15 juni 2020
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 25 2020

Online marketing nieuws week 25

Het is weer maandag, hoog tijd voor het Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen elke week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing. Zo hoef je niks te missen!

In onze laatste blog las je over Shops van Facebook, Retargeting in LinkedIn en dynamische advertenties op Snapchat. Ook vertelden we je meer over het verwijderen van oude Facebook posts en onderzoek naar advertentiecookies. Deze week hebben we weer interessante inhaakdata voor je en lees je over de zakelijke inbox voor Facebook Messenger en hoe Nederland het ten opzichte van de rest van Europa doet op digitaal vlak.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Deze zondag is het bijvoorbeeld vaderdag. Hoe kan jij hierop inspelen? Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

 • Maandag 15 juni –– ‘Internationale Dag van de Wind’
 • Dinsdag 16 juni –– ‘Internationale Dag van het Afrikaanse Kind en Fudge Day’
 • Woensdag 17 juni –– ‘Apfelstrudeldag en Eat Your Vegetables Day’
 • Donderdag 18 juni –– ‘Internationale Sushi Dag’
 • Vrijdag 19 juni–– ‘Martini Dag en Garfield Dag’
 • Zaterdag 20 juni –– ‘Wereldvluchtelingendag, Dag van de Bouw, Langste Dag van het Jaar, Dag van de Kampvuurmuzikant en Roze Zaterdag’
 • Zondag 21 juni –– ‘Yoga Dag, Lange Mensen Dag, Selfiedag, Wereld Humanismedag en Vaderdag’

Zakelijke inbox in Facebook Messenger

Goed nieuws voor bedrijven die gebruik maken van Facebook Messenger. Er komt een nieuwe optie voor een zakelijke inbox in de iOS en Android app. Hierdoor is het niet meer nodig om twee verschillende apps te gebruiken voor berichten.

Zakelijke inbox voor facebook messenger

De zakelijke inbox kan door klanten gebruikt worden om vragen te stellen. Bijvoorbeeld over de beschikbaarheid van producten of over de openingstijden van de winkel. Bedrijven kunnen dit nu rechtstreeks in de Messenger app inzien.

MKB in Nederland steeds digitaler

MKB in Nederland verplaatst werkzaamheden steeds meer naar het online landschap. Vergeleken met andere Europese MKB heeft Nederland dit jaar meer verdiend dan het Europese gemiddelde voor online verkopen. Dit blijkt uit de Digital Economy and Society Index (DESI). Deze index wordt jaarlijks opgesteld en geeft weer hoe landen op digitaal vlak van elkaar verschillen op de volgende punten:

 • De manier waarop het bedrijfsleven actief is op het online landschap.
 • Het gebruik van digitale toepassingen en de online vaardigheden van mensen.
 • De kwaliteit van de digitale infrastructuur.
 • De online dienstverlening door de overheid.

Bedrijven in Nederland maakten ten opzichte van andere Europese landen al meer gebruik van social media en online voorraadbeheer en mobiel betalen. Naast deze punten scoort ons land nu ook op gebied van online verkoop hoger dan het gemiddelde van Europa.

Van alle MKB in Nederland biedt maar liefst 21 procent producten of diensten online aan. 13 procent biedt producten ook via internet aan aan klanten in het buitenland. Zelf de resultaten van de index inzien? Dat kan hier.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws!

Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date

blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Ben jij klaar voor de stap richting online marketing?

Standaard thumbnail voor de blog
Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.