14 maart 2022
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 11 | 2022

online marketing nieuws week 11

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over een nieuwe functie van Google Shopping. Deze week zijn er nieuwe updates vanuit LinkedIn en Google. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 14 maart: Pi-dag, Aardappelchips dag, Internationale Dag voor de Rivier (en tegen Dammen), Brain Awareness Week [14-20 mrt], Week van de Lentekriebels [14-18 mrt], Nationale week van zorg en welzijn [14-19 mrt]
  • 15 maart: Internationale consumentendag, Internationale dag tegen politiegeweld, Internationale Dag van het Maatschappelijk werk
  • 16 maart: Dag van de Thuiswerker, Werelddag voor Maatschappelijk Werk, Kinderkunstweek [16-27 mrt], Nationale Boomfeestdag (Nederland)
  • 17 maart: St. Patrick’s day
  • 18 maart: Arubadag, Wereld recycling dag, Awkward moments day, Wereld Slaapdag, Nationale Pannenkoekendag (Nederland)
  • 19 maart: Dag van de 1000 voorbeelden, Dag van de Leerplicht (Nederland), Landelijke Opschoondag (Nederland)
  • 20 maart: Internationale dag van het geluk, Dag van de mondgezondheid, Dag van de Mus, Start Lente (Astronomisch)

Cybersecuritybedrijf waarschuwt voor LinkedIn phishing

Sinds februari is het aantal phishing e-mails, zogenaamd uit naam van LinkedIn, met 232% gegroeid volgens cybersecuritybedrijf Egress. LinkedIn stuurt vaker mailtjes naar gebruikers waarin staat ‘Je bent deze week in 3 zoekopdrachten verschenen’ of ‘Je hebt 1 nieuw bericht’. Cybercriminelen spelen hierop in door gestileerde HTML-sjablonen te maken om zo mensen op de phishing- links te laten klikken. Meer weten over deze phishing praktijken? Klik dan hier

Cybersecuritybedrijf waarschuwt voor LinkedIn phishing

Filter op ‘’Smaller Stores’’ in Google Shopping

Deze update was een jaar geleden al aangekondigd tijdens het Google Marketing Live evenement, maar is nu live. In Google Shopping kun je nu producten filteren die komen van kleinere bedrijven. Dit is een goede manier om deze kleinere bedrijven te supporten, in plaats van de grote concurrent! Meer weten over deze functie om de kleine ondernemer te supporten? Klik dan hier.

Filter op ‘’Smaller Stores’’ in Google ShoppingBlijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Stijn Norden
Over de auteur

Stijn Norden

Ik ben Stijn, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.