6 juli 2020
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 28 2020

Online marketing nieuws week 28

Het is weer maandag, hoog tijd voor het Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen elke week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing. Zo hoef je niks te missen!

 In onze laatste blog gaven we interessante inhaakdata en las je meer over een Reels van Facebook. Deze week praten we je bij over uitbreidingen van Google Bedrijf berichten en gratis productvermeldingen in Google. Ook lees je over de online omzet in mei en over Unilever, dat stopt met adverteren op social media in de VS. Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Maandag 6 juli –– ‘Wereld Kus Dag en Fried Chicken Day’
  • Dinsdag 7 juli –– ‘Dag van het Sprookje, Vertel de Waarheid Dag en World Forgiveness Day’
  • Zaterdag 11 juli –– ‘Wereldbevolkingsdag’

Uitbreiding Google bedrijven berichten

Google komt met nieuwe uitbreidingen voor bedrijven om contact te krijgen met klanten. Gebruikers van zowel Google Maps als de Google zoekmachine kunnen nu makkelijker een chatgesprek beginnen met bedrijven. De bedrijven zullen deze functie weer eerst moeten aanzetten, alvorens er gebruik van kan worden gemaakt. De functie geeft ook opties om geautomatiseerde slimme antwoorden in te stellen, of een welkomstbericht te versturen.

Google bedrijven berichten

Gratis productvermeldingen op Google

Google heeft onlangs voor de Verenigde Staten aangekondigd om zoekresultaten in Google voornamelijk te laten bestaan uit gratis productvermeldingen. Sinds de aanpassing is gebleken dat er een toename is ontstaan in de interactie van gebruikers. Meer kliks én meer weergaven van producten. Gebruikers vinden op deze manier dus meer van de producten waarnaar ze op zoek zijn. Google merkt op dat voornamelijk kleine en middelkleine bedrijven de vruchten plukken van de gratis productvermeldingen.

De gratis productvermeldingen worden getoond zoals in onderstaande afbeelding. Hoewel er op het moment nog gesponsorde links worden vermeld bij de koop opties, zullen deze binnenkort ook vervangen worden met gratis vermeldingen.

Momenteel worden de gratis productvermeldingen alleen nog in de Verenigde Staten toegepast. Of en wanneer dit ook in Europa wordt uitgerold is nog niet bekend.

Grote groei online omzet in mei

Vergeleken met een jaar eerder, was de online omzet in mei maar liefst 49,5 procent hoger. Voornamelijk winkels die online als nevenactiviteit hebben, hebben flinke winst in online omzet gepakt: 64,8 procent. Offline hebben winkels ook welkome groei mogen ervaren. Zo heeft de detailhandel in mei 8,2 procent meer omzet genoten dan het jaar hiervoor. Winkels met DIY artikelen mochten, zagen net als de voorgaande maanden een flinke stijging in omzet. Kleding- en schoenenwinkels hebben nog steeds te kampen met flinke dalingen in omzet.

Unilever stopt ads op socials in VS

Unilever vindt dat er op Facebook, Instagram en Twitter te veel racistische en haatdragende berichten staan. Dit blijkt voor Unilever reden genoeg om de komende 6 maanden geen advertenties meer op deze sociale media te vertonen in de Verenigde Staten. Het doel hiervan is om het verspreiden van haat tegen te gaan. Ook andere merken hebben eerder al besloten de social platforms te boycotten door geen advertenties meer te plaatsen. Onder de hashtag #StopHateForProfit worden de platforms opgeroepen om meer te doen tegen haatdragende en misleidende berichten.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws!

Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Ben jij klaar voor de stap richting online marketing?

Standaard thumbnail voor de blog
Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.