7 maart 2022
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 10 | 2022

online marketing nieuws week 10

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over nieuwe functies die grote bedrijven zoals Facebook en Google hebben gelanceerd. Deze week is er een nieuwe update vanuit Google over Google Shopping. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 7 maart: Nationale week zonder vlees [7-13 maart]
  • 8 maart: Internationale vrouwendag
  • 9 maart: Barbie dag, Luizendag, Dag van de Pakketbezorger
  • 10 maart: Mario dag, Week van de Klassieken [10-20 maart], Internationale Dag van de Nier
  • 11 maart: Wereld Loodgietersdag, Begin NLdoet (Nederland) [10-11 maart]

Google Shopping gebruikers kunnen binnenkort verkopers berichten sturen

Google is een nieuwe functie aan het testen waarbij Google Shopping gebruikers berichten naar het e-mailadres van de klantenservice kunnen sturen. Hierbij wordt het e-mailadres gebruikt dat is opgegeven in het Google Merchant Center-account. De pilot wordt getest met een klein aantal verkopers. Doordat klanten contact op kunnen nemen met de verkopers op Google Shopping wordt de positie van Google versterkt als winkelbestemming en neemt de waarde van het platform toe voor zowel klanten als verkopers. Meer lezen over deze pilot? Klik dan hier.

Google Shopping gebruikers kunnen binnenkort verkopers berichten sturen

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Stijn Norden
Over de auteur

Stijn Norden

Ik ben Stijn, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.