10 mei 2021
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 19 | 2021

Online Marketing Nieuws

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je over zakelijke profielen op Twitter en een nieuw cookie-vrij reclameproduct. Deze week in het nieuws: een daling in Clubhouse downloads en nieuwe features op Bing Shopping. Tot slot krijg je uiteraard weer nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Dinsdag 11 mei: ‘Eet wat je wil dag’ en ‘Week van de Slager (11 – 16 mei)’
  • Woensdag 12 mei: ‘Dag van de Verpleging’, ‘Europese Dag van de Beroerte’, ‘Halve Finale Eurovisiesongfestival’ en ‘Best Kept Secret Festival (12 – 14 mei)’
  • Donderdag 13 mei: ‘Hummus Dag’, ‘Top Gun Dag’ en ‘Dag van de Receptionisten’
  • Vrijdag 14 mei: ‘Herdenking Bombardement Rotterdam’, ‘Fiets naar je Werk Dag’, ‘Halve Finale Eurovisiesongfestival’ en ‘Nederlandse Brouwerijdagen (14 – 24 mei)’
  • Zaterdag 15 mei: ‘Dag van het Gezin’, ‘Pizza Party Day’ en ‘Dag van het Werkplezier’
  • Zondag 16 mei: ‘Internationale Dag van het Licht’, ‘Internationale Dag van het Samen Leven in Vrede’ en ‘Dag van de Hond’

Daling in Clubhouse downloads

Clubhouse, de app die een jaar geleden zo’n succesvolle start maakte, daalt nu flink in het aantal downloads. In april werd de audiochatapp slechts 920.000 keer gedownload, zo schrijft Business Insider. Dat is een daling van maar liefst 66% ten opzichte van de 2,7 miljoen downloads in de voorgaande maand. In februari werd de app nog 9,6 miljoen keer geïnstalleerd. Clubhouse heeft zelf nog geen reactie gegeven op de cijfers.

Nieuwe productvergelijking features op Bing Shopping

Bing Shopping heeft een nieuwe functie waarmee gebruikers betere productvergelijkingen kunnen maken bij het uitvoeren van een zoekopdracht. Zo wordt gedetailleerde informatie weergegeven over klant- en expertbeoordelingen, productspecificaties, prijsgeschiedenis en verkopers. Daarmee hoeven gebruikers minder heen en weer te klikken om producten te vergelijken en krijgen ze in één oogopslag alle benodigde informatie te zien. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om de prijs van een product te volgen om op de hoogte te blijven van prijsdalingen. Bing Shopping wil consumenten met de nieuwe functie helpen om sneller te vinden wat ze zoeken en daarbij ook een goede prijs te vinden.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Hopelijk heb je iets interessants gelezen over het marketing nieuws van deze week. Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws zodat je op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen binnen de marketingbranche!

Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.