7 juni 2021
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 23 | 2021

Wereld oceanendag online marketing nieuws

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog kwam je alles te weten over de nieuwe functie van Instagram, Twitter Spaces en de nieuwste tools van Google. Deze week lees je over de Android versie van Clubhouse en krijg je inzicht in de updates van Google Search. Uiteraard kun je weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Maandag 7 juni: ‘Europese Tourettedag’ en ‘Chocolate Ice Cream Day’
  • Dinsdag 8 juni: ‘Wereld Oceanendag’ en ‘Best Friends Day’
  • Woensdag 9 juni: ‘Donald Duck Dag’ en ‘Buitenspeeldag’
  • Donderdag 10 juni: ‘Ijstheedag’ en ‘Dag van de Vrachtwagenchauffeur’
  • Vrijdag 11 juni: ‘Best Kept Secret Festival (11-13 juni)’, ‘Oerol Festival (11-20 juni)’ en ‘Dag van de Wijkverpleging’
  • Zaterdag 12 juni: ‘Werelddag tegen Kinderarbeid’, ‘Rode Rozen Dag’ en ‘Vlaggetjesdag’
  • Zondag 13 juni: ‘Internationale Albinismedag’, ‘Euro 2020 Nederland – Oekraine’ en ‘GP Canada (Montreal)’

Aantal Android-gebruikers Clubhouse in een week verdubbeld

Het aantal gebruikers van Clubhouse op Android is in een week tijd opgelopen van 1 naar 2 miljoen. Sinds kort is Clubhouse niet langer IOS-only en is de bèta Android-versie over de hele wereld beschikbaar gemaakt. Om de app te gebruiken heb je nog steeds een uitnodiging nodig. 

Clubhouse gebruikers in een week verdubbeld

Google geeft inzicht in updates Google Search

In een nieuwe blog van Google krijgen gebruikers een inkijkje in Google Search en hoe wordt gezorgd dat zoekresultaten zo relevant mogelijk blijven. Met miljarden dagelijkse bezoekers is het belangrijk dat de zoekmachine optimaal en veilig werkt. Daarnaast zijn voortdurende updates essentieel omdat het aantal websites enorm is en dagelijks blijft groeien. Daarom houdt Google bijvoorbeeld in de gaten of inhoud mobielvriendelijk is en zijn er onlangs verbeteringen aangebracht op het gebied van productbeoordelingen. Lees hier meer over Google’s updates.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.