7 september 2020
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 37 2020

Online marketing nieuws week 37

Het is weer maandag, hoog tijd voor het Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen elke week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing. Zo hoef je niks te missen!

In onze laatste blog las je over Google for Jobs, prestatie ratings voor Microsoft Responsive Search Ads, hoe je meer vertoningen in Google Shopping krijgt, en de online omzet in juni. Deze week praten we je bij over het nieuwe ontwerp van Microsoft Advertising en drie nieuwe Microsoft Advertising features: Dynamic Remarketing, LinkedIn Profile Targeting en In-Market Audiences.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Maandag 7 september –– ‘Salami Dag en Labor Day’
  • Dinsdag 8 september –– ‘Dag tegen Ongeletterdheid’
  • Woensdag 9 september –– ‘Teddybeer Dag’
  • Donderdag 10 september –– ‘Wereld Suïcide Preventie Dag’
  • Vrijdag 11 september –– ‘Make Your Bed Day en Dag van de Scheiding’
  • Zaterdag 12 september –– ‘Chocolate Milkshake Day, Dag van de Migraine, Wereld Eerste Hulp Dag en Dag van de Boerin’
  • Zondag 13 september –– ‘Roald Dahl Dag, Dag van het Positief Denken, Peanut Day, Internationale Chocolade Dag en Nationale Ziekendag’

Nieuw ontwerp Microsoft Advertising

Microsoft rolt de komende weken het nieuwe ontwerp voor Microsoft Advertising uit. Het doel van deze vernieuwing is om gebruikers meer mogelijkheden te bieden om alles uit hun advertenties te halen.

Makkelijker toegang tot campagnes en resultaten

Naast een nieuw uiterlijk, zorgt de nieuwe layout er ook voor dat de gebruiksvriendelijkheid van Microsoft Advertising is verbeterd. Zo zal er bovenaan iedere pagina een globale menubalk worden weergegeven. Hiermee kun je snel tussen accounts schakelen, heb je snel toegang tot tools, settings, gedeelde bibliotheken en andere belangrijke features. Ook staat er een zoekfunctie om overige features te zoeken. Met de herindeling van de navigatiemenu’s zal het voor gebruikers makkelijker zijn om de belangrijkste acties snel uit te voeren.

Microsoft advertising nieuws ontwerp

Het hoofdmenu aan de linkerkant geeft snel toegang tot je campagnes. Via dit menu kun je snel navigeren naar specifieke campagne types, campagnes en advertentiegroepen. Het menu past zich bij het navigeren continu aan om alleen de pagina’s en data te laten zien die van toepassing zijn op de specifieke campagne waar je op dat moment naar kijkt.

Wil je nog sneller navigeren? Dit kan met behulp van nieuwe keyboard shortcuts. Zo kun je bijvoorbeeld snel navigeren naar populaire pagina’s of acties. Benieuwd naar de shortcuts? Typ dan op elke willekeurige pagina het vraagteken op je toetsenbord om de beschikbare shortcuts in te zien.

Een nieuw en modern ontwerp

Het nieuwe ontwerp van Microsoft Advertising is tot stand gekomen met behulp van feedback van gebruikers. Het maakt gebruik van Microsoft Fluent en gebruikt daarom de nieuwste en meest moderne design principes van online interfaces.

Microsoft advertising nieuws ontwerp

Microsoft Fluent zorgt ervoor dat een ontwerp schoon, licht en open is. Er wordt goed rekening gehouden met kleurverschillen en ruimtes tussen alle verschillende elementen. Met de juiste indelingen zorgt het ontwerp ervoor dat de belangrijkste content wordt uitgelicht. Allemaal met als doel om gebruikers zich beter te kunnen laten focussen op de doelen die ze willen bereiken.

Cross-account inzichten met Manager Account Overview

Gebruik je meerdere Microsoft Advertising Accounts, dan kun je met behulp van het Manager Account Overview dashboard inzien wat je prestaties over het algemeen zijn. Het dashboard geeft snel inzicht in de belangrijkste data per account, zodat je problemen snel lokaliseert en kunt oplossen. In onderstaande afbeelding staan de onderdelen die je in het dashboard meteen kunt inzien.

Microsoft advertising nieuws ontwerp

Meer aanpassingen

De interface van Microsoft Advertising zal continu worden blijven aangepast naar aanleiding van de feedback van gebruikers. Ook zal het bijhouden van transacties nog worden geoptimaliseerd met een nieuwe pagina met transactie geschiedenis en facturering pagina.

Dynamic Remarketing, LinkedIn Profile Targeting en In-market audiences

Naast het nieuwe ontwerp van Microsoft Advertising, rolt Microsoft ook drie nieuwe doelgroep targeting features uit. Benieuwd welke dit zijn en wat je er mee kunt? Lees dan snel hieronder verder.

Dynamic Remarketing

Met deze feature kunnen adverteerders mensen bereiken die al interesse hebben getoond of al een product hebben aangeschaft. Gecombineerd met shopping campagnes kun je hiermee mensen benaderen met de specifieke producten waarin zij geïnteresseerd zijn. Dit resulteert in goede prestaties en verhoogde conversies. Gaat iemand over op aankoop? Dan zal diegene meteen uit de lijst worden gehaald, zodat de advertenties niet meer zichtbaar zijn voor die persoon.

Voordat je gebruik kunt maken van dynamic remarketing lijsten, moet je eerst de UET tag implementeren op je website. Ook moet je een product catalogus hebben opgezet in Microsoft Merchant Center. Heb je dit geregeld? Navigeer dan in je gedeelde bibliotheken naar Audiences om een nieuwe doelgroep aan te maken. Hier kun je vervolgens kiezen voor het type ‘Dynamic remarketing list’

Dynamic remarketing LinkedIn

LinkedIn Profile targeting

Deze nieuwe functie biedt een unieke en snelle manier voor adverteerders om relevante doelgroepen te bereiken, gebaseerd op functie, vakgebied en bedrijf. Deze optie is momenteel nog niet beschikbaar in Nederland. Alleen doelgroepen uit de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Frankrijk en Duitsland zijn nu te targetten. Of en wanneer deze feature ook in Nederland wordt uitgerold is nog niet bekend.

Linkedin profile targeting

In-market audiences

Deze feature is momenteel alleen nog maar beschikbaar voor Franse en Duitse markten. Met in-market audiences kun je 100+ Franse en 200+ Duitse doelgroepen bereiken. Deze groepen zijn ontworpen om conversies te maximaliseren. Het betreft groepen gericht op kleding, auto’s, financiële diensten, huis en tuin, reizen en vele andere. Een mooie toevoeging om snel specifieke doelgroepen te bereiken. Hopelijk mogen we in Nederland ook snel gebruik maken van deze nieuwe functie.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws!

Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Ben jij klaar voor de stap richting online marketing?

Standaard thumbnail voor de blog
Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.