30 mei 2023
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 22 | 2023

Online marketing nieuws week 22

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over nieuwe updates van LinkedIn, Meta en Google. Deze week zijn er nieuwe updates vanuit onder andere Instagram en Google. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 29 mei: Memorial Day (Verenigde Staten), Dag van het Kasteel, Tweede Pinksterdag
  • 30 mei: Wereld MS-dag
  • 31 mei: Wereldanti-Tabaksdag, Internationale Dag van de Otter
  • 1 juni: Wereldmelkdag, Internationale Dag van het Kind, Internationale Dag van de Ouders, Zeg Iets Liefs Dag, Dag van de Constructeur, Nationale Overblijfdag
  • 2 juni: Rocky Road Dag, Leave the Office Early Day, Dag van de donut
  • 3 juni: Wereldfietsdag, Wereld Klompvoetdag, Utrecht Canal Pride
  • 4 juni: Internationale Dag van de Onschuldige Kinderen, Nationale Opa- en Omadag, Knuffel Je Kat Dag

Meta komt met een Twitter concurrerende app

Volgens SocialmediaToday komt de lancering van de nieuwe app van Meta dichterbij. Geselecteerde creators worden geïnformeerd over de op tekst gebaseerde app die voorlopig ‘Barcelona’ wordt genoemd. De nieuwe app zal een vereenvoudigde versie van Twitter worden. De app moet een gigantische groepschat voorstellen waar iedereen aan deel kan nemen.

Meta komt met een Twitter concurrerende app

Gebruikers kunnen met hun Instagram inloggegevens inloggen en ook hun IG-volgens synchroniseren met de nieuwe app. Deze app wordt gebouwd op een gedecentraliseerde back-end en dit is Meta’s eerste poging om een gedecentraliseerd netwerk te bouwen.

Google introduceert nieuwe AI-functies

Om je te helpen bij het nemen van beslissingen, vinden van oplossingen en het vergroten van je creativiteit, heeft Google een aantal nieuwe AI-functies. Google introduceert een nieuwe conversatie-ervaring in natuurlijke taal binnen Google Ads, deze functie is ontworpen om snel een campagne te starten en zoekadvertenties te vereenvoudigen door je expertise te combineren met Google AI.

Voeg je landingspagina toe en Google AI zal de pagina samenvatten. Vervolgens genereert het relevante en effectieve zoekwoorden, koppen, beschrijvingen, afbeeldingen en andere middelen voor je campagne. Deze suggesties kun je bekijken en bewerken.

Binnenkort zal Google automatically created assets (ACA) uitbreiden met AI om effectievere zoekadvertenties te maken. AI kan landingspagina’s en bestaande advertenties gebruiken om bijvoorbeeld een nieuwe en betere kop te maken.

AI kan ik Performance Max je campagne vullen met tekst en andere relevante middelen nadat hij je merk heeft leren kennen. Ook stelt hij nieuwe afbeeldingen voor die speciaal voor jou gemaakt zijn. Deze mogelijkheid zal ook beschikbaar zijn via de nieuwe conversatie-ervaring in Google Ads.

Google introduceert Product Studio

Google heeft de nieuwe tool Product Studio geïntroduceerd. Met deze tool kunnen webwinkeliers gemakkelijk met behulp van AI unieke productafbeeldingen maken in Merchant Center Next. Met Product Studio kunnen bedrijven gemakkelijk en gratis unieke en op maat gemaakte productafbeeldingen maken.

Product Studio heeft de volgende belangrijke functies:

  • Aangepaste product scènes toevoegen
  • Afleidend product op de achtergrond verwijderen
  • Snel de resolutie verhogen

Product Studio zal de komende maanden uitgerold worden in de Verenigde Staten.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Stijn Norden
Over de auteur

Stijn Norden

Ik ben Stijn, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.