20 maart 2023
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 12 | 2023

Online marketing nieuws week 12

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over een nieuwe updates van Microsoft, Meta, TikTok en DuckDuckGo. Deze week zijn er nieuwe updates vanuit onder andere Google, LinkedIn en Yoast. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

 • 20 maart: Begin van de Lente, Nowruzdag, Wereldverteldag, Internationale Dag van het Geluk, Internationale Dag van de Mus, Internationale Dag van de Francofonie.
 • 21 maart: Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, Internationale Dag van het Bos, Dag van de Alleenstaande Ouder, Werelddownsyndroomdag, Wereldpoëziedag, Begin van de Week van de Psychiatrie, Dag van de Medicatieveiligheid.
 • 22 maart: Wereldwaterdag, Begin Ramadan.
 • 23 maart: Puppydag, Melba Toastdag, Internationale Dag van de Meteorologie, Opening Keukenhof.
 • 24 maart: Wereldtuberculosedag, Nationale Dag van de Muziek.
 • 25 maart: Internationale Wafeldag, Earth Hour, Landelijke Compostdag
 • 26 maart: Begin Zomertijd

Google gaat AI-functies toevoegen aan Docs en Gmail

Google komt met AI-functies in Google Workspace. Als eerst begint Google met het testen van een reeks schrijffuncties in Docs en Gmail. Met de nieuwe functies kan je straks:

 • Opstellen, beantwoorden, samenvatten en prioriteiten stellen in Gmail.
 • Brainstormen, proeflezen, schrijven en herschrijven in Docs.
 • Automatisch gegenereerde afbeeldingen, audio’s en video’s in slides.
 • Met auto aanvulling van ruwe data naar inzichten en analyses, formules genereren en contextueel categoriseren in Sheets.
 • Nieuwe achtergronden genereren en notities vastleggen in Meet.
 • Workflows mogelijk maken om dingen gedaan te krijgen in Chat.

 

Google gaat AI-functies toevoegen aan Docs en Gmail

LinkedIn komt met AI-functies en cursussen

LinkedIn komt met AI-functies voor onder andere functiebeschrijvingen en met LinkedIn Learning. LinkedIn zet de GPT tool in voor gepersonaliseerde schrijf suggesties bij het maken van je LinkedIn profiel. LinkedIn test ook de AI-functie waarmee je sneller en makkelijker functiebeschrijvingen kan schrijven.  Als laatste komt LinkedIn met LinkedIn Learning cursussen die mensen helpen met AI-vaardigheden.

YoastCon verzamelt de internationale SEO-top

Op donderdag 11 mei in De Lindenberg in Nijmegen vindt de online marketing conferentie YoastCon plaats. YoastCon wordt een dag vol inspiratie en informatie met bekende experts als Jes Scholtz, Barry Adams, Kate Toon en Jono Alderson. YoastCon is geschikt voor zowel de SEO experts als de beginnende online marketeers. Je kan talks en praktische workshops bijwonen waar de volgende onderwerpen bij aan bod komen:

 • De laatste trends rondom Google;
 • Een uniek perspectief op innovatie binnen WordPress;
 • Schrijven voor het web met de opkomst van ChatGPT;
 • Conversies optimalisatie en User research;
 • Duurzaamheid, inclusiviteit en het web.

YoastCon verzamelt de internationale SEO-top

Google introduceert PaLM API en MakerSuite

PaLM API is een gemakkelijke en veilige manier om te bouwen bovenop de beste taalmodellen. De API wordt geleverd met een intuïtieve tool genaamd MakerSuite. Met MakerSuite kan je snel prototypes maken van ideeën. Na verloop van tijd zal MakerSuite functies bevatten voor prompt engineering, het genereren van synthetische gegevens en het afstemmen van aangepaste modellen. Er hebben nog maar een aantal ontwikkelaars toegang tot PaLM API en MakerSuite.

Ook komt google met nieuwe AI-functies voor Google Cloud:

 • Generatieve AI-ondersteuning in Vertex AI: Dit biedt basismodellen voor het genereren van tekst en afbeeldingen en na verloop van tijd met audio en video. Google Cloud klanten krijgen de mogelijkheid om de modellen aan te passen en ze te verfijnen met hun eigen gegevens en toepassingen.
 • Generatieve AI App Builder: Om eigen gestuurde AI chat-interfaces en digitale assistenten te bouwen, wordt Generatieve AI App Builder geïntroduceerd.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Stijn Norden
Over de auteur

Stijn Norden

Ik ben Stijn, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.