3 augustus 2020
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 32 2020

Online marketing nieuws week 32 2020

Het is weer maandag, hoog tijd voor het Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen elke week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing. Zo hoef je niks te missen!

 In onze laatste blog las je over de groei van Twitter en Snapchat, de Nederlandse consument en Europese webwinkels en het uitstel van de rangschikking van mobiele zoekresultaten in Google. Deze week praten we je bij over Twitter Fleets en hebben we een infographic met 25 linkbuilding statistieken waarmee je jouw SEO strategie kan optimaliseren.

 Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Maandag 3 augustus –– ‘Watermeloendag’
  • Woensdag 5 augustus –– ‘Oesterdag’
  • Donderdag 6 augustus –– ‘Dag van de Frisse Adem’
  • Vrijdag 7 augustus–– ‘Internationale Bierdag’
  • Zaterdag 8 augustus –– ‘Internationale Kattendag’
  • Zondag 9 augustus –– ‘Zoon en Dochter Dag’

Twitter Fleets

Heb jij al van Twitter Fleets gehoord? De kans bestaat dat je hier nog niet bekend mee bent. Maar Stories van Snapchat, Facebook, Instagram, WhatsApp, LinkedIn en YouTube zeggen je waarschijnlijk wel iets. Twitter Fleets is een soortgelijke versie van Twitter. Met deze functie kunnen Twitteraars berichten plaatsen die na 24 uur verdwijnen. Bij de berichten kunnen ook video’s geplaatst worden. Deze kunnen tot iets meer dan twee minuten lang zijn.

Deze nieuwe functie was eerder al beschikbaar in Brazilië, maar wordt nu ook uitgerold in Nederland. Momenteel kunnen nog maar een beperkt aantal Nederlandse Twitteraars gebruik maken van de nieuwe functie. Geleidelijk aan zullen alle gebruikers uit Nederland video’s kunnen plaatsen via Twitter Fleets. Voor jou als marketeer kan dit een handige functie zijn om bijvoorbeeld tijdelijke aanbiedingen aan te kondigen.

25 Linkbuilding statistieken

Wil jij jouw SEO optimaliseren? Linkbuilding is daar een belangrijk onderdeel van. Met onderstaande statistieken krijg jij een beter beeld van linkbuilding en hoe je dit efficiënter kunt toepassen voor jouw SEO optimalisaties. De lijst is samengesteld door Red Website Design:

Bron: Socialmediatoday

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws!

Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Ben jij klaar voor de stap richting online marketing?

Standaard thumbnail voor de blog
Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.