14 april 2020
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 16 2020

Online marketing nieuws week 16

Het is dinsdag, hoog tijd voor het Online Marketing Nieuws! In verband met Tweede Paasdag brengen we je het nieuws deze week een dagje later. Onze online marketeers verzamelen elke week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing. Zo hoef je niks te missen!

In onze laatste blog las je over Experiments in Facebook Ads Manager, het vernieuwde Microsoft Advertising en de Messenger desktop app voor video calls. Deze week hebben we weer een handig overzicht van inhaakdata voor je. Ook vertellen we je meer over nieuwe online shopping tools van het inspiratieplatform  Pinterest.

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Zo zijn er deze week twee grote evenementen die zijn afgelast wegens corona. Wellicht zijn dit interessante onderwerpen voor jou om op een positieve manier op in te haken. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Maandag 13 april –– ‘Tweede Paasdag en Scrabble Dag’
  • Dinsdag 14 april –– ‘(geen inhaakdata)’
  • Woensdag 15 april –– ‘That Sucks! Day en Bananendag’
  • Donderdag 16 april –– ‘Internationale Dag van de Stem, High Five Day en Secretaresse Dag’
  • Vrijdag 17 april –– ‘Koningsspelen (helaas afgelast)’
  • Zaterdag 18 april –– ‘Wereld Amateur Radio Dag en Record Store Day’
  • Zondag 19 april –– ‘Knoflook Dag, Dag tegen Pesten en KNVB Bekerfinale (helaas afgelast)’

Nieuwe shopping tools Pinterest

Net als andere social media geniet ook Pinterest een significante groei aan gebruikers tijdens deze corona periode. Om goed gebruik te maken van deze groei heeft het platform recentelijk het nieuwe geverifieerde verkoper programma gestart. Hierover vertelden we meer in ons blogartikel van twee weken geleden. Pinterest brengt nu nieuwe updates om het nog makkelijker te maken om meteen via het platform online te shoppen.

Shoppen vanuit Borden

Het platform maakt het nu mogelijk om de optie ‘Shop’ toe te voegen aan je samengestelde Pinterest borden. Deze optie zorgt ervoor dat er productsuggesties worden getoond op basis van de Pins die je aan je collectie hebt toegevoegd. Hierdoor kunnen gebruikers zonder moeite de producten die ze leuk vinden ook meteen aanschaffen van geverifieerde verkopers. Handig en gepersonaliseerd online shoppen dus!

Shopping tools pinterest

Shoppen vanuit zoeken

Niet alleen in borden, maar ook in de zoekresultaten wordt een nieuw tabblad ‘Shop’ toegevoegd. Ben je op zoek naar een product? Dan zul je nu dus heel makkelijk aanbieders kunnen vinden. Pinterest stelt dat kleine bedrijven hier de vruchten van kunnen plukken. Pinterest gebruikers zoeken vaak op producten en niet op grote merken. Door het nieuwe tabblad zullen gebruikers dus makkelijker in contact komen met de minder bekende aanbieders.

Shoppen vanuit Pins

Het zal ook mogelijk zijn om vanuit Pins aankopen te doen. Aan Pins wordt namelijk een knop met ‘Shop Similar’ toegevoegd. Hiermee kunnen gebruikers efficiënt de producten terugvinden die zij in inspiraties te zien krijgen. Zoals te zien is in onderstaande afbeelding is het zelfs mogelijk om meerdere producten uit één afbeelding te selecteren voor het online shoppen.

shoppen 2 pinterest

Style guides

Pinterest zal ook stijlgidsen toevoegen aan het platform. Met behulp van deze stijlgidsen is het voor gebruikers mogelijk om inspiratie op te doen uit verschillende populaire stijlen. Op deze manier probeert Pinterest gebruikers te helpen om de juiste producten te vinden die in de smaak vallen bij hem of haar. In de afbeelding hieronder is te zien hoe de stijlen worden weergegeven.

Shoppen 3 pinterest

Goede redenen dus om je online aanbod van producten ook aan te bieden op het platform Pinterest! Belangrijk hiervoor is om wel te voldoen aan de geverifieerde verkoper status. Hoe je deze status bereikt kun je teruglezen in ons blogartikel van twee weken geleden.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws!

Check ook volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date

blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Ben jij klaar voor de stap richting online marketing?

Standaard thumbnail voor de blog
Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.