22 juni 2020
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 26 2020

Online marketing nieuws week 26

Het is weer maandag, hoog tijd voor het Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen elke week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing. Zo hoef je niks te missen!

In onze laatste blog las je over Shops van Facebook, Retargeting in LinkedIn en dynamische advertenties op Snapchat. Ook vertelden we je meer over het verwijderen van oude Facebook posts en onderzoek naar advertentiecookies. Deze week hebben we weer interessante inhaakdata voor je en lees je over de zakelijke inbox voor Facebook Messenger en hoe Nederland het ten opzichte van de rest van Europa doet op digitaal vlak.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Hoe kan jij hierop inspelen? Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Maandag 15 juni –– ‘Internationale Dag van de Wind’
  • Dinsdag 16 juni –– ‘Internationale Dag van het Afrikaanse Kind en Fudge Day’
  • Woensdag 17 juni –– ‘Apfelstrudeldag en Eat Your Vegetables Day’
  • Donderdag 18 juni –– ‘Internationale Sushi Dag’
  • Vrijdag 19 juni–– ‘Martini Dag en Garfield Dag’
  • Zaterdag 20 juni –– ‘Wereldvluchtelingendag, Dag van de Bouw, Langste Dag van het Jaar, Dag van de Kampvuurmuzikant en Roze Zaterdag’
  • Zondag 21 juni –– ‘Yoga Dag, Lange Mensen Dag, Selfiedag, Wereld Humanismedag en Vaderdag’

Audiotweets op Twitter

Het social platform Twitter is momenteel aan het testen met een nieuwe functie: audiotweets. Deze test is momenteel alleen nog maar live voor iOS gebruikers. Deze gebruikers krijgen in de Twitter-app een icoontje te zien van een camera. Klik je hierop, dan kun je een audiobericht plaatsen van maximaal 140 seconden. Ook kan er nog een ondersteunende tekst bij worden geplaatst. De audiotweets kunnen alleen als eerste tweet worden ingezet en dus niet als reactie op een andere tweet. Hieronder een voorbeeld van hoe een audiotweet eruitziet in je overzicht.

Story pins op Pinterest

Het digitale prikbord Pinterest is in de Verenigde Staten opnieuw aan het testen met Story Pins. In tegenstelling tot Stories van Snapchat, Instagram en Facebook blijven de Story Pins van Pinterest wel bewaard en toegankelijk om op een later moment weer in te zien. De test wordt momenteel met een kleine selectie van gebruikers uitgevoerd. De functie is dus niet voor iedereen zichtbaar. De functie zal aan de hand van de feedback van de gebruikers verder worden getweakt alvorens het breder wordt uitgerold.

LinkedIn Stories voor bedrijven

Ook LinkedIn heeft onlangs Stories toegevoegd aan het professionele social platform. Waar deze functie eerder alleen beschikbaar was voor gebruikers, is het vanaf nu ook mogelijk voor bedrijfspagina’s om gebruik te maken van Stories. Met deze nieuwe functie kunnen video’s tot 20 seconden worden weergegeven. Net als Stories van andere social platforms blijft de content 24 uur zichtbaar, waarna het verdwijnt van de pagina. LinkedIn Stories is een mooie manier voor bedrijven om korte updates te geven aan hun professionele netwerk. Vooralsnog kunnen alleen Nederlandse bedrijven gebruik maken van deze functie. Hieronder een voorbeeld van hoe KLM gebruik maakt van Stories op LinkedIn.

Yoast ‘Duplicate Post’ update

Een van de meest gebruikte Plugins voor CMS is zonder twijfel Yoast SEO. Deze plugin helpt je maximaal te scoren op gebied van SEO door middel van handige features. Zo pas je onder andere eenvoudig de meta descriptions en title tags van webpagina’s aan.

Afgelopen week lanceerde Yoast een ‘duplicate Post’ feature waarmee je, zoals de naam al aangeeft, pagina’s kan dupliceren. Het voordeel van de feature is dat onder andere ook meta data en eerder gedane SEO optimalisatie wordt meegenomen.

Meer over de nieuwe feature vind je op de website van Yoast.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws!

Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Ben jij klaar voor de stap richting online marketing?

Standaard thumbnail voor de blog
Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.