10 januari 2022
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 2 | 2022

online marketing nieuws

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je updates over Microsoft Bing en ontdekte je hoe jij jouw Pinterest Shop kunt opzetten. Deze week gaat het nieuws over DuckDuckGo en kom je meer te weten over de nieuwe ‘Cars for Sale on Business Profiles’ optie van Google. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 11 januari: Morsecode Dag, Clean off your Desk Day en Horecava
  • 13 januari: Internationale dag van het AMBER alert en Badeend dag
  • 14 januari: Verkleed je huisdier dag
  • 15 januari: International Fetish Day
  • 16 januari: Nationale Tulpendag 

DuckDuckGo werkt aan privacygerichte desktopbrowser

DuckDuckGo, het bedrijf dat vooral bekend staat om zijn privacygerichte zoekmachine, werkt aan een desktopbrowser. De nieuwe browser zal standaard ‘robuuste privacybescherming’ bieden, zonder dat gebruikers allerlei verborgen beveiligingsinstellingen hoeven in te schakelen. Op dit moment is de browser alleen beschikbaar in een besloten bètatest voor macOS, maar Windows volgt later. 

DuckDuckGo werkt aan privacygerichte desktopbrowser

Auto’s te koop via Google Business Profielen

Google laat steeds meer te koop staande auto’s zien in de lokale zoekresultaten. Het bedrijf schreef dat ze deze nieuwe mogelijkheid aan het uitproberen zijn zodat Google gebruikers makkelijker naar auto’s kunnen zoeken, er meer over te weten kunnen komen en dealers klanten kunnen aantrekken. Google werkt nu met een handvol autodealers en hun partners, en wil dit in de toekomst graag uitbreiden om zo de meest nuttige en behulpzame informatie leveren aan gebruikers die op zoek zijn naar een auto. Meer weten? Lees hier het hele artikel!

Auto’s te koop via Google Business Profielen

 

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.