24 januari 2022
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 4 | 2022

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over nieuwe functies die grote bedrijven zoals Klarna, Snapchat en Meta hebben gelanceerd. Deze week is er weer een ontwikkeling vanuit Meta, en heeft ook Google nieuws over updates. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 24 januari: Internationale Pindakaasdag, Internationale Dag van het Onderwijs, Dag van de Bedreigde Advocaat en National Community Manager Appreciation Day
  • 25 januari: Irish Coffee Dag en Tegenovergestelde Dag
  • 26 januari: Internationale dag van de Douane en Start Nationale Voorleesdagen
  • 27 januari: Internationale Herdenkingsdag van de Slachtoffers van de Holocaust, Jumping Amsterdam en Begin Poëzieweek
  • 28 januari: Dag van de privacy
  • 29 januari: Week van het vergeten kind
  • 30 januari: Dag van de croissant en Wereldlepradag

Desktopversie Page Experience Report beschikbaar in Google Search Console

Zoals beloofd heeft Google een desktopversie van de ‘Page Experience Report’ gelanceerd. Met de ‘page experience’ update die eraan zit te komen voor de desktop in februari, heb je nu alvast een rapport waarmee je kunt zien hoe goed je op dat front presteert. Benieuwd naar het rapport? Je vindt het hier in Google Search Console. 

Desktopversie Page Experience Report beschikbaar in Google Search Console

NFT’s verkopen via Instagram en Facebook

Het zou goed kunnen dat NFT’s (non-fungible tokens, oftewel niet-vervangbare jetons) over een tijd te verkopen zijn via Instagram en Facebook. Zo’n non-fungible token is een koppeling op een blockchain van een account aan een uniek digitaal item via een smart contract. Bronnen van The Financial Times, een Brits zakendagblad, onthullen namelijk dat META werkt aan het ontwikkelen van manieren om NFT’s te creëren, te tonen en te verkopen via deze social media platforms. Meer weten over deze ontwikkeling? Lees dan gauw dit artikel! 

Nog een onbevestigde Google Search Ranking Update

Het lijkt erop dat er op 19 en 20 januari nog een onbevestigde ranking update heeft plaatsgevonden in het algoritme van Google Search. Op 14, 15 en 17 januari leek dit ook al het geval te zijn. In de SEO industrie wordt veel over deze update gesproken en ook is er data van tracking tools beschikbaar die dit vermoeden ondersteunen, maar een bevestiging van Google over de update ontbreekt.

Nog een onbevestigde Google Search Ranking Update

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.