28 juni 2021
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 26 | 2021

Online marketing nieuws

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog gaven we verschillende tips van Google en las je over de ontwikkelingen van Instagram Reels advertenties. Deze week staat in het teken van nieuwe manieren om online aankopen te doen, de Ads Creative Studio van Google en nieuwe mogelijkheden voor TikTok campagnes. Ook kun je uiteraard rekenen op inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Maandag 28 juni: ‘CAPS LOCK DAY’ en ‘Wimbledon (28 juni – 11 juli)’
  • Dinsdag 29 juni: ‘Cameradag’
  • Woensdag 30 juni: ‘Internationale Dag van de Planetoïde’, ‘Social Media Day’, ‘Nationale Kappersdag’ en ‘Internationale Dag van de Tropen’
  • Donderdag 1 juli: ‘Keti Koti / Emanciatiedag’, ‘Creative Ice Cream Flavors Day’, ‘Dag van de Komkommer’ en ‘Rock Werchter (1 – 4 juli)’
  • Vrijdag 2 juli: ‘Wereld UFO Dag’, ‘I Forgot Day’, ‘Comic Sans Dag’ en ‘Euro 2020 Kwartfinale’
  • Zaterdag 3 juli: ‘International Plastic Bag Free Day’, ‘Stay Out of the Sun Day’, ‘Internationale Dag van de Coöperatieven’ en ‘Euro 2020 Kwartfinale’
  • Zondag 4 juli: ‘Independence Day’ en ‘GP Austria (Spielberg)’

TikTok geeft adverteerders inzicht in campagneprestaties

TikTok gaat het voor adverteerders mogelijk maken om meer inzicht te krijgen in de impact van hun marketingactiviteiten. Daarmee wil het bedrijf transparant blijven voor gebruikers. Deze nieuwe mogelijkheid is vooral handig wanneer je wilt experimenteren met ads op TikTok en bijvoorbeeld de mate van engagement wilt meten. Om gebruik te maken van de nieuwe campagneopties kun je terecht bij je TikTok advertentiepartner.

Facebook breidt Shopping uit naar Whatsapp en introduceert speciale AI functies

Op Instagram en Facebook Marketplace is het al een tijdje beschikbaar, maar nu komt Facebook ook met een Shopping optie voor Whatsapp. Dat biedt voor bedrijven natuurlijk nieuwe mogelijkheden om hun doelgroep te bereiken. Klanten kunnen na het bekijken van een winkel op Whatsapp eenvoudig contact opnemen met door het bedrijf te appen. Maar Facebook heeft nog meer nieuws. Zo komen er nieuwe advertentieoplossingen aan en wordt de komende tijd een op AI gebaseerde zoekfunctie getest op Instagram. Het idee is dat gebruikers daarmee zelf foto’s kunnen uploaden om te zoeken naar vergelijkbare artikelen. Zo moet het in de toekomst steeds makkelijker om specifiek naar bepaald soort producten te zoeken. 

Facebook breidt Shopping uit naar Whatsapp en introduceert speciale AI functies

Creatieve advertenties maken kan nu in Ads Creative Studio van Google

Het nieuwe Ads Creative Studio van Google dient als thuisbasis voor de creatieve advertentietools van Google. Hier kunnen creatieve teams alles vinden om sterke video-, display- en audioadvertenties te ontwikkelen. Doordat alles op één plek te vinden is, wordt het algehele proces van creatieve advertenties maken simpeler en zo wordt de productiviteit verhoogd, laat Google weten. Ads Creative Studio kan ook worden ingezet voor een optimale samenwerking binnen creatieve teams. De bètaversie zal eind volgende maand beschikbaar worden voor Display & Video 360-klanten.

Creatieve advertenties maken kan nu in Ads Creative Studio van Google

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.