praktisch."
Willem prinsen testemonial
Willem Prinsen - Group Commercial Director - Solidus Solutions
"Wat ik fijn vond aan de academy is de verhouding tussen begeleiding en self-learning. Het is fijn om op deze manier 'rugdekking' te krijgen in online marketing!"
Jacco-Roukens testimonial
Jacco Roukens - Marketeer - MisterSales
Ik wil, los van de ondersteuning bij de Google Ads werkzaamheden, een onwijs compliment maken voor jullie Academy omgeving. Wauw. Wat ziet het er strak uit, maar bovenal: wat navigeert het fijn en intuïtief. Heel gaaf wat jullie bewerkstelligd hebben! Echt heel professioneel. Complimenten!
Ilionx
Wendy Hertgers - Marketeer - ilionx
Ik ben erg tevreden over de cursus, ik heb echt het gevoel dat ik veel heb geleerd. Er is ontzettend veel gebeurd in de online marketing sinds ik mijn opleiding afronde in 2015. Dankzij de cursus van Succesfactor heb ik mijn kennis bijgeschaafd en kan ik mijn nieuwe kennis toepassen in mijn dagelijkse werk. Ik kan deze cursus met een gerust hart adviseren aan iedereen die zijn affiniteit met en kennis van online marketing wil vergroten.
Chris -
Top cursus over online marketing. De te leren stof is goed verdeeld over verschillende modules en wordt goed afgewisseld gebracht via tekst, afbeeldingen en video's. Zelfs voor mij als jurist, zonder ervaring met online marketing, was deze cursus goed te doen. De ondersteuning van coach Melvin was hierbij zeer prettig; hij heeft kennis van zaken, is zeer toegankelijk en motiveert je bij het behalen van goede resultaten.
Fieke -
Ik was op zoek naar een complete online marketing opleiding met de nadruk op SEA. Ook de intensieve persoonlijke begeleiding sprak mij erg aan. Ik ging aan de slag met mijn coach Melvin, die mij veel uitstekend advies gaf en altijd in overleg de passende aanpak voorstelde. Hierdoor was de cursus op maat gemaakt, maar toch erg uitdagend. Dankzij de interessante inhoud van de cursus en de goede tips van Melvin heb ik een goede basis om SEA specialist te worden.
Steven -
Kan je niet kiezen?

Ontdek de mogelijkheden tijdens een gesprek met een opleidingsadviseur

Laat je gegevens achter en ontvang persoonlijk opleidingsadvies. Wij nemen contact met je op om een demo in te plannen.