31 augustus 2020
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 36 2020

Online marketing nieuws week 36

Het is weer maandag, hoog tijd voor het Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen elke week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing. Zo hoef je niks te missen!

In onze laatste blog las je hoe je snel je over een nieuwe positie voor advertenties in Instagram, de samenvoeging van Facebook chats, de Instagram QR-code en het verdwijnen van de oude Facebook vormgeving. Deze week praten we je bij over Google for Jobs, prestatie ratings voor Microsoft Responsive Search Ads en de online omzet in juni.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Dinsdag 1 september –– ‘Duurzame Dinsdag’
  • Woensdag 2 september –– ‘Internationale Dag van de Kokosnoot’
  • Donderdag 3 september –– ‘Skyscraper Day’
  • Vrijdag 4 september –– ‘Internationale Dag van de Seksuele Gezondheid’
  • Zaterdag 5 september –– ‘Internationale Dag van de Liefdadigheid, Be Late for Something Day, Kaaspizzadag en Dag van de Baard’
  • Zondag 6 september –– ‘Bonaire Dag en Read a Book Day’

Google for Jobs

Goed nieuws voor werkgevers en werkzoekenden. Google Nederland lanceert Google for Jobs, een zoekmachine waar men vacatures kan vinden van allerlei verschillende partijen, zoals de Rijksoverheid, Monsterboard en Randstad Groep. Wanneer iemand via Google zoekt naar een baan, zal diegene een uitgelicht onderdeel te zien krijgen waar relevante banen worden weergegeven. Ook kunnen er filters worden ingesteld om een specifieke zoekopdracht uit te voeren. Een e-mailnotificatie voor nieuwe vacatures behoort ook tot de mogelijkheden. In de afbeelding hieronder is te zien hoe een vacature wordt weergegeven.

Google Jobs gelanceerd in Nederland

Wil jij ook vacatures van jouw bedrijf weergeven in de resultaten van Google for Jobs? Dat kan met behulp van structured data. Tegen betaling is het ook mogelijk om een vacature extra uit te lichten in het overzicht.

Bekijk de prestaties van je Microsofts Responsive Search Ads

Eerder dit jaar is het voor gebruikers van Microsoft Advertising mogelijk geworden om gebruik te maken van Responsive Search Ads. Uit de feedback van gebruikers is gebleken dat de nieuwe soort advertenties sneller zijn op te stellen en een hogere return-on-investment genereren. Gemiddeld zien gebruikers 13% meer kliks, 16% meer conversies en een 6% hoger conversieratio. Omdat de advertentie zo succesvol blijkt, komt Microsoft met toevoegingen in de rapportages.

Via Asset Performance Ratings is het mogelijk om de prestaties van je Responsive Search Ads overzichtelijk in te zien. Het helpt je om te achterhalen welke titels en beschrijvingen effectief zijn en welke niet. In de afbeelding hieronder is te zien hoe de rating in het overzicht wordt weergegeven.

Prestaties voor Responsive Search Ads in Microsoft

Wanneer de prestaties van een advertentie worden geëvalueerd, zal dit worden aangegeven met ‘Learning’. Na dit proces zal de prestatie als ‘Low, Good, Best of Unrated’ worden aangemerkt. Bij een Unrated notificatie zijn er te weinig prestatie data beschikbaar, of betreft het een niet goed werkende advertentie. Heeft je advertentie een ‘Low’ score? Dan is het hoog tijd om deze aan te passen of misschien zelfs te verwijderen.

Microsoft zal de Responsive Search Ads continu blijven optimaliseren. In de nabije toekomst zullen er nieuwe functies worden uitgerold, zoals cross-campagne rapportages, meer ad group aanbevelingen en meer. Zodra er over deze functies meer bekend is brengen we je ervan op de hoogte in het OMN. Blijf dus elke week het Online Marketing Nieuws in de gaten houden!

Ook in juli hoge online omzet

In voorgaande weken lieten we in het Online Marketing Nieuws al weten dat de online omzet dit jaar flink is gestegen. Ook in juli heeft deze trend zich doorgezet. Vergeleken met juli in 2019 was de online omzet maar liefst 38 procent hoger. Webwinkels zagen een omzetverhoging van 29 procent. Online omzet van winkels die internetverkoop als nevenactiviteit hebben, steeg zelfs 51 procent.

Winkels die meubels, doe-het-zelfartikelen, vloeren, keukens of recreatie-artikelen verkopen zagen in juli de hoogste stijgingen in omzet. De grote verliezen van kledingwinkels en schoenenwinkels kwamen in juli tot een einde.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws!

Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Ben jij klaar voor de stap richting online marketing?

Standaard thumbnail voor de blog
Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.