27 juli 2020
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 31 2020

online marketing nieuws week 31 2020

Het is weer maandag, hoog tijd voor het Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen elke week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing. Zo hoef je niks te missen! 

In onze laatste blog las je over de nieuwe functies in Google advertenties, de Pinterest gids voor adverteren in 2020, de online omzet in het eerste kwartaal en de bemiddelingsdiensten van Thuiswinkel.org. Deze week praten we je bij over de groei van Twitter en Snapchat, de Nederlandse consument en Europese webwinkels en het uitstel van de rangschikking van mobiele zoekresultaten in Google. 


Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Dinsdag 28 juli – ‘Wereld Hepatitis Dag en Wereld Natuurbeschermings- Dag’
  • Woensdag 29 juli – ‘Lasagne Dag en Wereld Tijger Dag’
  • Donderdag 30 juli – ‘Internationale Dag van de Vriendschap, Cheesecake Dag, Dag van de Schoonvader, Werelddag tegen Mensenhandel (VN) en het Offerfeest’
  • Vrijdag 31 juli – Systeembeheerders- Dag, Wereld Ranger Dag en Internationale Dag van de Afrikaanse Vrouw’
  • Zaterdag 1 augustus – ‘Amsterdam Gay Pride en Mosterddag’
  • Zondag 2 augustus – ‘Watermeloen Dag’

Opvallende cijfers Twitter in Q2

Tijdens het eerste half jaar van 2020 hebben meer mensen zich tot Twitter gewend om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Het platform heeft een voortdurende groei van gebruikers gezien, mede door de COVID-19 pandemie en de wereldwijde #BlackLivesMatter protesten. Interessant hierbij is dat deze groei op dit moment niet wordt weerspiegeld in de omzet van het bedrijf.

De totale omzet was namelijk 19% lager dan het voorgaande kwartaal. Dit is grotendeels te verklaren door de impact van COVID-19. Veel potentiële adverteerders hebben een stop gezet op hun advertentie uitgaven. Een andere oorzaak voor de lagere omzet is de problemen van Twitter met hun Mobile Application Promotion (MAP) systeem. De problemen van het MAP-systeem zorgden voor een verminderde capaciteit van ad-targeting.

Net zoals veel bedrijven, zal Twitter de gevolgen van de pandemie nog moeten afwachten. Terwijl de gebruikers nu toenemen, kan dit maar zo weer afnemen zodra men uit de lockdown komt.

Groei gebruikers Snapchat blijft achter bij verwachting

De koers van het aandeel van Snap Inc., het bedrijf achter Snapchat, daalt met 11 procent na teleurstellende kwartaalcijfers. Het aantal actieve dagelijkse gebruikers groeit daarbij minder snel dan gehoopt. Het goede nieuws is dat Snapchat’s populariteit niet beïnvloed is door het coronavirus.

Volgens de CEO van Snap Inc., Even Spiegel, is de situatie niet alarmerend en doet de app het nog steeds goed. Zo zijn er nog steeds stijgingen in het aantal gebruikers en de inkomsten. Dit is toe te schrijven de constante verbeteringen voor de beste gebruikerservaring, zoals nieuwe AR-functies en samenwerkingen met andere apps.

480 miljoen euro besteed bij Europese webwinkels in Q1

Afbeelding webshop op mobiel

In het eerste kwartaal is door de Nederlandse consument 18,8% meer besteed bij Europese webwinkels dan in hetzelfde kwartaal van het jaar ervoor. Doordat webwinkels vaak in meerdere talen zijn opgemaakt, is het verschil tussen een Nederlandse en een buitenlandse webwinkel niet altijd even goed te zien. De aankopen van Nederlanders bij Europese webwinkels vormt nog altijd een relatief klein deel van de totale uitgaven van de Nederlandse consument. Ook de omzet van webwinkels in Nederland was in het eerste kwartaal 18,8% meer dan een jaar eerder.

Google stelt rangschikking mobiele zoekresultaten uit

Google stelt het rangschikken van zoekresultaten op basis van mobiele versies van websites uit tot maart 2021. Deze overstap had eigenlijk al plaats moeten vinden in september van dit jaar, maar door de ‘uitdagende tijden’ is dit verder uitgesteld.

Al sinds 2016 experimenteert Google met deze aanpak en momenteel worden alle nieuwe domeinen standaard al geïndexeerd op basis van hun mobiele versies.

Wil jij weten hoe jouw website hier het best op kan worden voorbereid? Lees hier dan meer.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws!

Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Ben jij klaar voor de stap richting online marketing?

Standaard thumbnail voor de blog
Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.