4 september 2023
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 36 | 2023

Online marketing nieuws 36

Online Marketing Nieuws | Week 36 | 2023

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over nieuwe updates van Meta en TikTok. Deze week zijn er nieuwe updates vanuit onder andere Snapchat en TikTok. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content. Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • 5 september: Kaaspizza dag/Internationale dag van de Liefdadigheid/Duurzame Dinsdag 
  • 6 september: Bonaire Dag
  • 8 september: Wereld Alfabetiseringsdag/Dag van de Scheiding/Internationale Dag van de Fysiotherapie
  • 9 september: Dag van de Boerin/Open Monumentendag/Nationale Dag van de Geboorte

Snapchat lanceert AI selfie functie

Snapchat lanceert een nieuwe AI-functie genaamd ‘Dreams’. Hiermee kun je bijvoorbeeld beelden van jezelf maken in verschillende scenario’s, zoals een zeemeermin in een diep zeegezicht of een koninklijk renaissance tijdperk.

Snapchat lanceert AI selfie functie

Gebruikers krijgen het eerste pakket Dreams, dat acht afbeeldingen bevat, gratis. Daarna kunnen gebruikers extra pakketten kopen voor $1. Dreams is voor het eerst beschikbaar in Australië en Nieuw-Zeeland en zal de komende weken naar alle gebruikers wereldwijd beschikbaar komen, zegt Snapchat.  Met deze nieuwe functie geeft Snapchat zijn gebruikers toegang tot een concept dat veel AI-foto-apps in de App Store al bieden.

TikTok komt met nieuwe zoekadvertenties

TikTok komt met nieuwe zoekadvertenties in de zoekresultaten. Adverteerders kunnen met de ‘Search Ads Toggle’ gebruikers bereiken die via de zoekbalk producten of merken willen vinden.

TikTok komt met zoekadvertenties

Dit is TikTok’s eerste advertentieplaatsing om merken te bereiken bij relevante zoekopdrachten. De Zoekadvertentie schakelaar is een uitbreiding van de TikTok-videoadvertentie aankoop van adverteerders en geen opzichzelfstaand advertentie product.

Het bedrijf garandeert ook merk veiligheid. Adverteerders kunnen uitsluitingszoekwoorden toevoegen aan hun advertenties, waardoor ze niet verschijnen bij ongewenste zoekresultaten.

De nieuwe advertentieruimte kan concurrentie zijn voor Google’s zoekadvertenties. Dit omdat jongere gebruikers nu vaak op sociale apps zoals TikTok en Instagram beginnen met zoeken en niet op Google. Meer weten? Op deze pagina lees je er alles over.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Stijn Norden
Over de auteur

Stijn Norden

Ik ben Stijn, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.