Marketing voor de productiebranche

Niet alleen de maakindustrie zelf maakte een flinke technologische ontwikkeling door. Datzelfde effect zien we terug in de marketing. Traditionele merkuitingen hebben binnen deze branche nauwelijks meer effect. Marketing voor productiebedrijven gebeurt vandaag de dag dan ook vaak online. Pak je de online marketing van jouw productiebedrijf goed aan? Dan haal je makkelijk nieuwe klanten binnen. Doe je dat niet, dan komt jouw website terecht in een eindeloze stapel met online informatie.
Bekijk leertrajecten
Marketing voor de productiebranche

Online marketing voor de productiebranche

Online marketing gaat niet alleen over SEO of blogs. Je strategie bepaalt hoe je in contact komt met je potentiële klant. In de productiebranche is dat vaak ook via bijvoorbeeld een e-mailnieuwsbrief, webinar of video content. Je wil immers laten zien wat jouw bedrijf kan.

Waarom online marketing voor de productiebranche

Mensen die op zoek zijn naar een productiebedrijf, zoeken als eerste in Google. Wanneer jouw bedrijf vervolgens niet verschijnt, of pas op pagina 10, is dat slecht nieuws. Potentiële klanten zijn op zoek naar een snelle oplossing. Het liefst staat jouw bedrijf dus boven de concurrent!

Voorbeelden van online marketing uit de productiebranche

Wat voor producties draai jij? Zoek het eens op in een zoekmachine of typ simpelweg “productontwikkeling Amsterdam”. De bedrijven op de eerste twee pagina’s, zijn mogelijk jouw concurrenten. Zoek ook jouw product eens op via sociale media als Facebook en YouTube. Waarschijnlijk is ook hier nog veel winst voor jou te behalen.

Online marketing zelf uitvoeren

Die online marketing ‘winst’ behaal je natuurlijk helemaal zelf. Met de juiste strategie vindt jouw productiebedrijf makkelijk de weg naar online succes. Hier heb je alleen wat kennis voor nodig. Teach Digital helpt je daarbij.

Ontdek Teach Digital

Teach Digital weet wat er speelt binnen de maakindustrie. We begrijpen dan ook dat je graag persoonlijk met jouw doelgroep wilt communiceren. Gelukkig kan dat ook online. Teach Digital biedt uitgebreide online marketing cursussen die jou leren hoe je dat doet.

Waarom Teach Digital?

Tijdens onze een-op-een coachingstrajecten ontwikkelen we samen een online marketing strategie voor jouw productiebedrijf. Wij bieden de kennis en begeleiding, jij voert het uit. Voor direct resultaat werken we met effectieve praktijkopdrachten. Alle nieuwe theorie pas je dus direct op jouw bedrijf toe.

Leertrajecten

Naast een volledige online marketing opleiding bieden we ook kortere coachingstrajecten. Bijvoorbeeld over de toepassing van social media kanalen binnen jouw branche. Benieuwd geworden? Bekijk hier de leertrajecten van Teach Digital.

Online Marketing opleiding

Wil jij aan de slag met online marketing, maar mis je kennis en ervaring? Na deze opleiding ben jij in staat om een succesvolle online strategie uit te werken, op te zetten en te beheren.

Google Ads training

Wil jij winstgevende advertenties opzetten in Google Ads, maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 8 weken succesvol te worden met Google Ads.

Social Media training

Wil jij onder de aandacht komen bij je doelgroep door middel van Social Media (advertenties), maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 8 weken succesvol te worden met Social Media.

SEO training

Wil jij topposities behalen in Google, maar mis je de basiskennis en ervaring? Deze training helpt je in 4 weken succesvol te worden met zoekmachine optimalisatie (SEO).

LinkedIn training

Wil jij LinkedIn gebruiken voor de uitbreiding van jouw Online Marketing Strategie, maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 4 weken succesvol te worden met LinkedIn.

Facebook training

Wil jij Facebook gebruiken voor de uitbreiding van jouw Online Marketing Strategie, maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 4 weken succesvol te worden met Facebook.

Instagram training

Wil jij Instagram gebruiken voor de uitbreiding van jouw Online Marketing Strategie, maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 4 weken succesvol te worden met Instagram.

Twitter training

Wil jij onder de aandacht komen bij je doelgroep door middel van Twitter (advertenties), maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 4 weken succesvol te worden met Twitter.

Pinterest training

Wil jij Pinterest gebruiken voor de uitbreiding van jouw Online Marketing Strategie, maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 4 weken succesvol te worden met Pinterest.

Snapchat training

Wil jij Snapchat gebruiken om jouw Online Marketing Strategie uit te breiden, maar mis je kennis en ervaring? Deze training helpt je in 4 weken succesvol te worden met Snapchat.

Heb je vragen?

Neem contact op met Bas!

Olav Wolters teach digital
Olav Wolters Eigenaar

Hoe ziet een coachingstraject er uit?

In deze korte animatie leggen we je in minder dan twee minuten uit hoe een coachingstraject bij Teach Digital eruit ziet!

 

 

Online marketing is een deelproces van marketing. Het is een proces waarbij organisaties, en bestaande of potentiële klanten, via internet waarden en producten creëren en met elkaar uitwisselen. Eenvoudiger gezegd draait het om de vraag: hoe krijg je in een online omgeving een product of dienst onder de aandacht bij de juiste doelgroep?

Online marketing coaching is het leren van het online marketing vak waar en wanneer het jou uitkomt. Door middel van e-learning ben jij instaat om te leren met praktijkopdrachten. De kracht van onze coachingstrajecten ligt in de unieke mix van online en offline ondersteuning. Je krijgt toegang tot een e-learning vol met tekst, beeld, praktijkopdrachten en examens en tegelijkertijd profiteer je van 1-op-1 contact met een online marketing coach. Jouw coach helpt je bij de uitvoering en beantwoordt je vragen zodat jij je straks een volwaardig online marketeer kunt noemen. Onze blended learning methode geeft jou ‘the best of both worlds’!

De kosten per traject verschillen. Echter, is het een duurzame investering omdat je de online marketing kennis intern toepast. Deze kennis blijft binnen je bedrijf en daarom ben je beter in staat om jouw doelstellingen te vertalen naar online marketing.

Met het coachingstraject van Teach Digital ben je ervan verzekerd dat je jezelf binnen een mum van tijd online marketing expert mag noemen. Dankzij onze unieke leermethode leer je binnen no-time alle ins en outs van online marketing en kun jij zelfstandig als marketeer te werk.

Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.