5 juli 2021
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 27 | 2021

Online marketing nieuws

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je over de Ads Creative Studio van Google en de nieuwste manieren om online aankopen te doen. Deze week lees je over de laatste ontwikkelingen van Instagram en een verhoogde online omzet van webwinkels. Ook krijg je natuurlijk weer nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Maandag 5 juli: ‘Bikinidag’
  • Dinsdag 6 juli: ‘Wereld Kus Dag’, ‘Fried Chicken Day’ en ‘Euro 2020 Halve Finale’
  • Woensdag 7 juli: ‘Dag van het Sprookje, ‘Vertel de Waarheid Dag’, ‘World Forgiveness Day’ en ‘Euro 2020 Halve Finale’
  • Donderdag 8 juli: ‘North Sea Jazz (8 – 11 juli)’
  • Vrijdag 9 juli: ‘Bospop (9 – 11 juli)’
  • Zaterdag 10 juli: ‘Zomervakantie Noord (10 juli – 22 augustus)’
  • Zondag 11 juli: ‘Wereldbevolkingsdag’ en ‘Euro 2020 Finale’

Instagram test posten vanaf je desktop en een ‘More Like This’ feature

Instagram wil de desktop ervaring verbeteren en test daarom nu de functie om vanaf je desktop te posten. Tijdens de lockdown werd de app steeds meer via computers gebruikt in plaats van telefoons en daar wordt nu op ingespeeld. Om te zien of jij de testfunctie ook kunt uitproberen, kun je in je browser kijken of er rechtsboven een nieuw ‘plus’ icoontje te zien is.

Tegelijkertijd is Instagram de ‘More Like This’ feature aan het testen. Wie op een advertentie klikt, krijgt een horizontale feed te zien met vergelijkbare advertenties. Daarmee kunnen gebruikers nieuwe merken en producten ontdekken via de advertenties op hun feed. De test wordt momenteel wereldwijd uitgevoerd.

Verhoging van meer dan 16 procent voor online omzet webwinkels

De online omzet van webwinkels was dit jaar in mei 16,1 procent hoger dan in de maand mei vorig jaar, zo schrijft Emerce op basis van cijfers van het CBS. Ook voor winkels die online verkoop niet als hoofdactiviteit hebben, groeide de omzet met bijna 16 procent.

Google komt met nieuwe digitale marketingpublicatie

In een nieuwe marketingpublicatie gaat Google in op hoe je effectief consumentenrelaties opbouwt met behulp van metingen en first-party klantgegevens. De CMO van Walgreens en de uitvoerend vicepresident van WPP gaan daarvoor als partners in gesprek en delen hun gedachten over deze thema’s. Om te horen wat ze hierover te zeggen hebben, kun je hier de complete publicatie checken. 

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.