15 maart 2021
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 11 | 2021

Het is weer maandag, tijd voor Online Marketing Nieuws! Alle belangrijke ontwikkelingen voor jou op een rijtje, zodat jij weer op de hoogte bent op het gebied van online marketing. Deze week in het nieuws: Facebook Reels, gratis boekinglinks binnen de reisbranche en een lek bij WordPress. 

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

 

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

  • Maandag 15 maart: ‘Internationale consumenten dag, Internationale dag tegen politiegeweld en Week van de lentekriebels (15 – 19 maart)’
  • Dinsdag 16 maart: ‘Lips appreciation day, Dag van de Thuiswerker, Nationale week van zorg en welzijn (16 – 21 maart) en Werelddag voor Maatschappelijk Werk’
  • Woensdag 17 maart: ‘St. Patricks day en Nationale boomfeestdag’
  • Donderdag 18 maart: ‘Arubadag, Wereld recycling dag en Akward moments day’
  • Vrijdag 19 maart: ‘Internationale dag van de slaap en Nationale pannenkoekendag’
  • Zaterdag 20 maart: ‘Internationale dag van het geluk, Wereldverteldag, Dag van de mondgezondheid, Dag van de Mus, Start Lente, Internationale dag van de astrologie, Nationale vriendinnendag en Opening Keukenhof’
  • Zondag 21 maart: ‘Wereld Downsyndroomdag, Verjaardag Twitter, Wereld Poeziedag, Internationale dag van de alleenstaande ouder, Werelddag van de Bossen, Internationale dag tegen racisme en discriminatie en GP Australia’.

 

Facebook Reels

Reels zijn razend populair op social media en dit succes is ook opgevallen bij Facebook. Zo is Facebook aan het kijken naar de mogelijkheid om reels afkomstig van Instagram te delen op Facebook en de mogelijkheid om via een tool op Facebook een korte video te maken en te plaatsen wat Facebook Reels genoemd zal worden.

In India is er een experiment gaande waarbij de deelnemers de optie hebben bij Instagram om hun reels ook op Facebook te delen. Ook doen ze onderzoek naar de mogelijkheid om korte video’s te maken en te posten op Facebook. Dit zal dan Reels op Facebook genoemd worden en is vergelijkbaar met de tool op Instagram. 

De woordvoerder geeft aan dat deze ontwikkelingen bedoeld zijn om zo social media gebruikers te helpen met het bereiken van nieuwe doelgroepen en het stimuleren van het creëren van vermakende content. 

Mocht je meer willen weten over de opkomst van reels bij zowel Instagram als Facebook, klink dan hier.

 

Gratis boekinglinks binnen reisbranche dankzij Google

De reisbranche en reizigers hebben het zwaar te verduren gehad afgelopen 12 maanden en het verlangen om weer te kunnen reizen is groot. Google helpt aan de hand van data-driven tools voor hen. 

Wanneer het weer mogelijk is om te reizen, is het belangrijk dat mensen de informatie kunnen vinden die ze nodig hebben waarbij het makkelijk is om in contact te komen met reisorganisaties. Voorheen heeft Google dit bewerkstelligd door een lijst aan te bieden met relevante informatie voor het kiezen van een passend hotel. Deze links om een hotel te boeken zijn aangeboden via Hotel Ads. Om de ervaring te verbeteren, is het nu gratis voor hotels en reisorganisatie over de hele wereld om zichtbaar te zijn in hotel boekinglinks via google.com/travel. Door het gratis te maken, zullen meerdere opties beschikbaar zijn wat het zoeken naar een juiste accommodatie makkelijker maakt. 

Gratis vertoning voor Hotels met Google Ads

Dit is goed nieuws voor hotels en reisorganisaties, omdat op deze manier het gemakkelijk wordt gemaakt om op een gratis manier potentiële reizigers te bereiken. Verdere voordelen aan dit nieuwe kenmerk is dat gratis boekinglinks het boekingsverkeer en customer engagement vergroot.

Wil je meer weten over de ontwikkelingen die Google doorvoert voor bedrijven om zich op een makkelijkere en betere manier te verbinden met hun klanten? Lees dan de blog van Google. 

 

WordPress-sites aangevallen door lek

Door een lek in de plug-in Elementor lopen naar schatting 30.000 WordPress-sites gevaar. Gebruikers van WordPress gebruiken deze page builder plug-in met het vormgeven van hun site. De kwetsbaarheid zou liggen bij één van de widgets welke beschikbaar is bij het gebruik van de betaalde uitbreiding (Plus Addons) van Elementor.

 

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Hopelijk heb je iets interessants gelezen over het marketing nieuws van deze week. Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws zodat je op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen binnen de marketingbranche!

Ben jij klaar voor de stap richting online marketing?

Standaard thumbnail voor de blog
Bradley Schoemaker Teach Digital
Over de auteur

Bradley Schoemaker

Hi! Ik ben Bradley, projectleider en coach bij Teach Digital. Dagelijks ben ik bezig met het vervullen van de wensen van onze partners.

De meeste energie behaal ik uit het begeleiden van onze Academy cursisten, het geven van presentaties/gastlessen en het behalen van resultaten. Mijn motto is dan ook ‘Het werk dat ik morgen oplever moet beter zijn dan vandaag’.

Ook ben ik sinds dit jaar samen met mijn vriendin woonachtig in het mooie Deventer, maar opgegroeid in het naastgelegen Olst.

Wanneer je met niet kunt bereiken op kantoor zit ik waarschijnlijk op het terras, ben ik met vrienden, maak ik een ommetje of bezoek ik een (voor mij) nog onbekende stad.

Zie ik je binnenkort bij ons op kantoor?
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.