23 maart 2020
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 13 2020

Online marketing nieuws week 13

Het is weer maandag! Tijd voor het Online Marketing Nieuws. Onze online marketeers verzamelen elke week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing. Zo hoef je niks te missen! In onze laatste blog las je over nieuwe Stories mogelijkheden van Facebook, de lancering van Amazon.nl en mobile-first indexing van Google. Deze week hebben we weer wat inhakers voor je en vertellen we je meer over ‘gesprek ads’ op LinkedIn. Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Op welke manier draagt jouw organisatie op deze dag bij aan een beter Nederland? Ook zondag is er een goede inhaker: Internationale Consumentendag! Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

 • Maandag 23 maart –– ‘Wereld Meteorologische Dag & Puppy Day’
 • Dinsdag 24 maart –– ‘Wereld Tuberculose Dag, Chocolade Rozijnendag, Europese Dag van het Ambachtelijke IJs, Internationale Dag van de Recht op de Waarheid & Nationale Dag van de Muziek’
 • Woensdag 25 maart –– ‘Wafeldag’
 • Donderdag 26 maart –– ‘Noga Dag, Purple Day & Spinaziedag’
 • Vrijdag 27 maart –– ‘Wereld Theaterdag’
 • Zaterdag 28 maart –– ‘Something on a Stick Day & Earth Hour (20:30-21:30)’
 • Zondag 29 maart –– ‘Zomertijd & Dag van de Goede Daad)

LinkedIn lanceert ‘gesprek ads’

LinkedIn heeft een nieuwe functie geïntroduceerd voor adverteerders: gesprek ads. Met deze toevoeging kun je klikbare CTA knoppen toevoegen aan je gesponsorde InMails. Ontvangers van e-mail kunnen aan de hand van deze knoppen op een meer interactieve manier benaderd worden. De CTA knop ziet eruit zoals in de afbeelding hieronder:

Twitter Ads gesprekken

Er kunnen verschillende soorten CTA opties gebruikt worden, zoals bijvoorbeeld:

 • ‘Website bezoeken’
 • ‘Registreren voor Webinar’
 • ‘Inschrijven voor nieuwsbrief’
 • ‘Case studies bekijken’
 • ‘Inschrijven voor demo’
 • ‘Meer lezen’
 • ‘Vertel me meer’

Er kunnen in één advertentie ook meerdere CTA knoppen worden toegevoegd. Op deze manier kun je als adverteerder meerdere mogelijkheden aanbieden zodat er verschillende funnels doorlopen kunnen worden. Let hierbij wel op dat het geven van een keuze, je minder response kan krijgen, omdat mensen het soms lastig vinden een keuze te maken. Hoewel er volgens LinkedIn tijdens het testen van de functie bij één adverteerder maar liefst 5x meer kliks gemeten zijn. Het is dus zeker de moeite waard om deze functie eens toe te passen in je LinkedIn advertenties.

Blijf up-to-date dankzij het laatste marketing nieuws!

Check ook volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Ben jij klaar voor de stap richting online marketing?

Standaard thumbnail voor de blog
Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.