16 januari 2023
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 3 | 2023

Online marketing nieuws week 3

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over een nieuwe updates van Google en Instagram. Deze week zijn er nieuwe updates vanuit onder andere LinkedIn en Twitter. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 16 januari: Niksdag, Martin Luther Kingday;
  • 18 januari: Winnie de Poehdag;
  • 19 januari: Popcorndag;
  • 20 januari: Dag van de Taal, Kunsten en Cultuur;
  • 21 januari: Wereldknuffeldag;
  • 22 januari: Chinees nieuwjaar.

Instagram gaat volgende maand de Shop-tab verwijderen

Instagram heeft aangekondigd dat het haar in-app navigatie zal vereenvoudigen na jaren van verwarrende veranderingen. Deze veranderingen waren bedoeld om verschillende producten zoals Instagram Shop en Reels te promoten.

Instagram gaat volgende maand de Shop-tab verwijderen
Het bedrijf zegt dat het vanaf februari de Compose-knop (het plusteken “+”) terugbrengt naar de voorkant en het midden van de navigatiebalk onderaan de app en dat het de Shop-tab helemaal verwijdert.

Als gevolg daarvan zal de knop Reels nu naar de rechterkant van Compose verhuizen, waardoor deze zijn eerste plaats verliest.

YouTube voegt nieuwe Analytics-updates toe

YouTube heeft in haar eerste Creator Insider-update van het jaar een reeks nieuwe analyse- en weergave opties aangekondigd. Denk aan nieuwe gegevens over de groei van abonnees, Shorts-miniaturen, nieuwe opties voor abonnees herkenning en meer.

Om te beginnen voegt YouTube een nieuw element toe aan YouTube Studio, waarmee een overzicht wordt gegeven van de abonnees die per contenttype zijn verworven, zodat de videoprestaties beter in kaart kunnen worden gebracht.

YouTube voegt nieuwe Analytics-updates toe

Twitter rolt nieuwe, veegbare feed uit voor volgers

Twitter komt met zijn nieuwe veegbare tijdlijn optie uitgerold. Nu kunnen gebruikers gemakkelijker schakelen tussen de hoofdfeed en een chronologische feed van alleen gebruikers die je in de app volgt. Lees er hier meer over!

Meta stopt met zijn 'Creator Studio' app voor paginabeheer

Meta stopt met haar ‘Creator Studio’ app voor paginabeheer

Gebruik je Facebook’s Creator Studio? Het video gerichte paginabeheer platform, dat voor veel social media managers de standaard is geworden voor het plannen van pagina-inhoud.

Binnenkort is dat niet meer het geval. Meta duwt Creator Studio-gebruikers over naar haar Business Suite-platform, dat analyses, planning en berichtgeving in een nieuwe beheer-app onderbrengt.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Stijn Norden
Over de auteur

Stijn Norden

Ik ben Stijn, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Bas Weerink
Bas Weerink

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Bas.
Mail Bas
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.