11 januari 2021
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 2 | 2021

Online marketing nieuws week 2

We starten vanaf deze week weer met het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In onze laatste blog van 2020 vertelden we over productpagina’s en Stories advertenties op LinkedIn. Deze week praten we je bij over het herontwerp van Facebook Pages. Ook hebben we een aantal inhaakdata voor je contentkalender op een rijtje gezet.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

 • Maandag 11 januari –– ‘Morsecode Dag en Clean Off Your Desk Day’
 • Woensdag 13 januari –– ‘Internationale Dag van het AMBER Alert en Badeend Dag’
 • Donderdag 14 januari –– ‘Verkleed je Huisdier Dag’
 • Vrijdag 15 januari –– ‘International Fetish Day’
 • Zondag 17 januari –– ‘Dag van het Jodendom en Wereld Religie Dag’

Herontworpen Facebook Pages

Facebook Pages hebben een nieuw design gekregen, waarmee het voor publieke figuren en bedrijven makkelijker is om communities op te bouwen en bedrijfsdoelen te behalen.

Wat is er nieuw:

 • Herontworpen layout. Voor makkelijker en intuïtief gebruik.
 • Een News Feed waar je nieuws ontdekt, je in gesprekken kunt mengen, trends kunt volgen, interactie kunt aangaan en je fans kan benaderen.
 • Makkelijker navigeren tussen persoonlijk profiel en pagina’s.
 • Taak-gebaseerde admin functies, waarmee je specifieke rechten kunt geven aan pagina admins.
 • Inzichten in hoe je je pagina kunt verbeteren en andere relevante notificaties.
 • Veiligheid en integriteits funcies om spam en nep accounts te identificeren.

Herontworpen facebook pages

Simpel en intuïtief ontwerp

Facebook heeft het makkelijker gemaakt om te switchen tussen een persoonlijk profiel en een publieke pagina. Bio, posts en andere belangrijke info zijn nu makkelijker te bekijken.

News Feed en nieuwe manieren voor interactie

Pages krijgen nu ook een News Feed te zien om content van anderen te zien. Ga gesprekken aan en reageer op posts van andere personen of bedrijven. In de news feed worden ook suggesties voor andere mogelijk interessante publieke figuren, pagina’s, groepen en trending content voorgesteld.

Reacties van publieke figuren zullen een positie bovenaan de comments krijgen. Hierdoor is het voor volgers en gebruikers van het platform meteen inzichtelijk wat er vanuit de pagina wordt gereageerd.

Focus op volgers

De likes voor een pagina worden verwijderd. De focus ligt nu volledig op volgers. Volgers zijn namelijk de gebruikers die updates van een pagina ontvangen. Hierdoor is het voor de eigenaar van een pagina duidelijker hoeveel fans diegene nou daadwerkelijk heeft en hoeveel personen de content te zien krijgen.

Nieuwe facebook pages

Verbeterde beheertools

Er zijn nieuwe beheerfuncties toegevoegd. Zoals het toewijzen van specifieke admin functies aan admins. Je kunt verschillende niveaus van toegang en acties bepalen voor Insights, ads, content en community activiteit en berichten.

Veiligheid en integriteit

Content met haat, geweld, seks, nepprofielen en spam worden nu beter geïdentificeerd en verwijderd van het platform. Daarnaast wordt de ‘geverifieerd’ badge overal beter weergegeven zodat gebruikers in één oogopslag kunnen zien of het om authentieke pagina’s en profielen gaat. Een post van een geverifieerde pagina kan soms ook hoger in de comments worden weergegeven.

De komende maanden zal Facebook met nog meer aanpassingen komen om pagina’s te verbeteren. Zowel voor de gebruikers als voor de beheerders.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws!

Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten. Fijne dagen gewenst!

 

Ben jij klaar voor de stap richting online marketing?

Standaard thumbnail voor de blog
Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.