22 maart 2021
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 12 | 2021

Puppy dag

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

Vorige week las je over Facebook Reels, gratis boekinglinks in Google en een lek bij WordPress. Deze week vertellen we je waarom veel Nederlanders willen stoppen met Whatsapp en lichten we het nieuwe creator programma van Clubhouse uit. Ook kun je weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

 

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

  • Maandag 22 maart: ‘Wereld Water Dag’ en ‘Week van het geld (22-26 maart)’
  • Dinsdag 23 maart: ‘Wereld Meteorologische Dag’, ‘Puppy dag’ en ‘Melbatoastdag’
  • Woensdag 24 maart: ‘Wereldtuberculosedag’, ‘Chocoladerozijnendag’, ‘Europese dag van het ambachtelijke ijs’, ‘Internationale Dag voor het Recht op de Waarheid over Mensenrechtschendingen’ en ‘Nationale dag van de muziek’
  • Donderdag 25 maart: ‘Wafeldag’, ‘Internationale Herdenkingsdag van de Slachtoffers van de Slavernij en de trans-Atlantische Slavenhandel’ en ‘Internationale Dag van Solidariteit met Vastgehouden en Vermiste Stafleden’
  • Vrijdag 26 maart: ‘Noga dag’, ‘Purple day’ en ‘Spinaziedag’
  • Zaterdag 27 maart: ‘Wereld Theaterdag’ en ‘Earth Hour (20.30-21.30)’
  • Zondag 28 maart: ‘Something on a Stick day’ en ‘Psalmzondag’

Zo’n 200.000 Nederlanders verwijderen Whatsapp

Van de Nederlandse Whatsappgebruikers geeft ongeveer twee procent aan geen gebruik meer te willen maken van Whatsapp. Het gaat om zo’n 200.000 gebruikers, een deel daarvan is zelfs al gestopt met de berichten app. Dit blijkt uit een onderzoek van Telecompaper uit februari 2021.

Whatsapp kondigde vorige maand nieuwe voorwaarden aan die bij gebruikers voor twijfels zorgen. Wie akkoord gaat met de gewijzigde voorwaarden, accepteert dat gebruikersdata kunnen worden gedeeld tussen Whatsapp en Facebook. Dit geldt overigens niet voor gebruikers binnen de EU, omdat dit hier verboden is. Toch lijken de nieuwe wijzigingen voor sommige mensen een reden om te stoppen met de app.

Wie een alternatief voor Whatsapp zoekt, komt al snel uit bij Telegram, een andere berichtendienst die de afgelopen tijd in populariteit is gestegen. Ook de app Signal behoort tot de alternatieven. Het moet nog blijken of de ontwikkelingen bij Whatsapp daadwerkelijk voor een leegstroom gaan zorgen. Want als de rest van jouw vrienden of familie op Whatsapp blijft, dan wordt het in de praktijk misschien toch lastig. Op dit moment is Whatsapp in Nederland nog altijd de meest gebruikte berichtenapp.

Clubhouse helpt creators vooruit met ‘Creator First’ Programma

De populaire audiochatapp Clubhouse heeft inmiddels zijn eerste verjaardag gevierd en blijft met vernieuwingen komen. Zo is het ‘Clubhouse Creators First Pogram’ geïntroduceerd, speciaal bedoeld om de creator community te ondersteunen. Met dit nieuwe exclusieve programma wil Clubhouse zijn creators de juiste middelen bieden om hun publiek te vergroten en op die manier geld te verdienen met hun content op het platform. Tegelijkertijd hoopt Clubhouse hiermee zijn gebruikers engaged te houden.

De inschrijving voor Creators First is al geopend en loopt tot 31 maart. In eerste instantie is er in het programma plaats voor slechts 20 content creators. Als je tot de gelukkigen behoort, kun je rekenen op steun in de vorm van materiaal en publiciteit, maar ook op bijvoorbeeld advies over creatieve conceptontwikkeling van het team van Clubhouse. Daarnaast worden de creators geholpen bij het vinden van relevante gasten waarmee ze content kunnen creëren op het platform.

clubhouse helpt creators

Clubhouse kan ongetwijfeld terugkijken op een succesvol jaar met ondertussen een gebruikersaantal van 10 miljoen per week wereldwijd. De app werkt nog altijd op uitnodiging en is alleen beschikbaar voor IOS gebruikers.

YouTube rolt TikTok rivaal uit

YouTube is YouTube Shorts gestart, een platform waarmee gebruikers korte video’s kunnen delen. Voorlopig is deze dienst alleen in de VS beschikbaar.

De TikTok-rivaal was al enkele maanden geleden begonnen in India, maar nu is ook de thuismarkt aan de beurt.

Net als bij TikTok kunnen gebruikers filmpjes met muziek opnemen. YouTube heeft op haar beurt licenties getekend met grote platenmaatschappijen, waaronder Sony, Universal en Warner Group.

 

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Hopelijk heb je iets interessants gelezen over het marketing nieuws van deze week. Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws zodat je op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen binnen de marketingbranche!

Ben jij klaar voor de stap richting online marketing?

Standaard thumbnail voor de blog
Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.