10 augustus 2020
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 33 2020

Online marketing nieuws week 33

Het is weer maandag, hoog tijd voor het Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen elke week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing. Zo hoef je niks te missen!

In onze laatste blog las je over Twitter Fleets en gaven we 25 linkbuilding statistieken waarmee je jouw SEO strategie kunt optimaliseren. Deze week praten we je bij over Instagram Reels, nieuwe Bing Webmaster Tools en online aankopen dankzij COVID-19.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

 • Dinsdag 11 augustus –– ‘Zoon en Dochterdag’
 • Woensdag 12 augustus –– ‘Internationale Dag van de Jeugd, Dag van het Middelste Kind en Wereldolifantendag’
 • Donderdag 13 augustus –– ‘Wereld Hagedissendag’
 • Vrijdag 14 augustus–– ‘Internationale Bierdag’
 • Zaterdag 15 augustus –– ‘Relaxation Day’
 • Zondag 16 augustus –– ‘Vertel en Grap Dag en Achtbanendag’

Instagram Reels

Onlangs heeft Instagram de nieuwe functie Reels geïntroduceerd. Reels zijn korte video’s van maximaal 15 seconden, waarbij gebruikers allerlei tools krijgen om te editen. Reels kunnen in je overzicht worden getoond, maar kunnen ook via ‘Ontdekken’ aan een breder publiek op Instagram worden gepresenteerd.


Reels selecteer je door onderaan de app op de camera knop te klikken. Links in het scherm zullen verscheidene opties staan om de video te editen. Gebruikers kunnen zelf dingen aanpassen en toevoegen zoals audio, AR effects, timers, countdowns en snelheid van afspelen. Reels kunnen bestaan uit video’s die je zelf opneemt, of uit eerder opgenomen video’s.

Met een openbaar account kun je Reels ook in het ‘Ontdekken’ deel van Instagram presenteren. Een Reel kan bijvoorbeeld zichtbaar zijn in een overzicht van een getagd muzieknummer of product.

De ‘Ontdekken’ pagina zal nu dus ook veel Reels bevatten. Instagram hoopt met deze nieuwe vorm van video’s dat gebruikers zich op nieuwe, betere manieren kunnen uitdrukken. Voor bedrijven is het een handige functie om met behulp van de countdown en timer tools bepaalde producten met tijdelijke korting aan te bieden.

Nieuwe Bing Webmaster Tools

Bing komt met vernieuwde Bing Webmaster Tools. De belangrijkste aandachtspunten voor de vernieuwing waren een clean en gebruiksvriendelijk ontwerp met snellere en makkelijk uit te voeren tools. Het oude Bing Webmaster Tools had bijvoorbeeld 47 links om te navigeren. Deze nieuwe heeft er maar 17. Hieronder lees je de aanpassingen en vernieuwingen die deze nieuwe versie met zich meebrengt.

 • Een uitgebreide ‘backlink’ lijst voor alle soorten websites, met vergelijkbare sites.
 • Zoekwoordenonderzoek met filters voor landen, talen en apparaten.
 • Je website URL aan zoekmachines toevoegen en verifiëren gaat nu stukken gemakkelijker.
 • Rapportages voor SEO bieden betere en duidelijkere classificaties van problemen.
 • Met behulp van de functie ‘URL inspection’ is na te gaan of je URLs problemen opleveren met indexing of als je pagina’s niet voldoen aan de richtlijnen van Bing Webmaster.
 • Met ‘Site Scan’ kunnen technische SEO problemen makkelijk opgespoord worden.
 • Met een ‘Robots.txt tester’ kunnen gebruikers de robots.txt file controleren om na te gaan of de URLs toegestaan zijn.

Veel online aankopen door coronacrisis

Het tweede kwartaal van dit jaar is het aantal online aankopen flink gegroeid. Vergeleken met 2019 is de online omzet van de detailhandel maar liefst 54,8 procent hoger. Dit is gebleken uit cijfers van het CBS. Ook webwinkels en winkels waarvan internetverkoop een nevenactiviteit is, hebben een groei in omzet mogen meemaken, 45 en 68 procent respectievelijk. Hoewel deze cijfers flink hoger zijn dan vorig jaar, verwacht men voor het derde kwartaal van dit jaar minder goede cijfers.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws!

Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Ben jij klaar voor de stap richting online marketing?

Standaard thumbnail voor de blog
Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.