12 april 2021
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 15 | 2021

OMN TeachDigital

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je het laatste nieuws over Snapchat, Google en LinkedIn. Deze week is Facebook aan de beurt met de lancering van dynamische advertenties voor streaming en het betalen met QR-codes. Uiteraard kun je ook weer nieuwe inhaakdata voor jouw content verwachten.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Maandag 12 april: ‘Internationale Dag van de Ruimtevaart’, ‘Internationale Drop Dag’, ‘Ramadan (12 april – 11 mei)’ en ‘Week van de slager (12 april – 17 april)’
  • Dinsdag 13 april: ‘Scrabble Dag’, ‘Nationale Buitenlesdag’ en ‘Dag van de Gezonde Schoolkantine’
  • Woensdag 14 april: ‘Negenmaandenbeurs (14-17 april)’
  • Donderdag 15 april: ‘That Sucks! Day’, ‘Girlsday’, ‘High Five Day’, ‘Secretaresse Dag’, ‘Dag van de receptioniste’ en ‘UEFA Europa League kwartfinale’
  • Vrijdag 16 april: ‘Internationale Dag van de Stem’
  • Zaterdag 17 april: ‘Toerversie Amstel Gold Race’ en ‘Record Store Day’
  • Zondag 18 april: ‘Wereld Amateur Radio Dag’, ‘Amstel Gold Race’ en ‘KNVB Beker Finale’

Nieuw: ‘Dynamic Ads for Streaming’ van Facebook

Met de lancering van ‘Dynamic Ads for Streaming’ biedt Facebook een nieuwe manier om dynamisch te adverteren tijdens het streamen van video’s. Gebruikers kunnen in de nieuwe advertenties swipen om gepersonaliseerde titels te zien. Wat je ziet, wordt op basis van jouw interesses op Facebook en Instagram samengesteld. Bij interesse is het mogelijk om direct tot actie over te gaan en bijvoorbeeld een abonnement of proefperiode te starten.

Met deze nieuwe optie wordt het makkelijker om relevante Ads aan de juiste doelgroep te tonen. Normaal gesproken moest voor elke mediatitel afzonderlijk een campagne worden opgezet, maar nu kunnen adverteerders gehele inhoudsbibliotheek in één keer uploaden en krijgt iedereen een unieke, gepersonaliseerde advertentie te zien.

Facebook hoopt aan de ene kant streamingsdiensten aan extra aanmeldingen te helpen, aan de andere kant moet het publiek met de nieuwe dynamische advertenties makkelijker de juiste titels kunnen vinden. Dynamic Ads for Streaming is voor alle streamingsdiensten wereldwijd beschikbaar gemaakt.

Dynamic ads for streaming facebook

Facebook experimenteert met QR-betaaldienst

Nog meer Facebook nieuws: in Amerika wordt een test uitgevoerd met een betaaldienst die werkt op basis van QR-codes. In de app krijgen gebruikers een persoonlijke code waarmee ze geld kunnen overmaken. Facebook heeft tot nu toe nog geen grote successen kunnen boeken met de inzet van QR-diensten. Toch schat SocialMediaToday de kansen deze keer hoger in vanwege de nieuwe populariteit van QR-codes tijdens COVID-19.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Hopelijk heb je iets interessants gelezen over het marketing nieuws van deze week. Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws zodat je op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen binnen de marketingbranche!

Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.