24 augustus 2020
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 35 2020

Online marketing nieuws week 35

Het is weer maandag, hoog tijd voor het Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen elke week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing. Zo hoef je niks te missen!

In onze laatste blog las je hoe je snel je Google Bedrijfspagina aanpast en vertelden we je over gesponsorde berichten in Facebook groepen, hoe je nu zelf kunt bepalen wie mag reageren op je tweets, en een mogelijke samenwerking tussen TikTok en Twitter.

Deze week praten we je bij over een nieuwe positie voor advertenties in Instagram, de samenvoeging van Facebook chats, de Instagram QR-code en het verdwijnen van de oude Facebook vormgeving.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Dinsdag 25 augustus –– ‘Kiss and Make up Day’
  • Vrijdag 28 augustus –– ‘Gronings Ontzet’
  • Zaterdag 29 augustus –– ‘Internationale Dag tegen Kernproeven en Nacht van de Vleermuis’
  • Zondag 30 augustus –– ‘Internationale Dag van de Walvishaai en Internationale Dag voor Slachtoffers van Gedwongen Verdwijningen’

Instagram voegt nieuwe advertentiepositie toe

In 2018 heeft Instagram een functie toegevoegd aan het overzicht, waarbij gebruikers een melding krijgen als ze alle berichten gelezen hebben. Deze functie was bedoeld om overmatig gebruik en verslaving aan sociale media tegen te gaan. Het social platform heeft nu besloten om onder deze melding een nieuwe positie beschikbaar te stellen voor advertenties. Naast advertenties kan er ook voorgestelde organische content worden weergegeven.

Instagram nieuwe advertentiepositie

Hoewel de functie met de melding dus eerst bedoeld was om gebruikers erop te wijzen dat ze weer volledig op de hoogte zijn van alle nieuwtjes in de hoop hun gebruik te minderen, komt Instagram dus nu met extra content om de gebruikers juist weer op de app te houden.

Instagram laat weten dat gebruikers na de melding vaak alsnog op zoek gaan naar nieuwe content. Daarom probeert Instagram met de voorgestelde betaalde of organische content de gebruiker met relevante content te voorzien, zodat diegene daar zelf niet meer naartoe op zoek hoeft.

Facebook voegt chats van Instagram en Messenger samen

Vorig jaar heeft Facebook aangekondigd dat het de chats van Messenger, Instagram en WhatsApp wil samenvoegen, zodat gebruikers van de verschillende platformen met elkaar kunnen communiceren. De eerste stappen van dit proces lijken inmiddels plaats te vinden. De chats van Instagram en Messenger worden namelijk samengevoegd. Met de laatste Instagram-update wordt opgeroepen om een vernieuwde chatfunctie te activeren.

In deze nieuwe chatfunctie wordt gebruik gemaakt van de functionaliteiten van Messenger, waardoor Instagramgebruikers nu ook de mogelijkheid krijgen om met vrienden van Facebook te communiceren. Hoewel de functionaliteit momenteel nog niet werkt, is dit waarschijnlijk de eerste stap in het proces om gebruikers van de drie apps met elkaar te kunnen laten communiceren.

Instagram rolt QR-code wereldwijd uit

Gebruikers van Instagram kunnen nu gebruik maken van een QR-code om anderen door te sturen naar extra informatie. Bedrijven kunnen op deze manier klanten op een snelle manier doorverwijzen naar het bedrijfsprofiel. Hierdoor kunnen klanten sneller overgaan op aankoop of in een oogopslag zien wat de openingstijden van een winkel zijn. De unieke QR-codes zijn in te zien in het profielmenu. Hieronder een voorbeeld van waar je de QR-code vindt en hoe de QR-code eruitziet.

Instagram QR code wereldwijd

Oude vormgeving Facebook verdwijnt

De meeste gebruikers van Facebook maken al gebruik van de nieuwe layout. Hoewel er veel kritiek is gekomen op de nieuwe vormgeving, zal deze in september volledig worden doorgevoerd. Het zal dan niet meer mogelijk zijn om gebruik te maken van de voorgaande layout. Mensen die nog gebruik maken van de klassieke weergave krijgen onderstaande melding te zien.

Facebook interface verdwijnt

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws!

Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Ben jij klaar voor de stap richting online marketing?

Standaard thumbnail voor de blog
Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.