Marketing voor de e-commerce

De e-commerce markt groeit enorm. Nog altijd komen er jaarlijks veel online verkopers bij. Zeker tijdens de COVID-19-pandemie schoten de online shops en marketplaces de grond uit. Hoelang je al in de e-commerce zit maakt weinig uit: de concurrentie is enorm. Er is maar één manier om je hoofd boven water te houden: ijzersterke marketing. Als je het goed doet, haal je zelfs flinke winst uit de hierdoor verhoogde conversie.
Bekijk leertrajecten
Marketing voor de e-commerce Teach Digital

Online marketing voor de e-commerce

Wanneer je online zakendoet, moet je marketing natuurlijk ook grotendeels online zijn. Met de juiste ads klikken klanten direct door naar jouw website. Sterker nog: als ze willen, gaan ze direct over tot aankoop.

Waarom online marketing voor de e-commerce

Online marketing is vooral belangrijk voor de e-commerce door de grote concurrentie. Het is namelijk de beste manier richting een betere online vindbaarheid. Ook spreek je met behulp van online marketing direct de juiste doelgroep aan.

Voorbeelden van online marketing uit de e-commerce

Grote spelers op de e-commerce markt zijn bijvoorbeeld Bol.com, Zalando of Wehkamp. Google bijvoorbeeld eens op “sleehakken kopen” of “spijkerbroek kopen”. Ongetwijfeld zie je ze alle drie langskomen. Hoe mooi is het dan als jouw bedrijf ook op die eerste pagina staat wanneer je zoekt naar jouw product?

Online marketing zelf uitvoeren

Online marketing uitvoeren kan je helemaal zelf. Door de e-commerce branche heb je waarschijnlijk al wat online ervaring. Toch komt bij marketing meer kijken dan je denkt. Hoe zorg je bijvoorbeeld dat jouw advertenties écht succesvol zijn? En wat zijn de kansen voor social media of SEO? Een online marketing training helpt daarbij.

Ontdek Teach Digital

Teach Digital geeft opleidingen, trainingen en cursussen die jou op weg helpen binnen de wereld van online marketing. Onze persoonlijke coaches hebben brede expertise op het gebied van e-commerce.

Waarom Teach Digital?

In plaats van een lange, theoretische les over bijvoorbeeld SEO, biedt Teach Digital een-op-eencoaching. We denken dus mee met de specifieke wensen van jouw bedrijf. Niet alleen door het delen van kennis, maar ook met behulp van praktijkopdrachten. Alle nieuwe kennis pas je dus direct toe.

Leertrajecten

Alle leertrajecten van Teach Digital zijn geschikt voor de e-commerce branche. Bijvoorbeeld de Google Ads training, de socialmediacursussen of de volledige online marketing opleiding. Uiteraard stemmen we iedere training af op jouw specifieke doel.

Online Marketing opleiding

Wil jij aan de slag met online marketing, maar mis je kennis en ervaring? Na deze opleiding ben jij in staat om een succesvolle online strategie uit te werken, op te zetten en te beheren.

Google Ads training

Wil jij winstgevende advertenties opzetten in Google Ads, maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 8 weken succesvol te worden met Google Ads.

Social Media training

Wil jij onder de aandacht komen bij je doelgroep door middel van Social Media (advertenties), maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 8 weken succesvol te worden met Social Media.

SEO training

Wil jij topposities behalen in Google, maar mis je de basiskennis en ervaring? Deze training helpt je in 4 weken succesvol te worden met zoekmachine optimalisatie (SEO).

LinkedIn training

Wil jij LinkedIn gebruiken voor de uitbreiding van jouw Online Marketing Strategie, maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 4 weken succesvol te worden met LinkedIn.

Facebook training

Wil jij Facebook gebruiken voor de uitbreiding van jouw Online Marketing Strategie, maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 4 weken succesvol te worden met Facebook.

Instagram training

Wil jij Instagram gebruiken voor de uitbreiding van jouw Online Marketing Strategie, maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 4 weken succesvol te worden met Instagram.

Twitter training

Wil jij onder de aandacht komen bij je doelgroep door middel van Twitter (advertenties), maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 4 weken succesvol te worden met Twitter.

Pinterest training

Wil jij Pinterest gebruiken voor de uitbreiding van jouw Online Marketing Strategie, maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 4 weken succesvol te worden met Pinterest.

Snapchat training

Wil jij Snapchat gebruiken om jouw Online Marketing Strategie uit te breiden, maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 4 weken succesvol te worden met Snapchat.

Heb je vragen?

Neem contact op met Bas!

Olav Wolters teach digital
Olav Wolters Eigenaar

Hoe ziet een coachingstraject er uit?

In deze korte animatie leggen we je in minder dan twee minuten uit hoe een coachingstraject bij Teach Digital eruit ziet!

 

 

Online marketing is een deelproces van marketing. Het is een proces waarbij organisaties, en bestaande of potentiële klanten, via internet waarden en producten creëren en met elkaar uitwisselen. Eenvoudiger gezegd draait het om de vraag: hoe krijg je in een online omgeving een product of dienst onder de aandacht bij de juiste doelgroep?

Online marketing coaching is het leren van het online marketing vak waar en wanneer het jou uitkomt. Door middel van e-learning ben jij instaat om te leren met praktijkopdrachten. De kracht van onze coachingstrajecten ligt in de unieke mix van online en offline ondersteuning. Je krijgt toegang tot een e-learning vol met tekst, beeld, praktijkopdrachten en examens en tegelijkertijd profiteer je van 1-op-1 contact met een online marketing coach. Jouw coach helpt je bij de uitvoering en beantwoordt je vragen zodat jij je straks een volwaardig online marketeer kunt noemen. Onze blended learning methode geeft jou ‘the best of both worlds’!

De kosten per traject verschillen. Echter, is het een duurzame investering omdat je de online marketing kennis intern toepast. Deze kennis blijft binnen je bedrijf en daarom ben je beter in staat om jouw doelstellingen te vertalen naar online marketing.

Met het coachingstraject van Teach Digital ben je ervan verzekerd dat je jezelf binnen een mum van tijd online marketing expert mag noemen. Dankzij onze unieke leermethode leer je binnen no-time alle ins en outs van online marketing en kun jij zelfstandig als marketeer te werk.

Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.