8 maart 2021
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 10 | 2021

Online Marketing nieuws week 10

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In onze laatste blog las je over alternatieven voor third party cookies en attributierapporten in Google Ads. Deze week praten we je bij over de online omzet in Nederland en hebben we een aantal inhaakdata voor je contentkalender op een rijtje gezet.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Maandag 8 maart –– ‘Internationale Vrouwendag’
  • Dinsdag 9 maart –– ‘Barbie Dag’
  • Woensdag 10 maart –– ‘Mario Dag, Day of Awesomeness en Europese Dag voor Slachtoffers van Terrorisme’
  • Donderdag 11 maart –– ‘Wereld Loodgietersdag’
  • Vrijdag 12 maart –– ‘Internationale Dag tegen Internetcensuur’
  • Zondag 14 maart –– ‘Steak and Blowjob Day, Pi-dag en Aardappelchips Dag’

92,1% hogere online omzet in januari

Afgelopen januari was de online omzet in Nederland 92,1 procent hoger ten opzichte van januari in 2020. De internetverkopen worden pas gepubliceerd sinds januari 2014. Sinds die start is er nog nooit zo’n sterke online groei geweest als nu. De groei is een direct gevolg van de gesloten fysieke winkels, waardoor verkopers zich alleen nog op de online verkoop konden richten.

Webwinkels die zich altijd al op de online verkoop richtten, behaalden 65,9 procent meer omzet. Winkels waarvan de online verkoop een secundaire activiteit was, zagen de online omzet groeien met maar liefst 128,7 procent.

De cijfers van fysieke handel waren logischerwijs slechter dan een jaar geleden. Zo zette de detailhandel 5,9 procent minder om. Het verkoopvolume was 8 procent lager. Hoewel de non-foodsector aanzienlijk kromp (37,7 procent), zag de foodsector in januari meer omzet dan een jaar eerder.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws!

Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten. Fijne dagen gewenst!

Ben jij klaar voor de stap richting online marketing?

Standaard thumbnail voor de blog
Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.