18 mei 2020
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 21 2020

Online marketing nieuws week 21

Het is weer maandag, hoog tijd voor het Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen elke week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing. Zo hoef je niks te missen!

 In onze laatste blog las je over Podcast Manager van Google, nieuwe rapportages in Search Console en gaven we een aantal tips voor een effectieve social contentkalender. Deze week praten we je bij over een Stories functie in LinkedIn en de uitrol van de nieuwe Facebook vormgeving. Ook vertellen we je meer over de nieuwe functie van Facebook en Instagram om lokale bedrijven te vinden en te supporten.  

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Dit weekend vindt bijvoorbeeld het Suikerfeest plaats. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Maandag 18 mei –– ‘Fascination of Plants Day’
  • Dinsdag 19 mei –– ‘Internationale Dag van de Huisarts en Internationale Dag van de Ziekte van Crohn’
  • Woensdag 20 mei –– ‘Annie M.G. Schmidt Dag en World Bee Day’
  • Donderdag 21 mei –– ‘Werelddag voor Culturele Diversiteit, Dialoog en Ontwikkeling en Hemelvaart’
  • Vrijdag 22 mei –– ‘Internationale Dag voor Biodiversiteit’
  • Zaterdag 23 mei –– ‘Internationale Dag van de Schildpad en Suikerfeest’
  • Zondag 24 mei –– ‘Tiaradag en Dag van het Park’

LinkedIn test Stories

In de Nederlandse app van LinkedIn wordt momenteel getest met een nieuwe Stories functie. Deze nieuwe functie wordt in Europa als eerste in ons kleine kikkerlandje aangeboden. Berichten in een Story worden, vergelijkbaar met Stories van Instagram en Facebook, na 24 uur automatisch verwijderd. De test is niet voor iedereen beschikbaar. Het zijn voornamelijk grotere bedrijven en merken die de nieuwe functie kunnen testen. Eén van die bedrijven is KLM. Hieronder zie je hoe zij al gebruik hebben gemaakt van Stories.

linkedin stories test

linkedin stories test

Vind en support lokale bedrijven via Facebook en Instagram

Facebook heeft een aantal nieuwe functies aangekondigd waarmee gebruikers lokale kleine bedrijven kunnen ondersteunen. Ook is het mogelijk om extra updates te krijgen van lokale bedrijven. Via een nieuw onderdeel ‘Businesses Nearby’ kunnen gebruikers, aan de hand van geografische radius, de laatste berichten van bedrijven in de buurt bekijken. Op deze manier kunnen mensen dus makkelijker in contact komen met lokale kleine bedrijven. Een mooi initiatief om bedrijven die nadelige gevolgen hebben van COVID-19 te ondersteunen.

steun lokale ondernemingen

Op Instagram kan er nu gebruik worden gemaakt van de ‘Steun het MKB’ sticker. Alle posts die gebruik maken van deze sticker worden toegevoegd aan een Instagram story waar dezelfde soort posts, inclusief sticker, worden uitgelicht. Op Facebook kunnen ook tags als ‘Steunt…’ worden toegevoegd om je steun voor specifieke kleine bedrijven te tonen.

Daarnaast is Facebook bezig met een speciale bedrijven inbox in de Messenger app. Hiermee kunnen bedrijven een stuk makkelijker communiceren met klanten. Zo kan er dan gebruik worden gemaakt van Messenger om antwoord te geven op vragen die worden gesteld op de Facebookpagina.

Ook krijgen bedrijfspagina’s speciale COVID-19 gerelateerde informatie, tools en tips te zien in zowel de Facebook als de Instagram app.

Nieuwe vormgeving Facebook

Facebook heeft voor de desktop een nieuwe vormgeving uitgerold. Deze nieuwe vormgeving heeft veel weg van de mobiele applicatie. Een extra functie die er wordt aangeboden is de ‘donkere modus’. Deze optie kun je instellen wanneer je dit prettiger vindt voor je ogen. Hieronder zie je hoe de nieuwe vormgeving eruitziet in de donkere modus.

Nieuwe vormgeving facebook

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws!

Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date

blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Ben jij klaar voor de stap richting online marketing?

Standaard thumbnail voor de blog
Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.