29 juni 2020
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 27 2020

Online marketing nieuws week 27

Het is weer maandag, hoog tijd voor het Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen elke week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing. Zo hoef je niks te missen! 

In onze laatste blog las je over audiotweets van Twitter, nieuwe tests met Stories op Pinterest en LinkedIn Stories voor bedrijfspagina’s. Deze week hebben we weer interessante inhaakdata voor je. Ook lees je meer over een TikTok variant van Facebook. Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Maandag 29 juni –– ‘Cameradag en Modderdag’
  • Dinsdag 30 juni –– ‘Internationale Dag van de Planetoïde, Social Media Day en Nationale Kappersdag’
  • Woensdag 1 juli –– ‘Emancipatiedag en Dag van de Komkommer’
  • Donderdag 2 juli –– ‘Wereld Ufo Dag en I Forgot Day’
  • Vrijdag 3 juli–– ‘International Plastic Bag Free Day, Stay Out of the Sun Day en Comic Sans Dag’
  • Zaterdag 4 juli –– ‘Independence Day’
  • Zondag 5 juli –– ‘Bikinidag’

Facebook rolt Reels uit

Facebook komt met een eigen variant van het groeiende TikTok, namelijk: Reels. Reels is een nieuwe functie binnen de social app Instagram, waarmee gebruikers korte video’s kunnen opnemen. Net als in TikTok kan er muziek onder de video worden geplaatst. Het is met deze nieuwe functie dus ook mogelijk om video’s te maken met lip sync playback. Video’s met Reels kunnen maximaal vijftien seconden duren. De video’s kunnen in Stories worden opgenomen, maar ook in je overzichts feed worden weergegeven.

De nieuwe functie is vorig jaar al uitgebreid getest in Brazilië en zal nu uitgerold worden in Europa. Eerst zullen Duitsland en Frankrijk aan de beurt zijn om van Reels gebruik te kunnen maken. Wanneer Reels ook in Nederland wordt uitgerold is nog niet bekend.

Bekijk de promo van Reels in onderstaande video:

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws!

Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Ben jij klaar voor de stap richting online marketing?

Standaard thumbnail voor de blog
Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.