29 maart 2021
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 13 | 2021

online marketing nieuws week 13

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

Vorige week las je over Nederlanders die willen stoppen met Whatsapp en over het nieuwe creator programma van Clubhouse. Deze week is er nog meer Clubhouse nieuws en lees je over de terugblik van Microsoft op de advertentiekwaliteit in 2020. Natuurlijk hebben we ook weer nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Dinsdag 30 maart: ‘Internationale dag van het potlood’ en ‘Wereld Bipolaire Dag’
  • Woensdag 31 maart: ‘Wereld Back-up dag’
  • Donderdag 1 april: ‘Witte Donderdag’ en ‘The Passion’
  • Vrijdag 2 april: ‘Wereld Autisme Dag’ en ‘Goede Vrijdag’
  • Zaterdag 3 april: ‘Chocolademousse Dag’, ‘Vind een regenboog dag’ en ‘Stille Zaterdag’
  • Zondag 4 april: ‘Wereld Zwerfdieren Dag’, ‘Internationale Dag tegen Landmijnen’ en ‘Eerste Paasdag’

Clubhouse binnenkort ook voor Android

Als het aan de makers van Clubhouse ligt, wordt de populaire voicechat app binnenkort ook voor Android-gebruikers beschikbaar gemaakt. Een datum is nog niet bekend, maar tijdens de wekelijkse livestream van Clubhouse is genoemd dat de Android-versie “over een paar maanden” wordt verwacht, zo schreef Techcrunch.

Clubhouse maakte begin dit jaar al in een blog duidelijk dat het de bedoeling is om de app voor iedereen toegankelijk te maken. In lijn daarmee zal waarschijnlijk ook het invite-only principe worden aangepast. Dat Clubhouse voor iedereen toegankelijk zou zijn, stond volgens co-founder Paul Davison al sinds het begin op de planning. Toch waren er twijfels vanwege het algoritme dat de gebruikers indeelt in de verschillende Clubhouse-kamers. Deze zou misschien niet meer optimaal werken wanneer er te veel nieuwe content is.

Nu wordt er dus aan gewerkt en langzamerhand krijgen we meer duidelijkheid over wanneer je Clubhouse in de Play Store kunt verwachten. Ondertussen zijn er overigens soortgelijke apps ontwikkeld door concurrerende social media. Het zogenaamde ‘Twitter Spaces’ is bijvoorbeeld wel beschikbaar voor Android en hiervoor heb je geen uitnodiging nodig.

Microsoft Advertising platform blikt terug op 2020

Microsoft geeft inzicht in de kwaliteit van de advertenties uit het afgelopen jaar. Het was natuurlijk een bijzonder jaar, want met alle ontwikkelingen is de online aanwezigheid van ondernemers flink gestegen. Ook voor de consumenten geldt dat we massaal online actief waren en vaak te maken kregen met digitale transacties.

Om de kwaliteit van het Microsoft Advertising platform te optimaliseren, werden in 2020 verschillende innovaties doorgevoerd, bijvoorbeeld met de inzet van kunstmatige intelligentie. Het doel is om te blijven zorgen dat consumenten juiste en relevante informatie te zien krijgen. Daarom werden er bijna 300.000 advertentie-accounts opgeschort en ook vele websites en advertenties werden offline gehaald. Alles om de consument te beschermen tegen content van lage kwaliteit.

Terugblik

Het bleek nog best een uitdaging om toezicht te houden op de advertentiekwaliteit. Ontwikkelingen zoals de pandemie en de verkiezingen in de V.S. zorgden namelijk voor een toename van lage kwaliteit content. Als het gaat om de coronapandemie heeft Microsoft zich ingezet door een streng advertentiebeleid te voeren, door ondernemers te steunen door middel van een samenwerking met GoFundMe en door overheids- en non-profitorganisaties een handje te helpen.

Verder richtte Microsoft zich in 2020 op advertenties waarin overheidsdiensten worden aangeboden door derden. Het beleid is aangepast en deze advertenties zijn niet meer toegestaan. Daarnaast zijn accounts van adverteerders met verkeerde intenties, zoals phishing en andere soorten oplichting, zo veel mogelijk verwijderd. Tegelijkertijd worden accounts nu beter beschermd dankzij de invoering van multi-factor authenticatie (MFA), waarbij gebruikers op twee verschillende manieren hun identiteit moeten verifiëren.

Microsoft laat ook weten dat klachten vanuit consumenten het afgelopen jaar sneller werden opgepakt, zodat advertenties die niet voldoen aan het beleid van het advertentieplatform eerder uit de lucht konden worden gehaald.

Vooruitblik

In 2021 blijft Microsoft uiteraard de advertentiekwaliteit zo veel mogelijk optimaliseren. Onder andere machine learning en beleidsexperts worden hiervoor ingezet. Mocht je toch een verdachte advertentie tegenkomen, dan kun je dat altijd melden via het escalatieformulier van Microsoft.

 

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Hopelijk heb je iets interessants gelezen over het marketing nieuws van deze week. Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws zodat je op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen binnen de marketingbranche!

Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.