28 februari 2022
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 9 | 2022

Online marketing nieuws week 9

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over nieuwe functies die grote bedrijven zoals Pinterest en Google hebben gelanceerd. Deze week zijn er weer nieuwe updates vanuit Google over onder andere het gebruik van Web Stories en het Google Search Ranking algoritme. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 28 februari: Internationale RSI-dag, Golden Globes, Internationale Zeldzame Ziektendag
  • 1 maart: Nationale Complimentendag, Begin Jeugdboekenmaand (België) [1-31 mrt], Vastenavond, Start Lente (meteorologisch) 
  • 2 maart: Aswoensdag
  • 3 maart: Werelddag van de Wilde Dieren en Planten, International Ear Care day, Dag van de Doktersassistent
  • 4 maart: Grammar Day, Wereld Obesitasdag
  • 5 maart: Dag van de Maximumsnelheid
  • 6 maart: Europese dag van de Logopedie, Wereldgebedsdag, Dag van de Tandarts

Clubhouse rolt in-room chat uit

De sociale audio app Clubhouse brengt een audio-free functie uit voor Android en iOS: in-room chat. Op deze manier kunnen moderators en luisteraars met elkaar chatten tijdens een in-room sessie, en geeft het de mogelijkheid om real-time feedback te krijgen. De creator kan zelf beslissen of hij of zij de live chat functie aanzet in een room, en kan ook berichten in de chat verwijderen. Gebruikers in de chat die de richtlijnen van de app overschrijden kunnen gerapporteerd/geblokkeerd worden. De audio-free functie in de app is een goede manier voor luisteraars om wat in te brengen zonder daarvoor zelf live te moeten gaan. Meer weten over de nieuwe functie van Clubhouse? Klik dan hier

Clubhouse rolt in-room chat uit

Facebook Reels nu wereldwijd beschikbaar

Facebook Reels van Meta is nu in 150 landen beschikbaar. Reels zijn korte filmpjes die je kunt posten, wat ook al mogelijk was op Instagram. Binnen Reels zit een Remix-functie waarbij je de video van een ander kunt hergebruiken in je filmpje. Als videomaker kun je geld aan Reels verdienen door middel van een banner-advertentie in je filmpje te plaatsen, die als een transparante afbeelding onderaan over de video heen wordt gelegd. Er is ook een sticker-advertentie mogelijk die overal op het filmpje kan worden geplaatst. Lees hier meer over de nieuwe Reels functie van Facebook.

Facebook Reels nu wereldwijd beschikbaar

De kosten van Google Ads per klik zijn omhoog gegaan volgens 70%+ van search marketeers

De kosten per klik zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar zien veel search marketeers. Verschillende polls op Reddit en Twitter laten zien dat een grote meerderheid het hier mee eens is. Klik op de link om de polls te zien en de discussie die hieruit volgt.

3 nieuwe veranderingen binnen Google Ads automatische extensies

Google Ads heeft bekend gemaakt dat er 3 nieuwe veranderingen komen binnen automatische extensies. Zo’n extensie is een type advertentie extensie die automatisch wordt toegevoegd wanneer Google Ads voorspelt dat ze de prestaties van advertenties kunnen verbeteren. Met de nieuwe veranderingen kunnen allereerst automatische en handmatige extensies samen getoond worden. Daarnaast kun je rapporten inzien over automatisch gecreëerde extensies in een mooi tabel overzicht. Met de laatste verandering kunnen automatische extensies nu op verschillende levels gebruikt worden: op advertentiegroep, campagne of account level. Klik hier om meer te weten te komen over de vernieuwde automatische extensies van Google Ads.

3 nieuwe veranderingen binnen Google Ads automatische extensies

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Stijn Norden
Over de auteur

Stijn Norden

Ik ben Stijn, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.