26 juli 2021
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 30 | 2021

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog kreeg je alles te weten over Google’s nieuwste advertentie-oplossingen op het gebied van mobiel gamen. Deze week lees je onder andere over de kwartaalupdates van Snapchat en Facebook en over de nieuwe vertaalfunctie van Instagram. Ook krijg je natuurlijk weer nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken: 

  • Maandag 26 juli: ‘Aunt and Uncle’s Day’, ‘Bouwvak Noord (26 juli – 13 augustus)’
  • Woensdag 28 juli: ‘Wereld Hepatitis Dag’ en ‘Wereld Natuurbeschermingsdag’
  • Donderdag 29 juli: ‘Dag van de Tijger’, ‘Lasagnedag’ en ‘Solar Festival (29 juli – 1 augustus)’
  • Vrijdag 30 juli: ‘Werelddag tegen Mensenhandel’, ‘Dag van de Schoonvader’, ‘Cheesecakedag’, ‘Internationale Dag van de Vriendschap’, ‘Zomercarnaval (30 – 31 juli), ‘Dag van de Systeembeheerder’ en ‘Talk in an Elevator Day’
  • Zaterdag 31 juli: ‘Wereld Ranger Dag’, ‘Internationale Dag van de Afrikaanse Vrouw’ en ‘Pride Amsterdam (31 juli – 8 augustus)
  • Zondag 1 augustus: ‘World Wide Web Day’, ‘Mosterd Dag’ en ‘Bouwvak Midden (1 – 22 augustus)

Instagram introduceert vertaalfunctie voor stories

Je krijgt binnenkort de mogelijkheid om stories op Instagram te vertalen in meer dan 90 talen. Dat kondigde Instagram afgelopen week aan. Voorlopig zal deze nieuwe functie alleen voor tekst beschikbaar worden en nog niet voor audio. Instagram wil bedrijven met de vertaaltool meer mogelijkheden geven bij het betreden van nieuwe markten.

Vertaalfunctie Instagram - Online marketing nieuws week 30

Snapchat publiceert winstresultaten tweede kwartaal

De inkomsten van Snapchat zijn in het afgelopen kwartaal flink gestegen, met name door de toename van actieve gebruikers. Zo zijn er ruim 13 miljoen actieve Snapchat gebruikers bijgekomen. Op jaarbasis betekent dat een stijging van 23 procent. Vooral in India blijkt de app populairder te zijn geworden, wat hoogstwaarschijnlijk te maken heeft met het TikTok verbod dat daar geldt. Check het artikel van SocialMediaToday voor de uitgebreide updates over de resultaten van Snapchat.

Facebook komt met kwartaalupdate van toezichtsraad

Met driemaandelijkse updates als deze wil Facebook inzicht geven in de manier waarop uitdagingen de afgelopen tijd zijn aangepakt en tegelijkertijd verantwoording afleggen aan het bestuur en het publiek. Er wordt onder andere ingegaan op het opschorten van Donald Trump’s account en op de niet-bindende aanbevelingen die in het eerste kwartaal door het bestuur zijn gegeven. Facebook laat weten deze aanbevelingen te verwelkomen om transparant en consistent te blijven. Lees de volledige update om helemaal op de hoogte te zijn.

Google geeft overzicht videoadvertentie-indelingen op Youtube

Google helpt adverteerders een handje en gaat in een nieuwe blog in op de verschillende mogelijkheden als het gaat om videoadvertenties op Youtube. Zo krijg je bijvoorbeeld alles te weten over in-stream ads die gebruikers wel of niet kunnen overslaan, bumperads, mobiele outstream ads en masthead ads. Ook geeft Google tips over wanneer je de advertentie-indelingen het beste kunt inzetten. Check het artikel voor meer informatie.

Google slaat brug tussen consumenten en bedrijven met nieuwe tools

Google komt met nieuwe tools om consumenten te helpen de beste deals te vinden bij het online shoppen en bedrijven te helpen hun producten onder de aandacht te brengen. Deals worden bijvoorbeeld onder het Google Shopping tabblad gepresenteerd en ook wordt het makkelijker om speciale deals te ontdekken tijdens belangrijke verkoopmomenten zoals Black Friday en Ciber Monday. Voor verkopers wordt het gratis om deze deals weer te geven, ongeacht of ze ook adverteren op Google.

Meer informatie over je zoekresultaten op Google

Gebruikers van Google Search krijgen inzicht in de manier waarop zoekresultaten worden gekoppeld aan zoekopdrachten. Onder ‘Over dit resultaat’, krijg je vanaf nu namelijk meer informatie te zien over de factoren die door Google Search worden gebruikt om relevante zoekresultaten te verkrijgen. Zo kun je beter bepalen welke resultaten voor jou het meest nuttig zijn. Factoren waar Google naar kijkt zijn onder andere matchende keywords, gerelateerde termen en lokale relevantie.

A phone screen shows the About This Result panel for the query "Best Jogging Shoes." The image scrolls over the panel, and shows a search tip that pops up suggesting a modification to the search to get different results.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.