28 april 2020
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 18 2020

Online marketing nieuws week 18 2020

Het is weer dinsdag, hoog tijd voor het Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen elke week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing. Zo hoef je niks te missen!

In onze laatste blog las je over langer zichtbare Stories op Facebook, hoe je afgekeurde Google Ads sneller live krijgt en stickers op Instagram om snel bestellingen te doen bij restaurants. Deze week geven we je zoals iedere week belangrijke inhaakdata voor jouw content. Daarnaast praten we je bij over updates van TikTok en Google Shopping.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Deze maandag is het Koningsdag, inmiddels al omgedoopt tot Woningsdag. Hoe speel jij hierop in? Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Maandag 27 april –– ‘Koningsdag / Woningsdag’
  • Dinsdag 28 april –– ‘Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk’
  • Woensdag 29 april –– ‘Internationale Dag van de Dans, Wereld Wensdag, Dag van de Rits en Internationale Dag van de Geleidehond’
  • Donderdag 30 april –– ‘Internationale Dag van de Jazz en Dag van de Eerlijkheid’
  • Vrijdag 1 mei –– ‘Dag van de Arbeid en No Pants Day’
  • Zaterdag 2 mei l –– ‘Dag van de Tonijn en Naakt Tuinieren Dag’
  • Zondag 3 mei –– ‘Internationale Dag van de Persvrijheid’

TikTok: inloggen via desktop

Het videoplatform TikTok komt met een nieuwe update, waarmee het voor gebruikers mogelijk is om ook in te loggen via de desktop. De inlogknop is rechts bovenin het scherm te vinden op de ‘Trending’ en de ‘Ontdekken’ pagina. Na inloggen kunnen gebruikers video’s uploaden, rechtstreeks vanaf de pc. Hiermee is het dus een stuk makkelijk om je video’s die op je computer zijn geëdit direct te uploaden. Ook is er de mogelijkheid om statistieken van je video’s in te zien. Deze nieuwe desktop optie maakt het voor bedrijven dus een stuk handzamer om content te delen en te analyseren.

TikTok Analytics

Daarnaast komt TikTok met een andere nieuwe functie voor video’s, namelijk ‘voiceover’. Hiermee kunnen gebruikers in de app een voiceover toevoegen aan hun video’s. Bekijk in het voorbeeld hieronder hoe het werkt.

Gratis Google Shopping listings

Google maakt het nu mogelijk voor adverteerders om gratis listings toe te voegen via Google Shopping. Eerder was deze optie alleen betaald te gebruiken, door middel van de standaard advertentie biedingen. Webshops kunnen nu dus producten tonen op Google Shopping, zonder dat zij hier betaalde advertenties voor hoeven te plaatsen. Dat de listings gratis zouden worden, stond al langer gepland, maar is nu versneld uitgerold wegens de groei van online gebruik door Covid-19.

Deze nieuwe update is een van de vele stappen van Google om zich meer te richten op eCommerce. Zo heeft Google onlangs ook al andere updates doorgevoerd in Google Shopping, zoals een price tracking functie, waarmee gebruikers gemakkelijk de prijs van producten in de gaten kunnen houden.

Naar verwachting zullen steeds meer verkopers gebruik gaan maken van de gratis product listings. Slim, want veel mensen maken gebruik van Google wanneer zij op zoek gaan naar een product. Wil jij jouw producten ook gratis op Google tonen? Dan zul je je hiervoor eerst moeten aanmelden voor Google Merchant Center.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws!

Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date

blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Ben jij klaar voor de stap richting online marketing?

Standaard thumbnail voor de blog
Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.