12 september 2022
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 37 | 2022

nline marketing nieuws week 37

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je alles over nieuwe updates van Snapchat en Twitter. Deze week zijn er nieuwe updates vanuit onder andere bol.com, Google Ads, Spotify en Microsoft. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

 • 12 september: Roald Dahl Dag;
 • 13 september: Dag van het Positief Denken;
 • 15 september: Internationale Dag van de Democratie, Dag van de Leidster en Gastouder;
 • 16 september: Internationale Dag voor het behoud van de Ozonlaag, Guacamoledag;
 • 17 september: Internationale Dag van de countrymuziek, Internationale Eet een Appel Dag, Begin van het Oktoberfest.

Bol.com introduceert een nieuw commissiemodel aan voor affiliates

Voorheen werd alleen commissie berekend over de netto daadwerkelijk door bol.com ontvangen verkoopwaarde per product groep. Op 3 oktober wordt commissie berekend over de verkoopprijs inclusief BTW.

Bol.com introduceert een nieuw commissiemodel aan voor affiliates

Emerce zegt dat het nieuwe model als doel heeft om de commissiepercentages meer te stroomlijnen en meer transparantie te geven.

Nieuw beleidsregel voor Google Ads

Vanaf oktober 2022 gaat Google Ads beginnen met het handhaven van de nieuwe beleidsupdate. Met de nieuwe beleidsupdate moeten advertententies voldoen aan de normen en waarden voor betere advertenties.

Google zegt daarbij dat de beleidswijziging gevolgen kan hebben voor jouw account. Bekijk daarom de Better Ads Stantards om te kijken of jouw advertenties voldoen aan de normen en waarden van Google Ads.

Treedt Spotify binnenkort in de markt van audioboeken?

Spotify gaat zeer binnenkort audioboeken testen op haar platform. Eerder zagen wij dat Spotify ook een platform heeft gecreëerd voor ticketverkoop en zit het nu al enkele jaren de markt van podcast. Audioboeken zijn dus logische stap om het bedrijf uit te breiden.

Treedt Spotify binnenkort in de markt van audioboeken?

Spotify zelf heeft aangekondigd dat ze deze markt gaan betreden en dat het binnenkort gaat gebeuren. Een exacte datum heeft Spotify niet aangegeven. Voor meer informatie over deze aankondiging lees je op techcrunch.com.

Google Ads stopt per oktober 2022 de met mogelijkheid tot bodaanpassingen voor top content

Per oktober dit jaar stopt Google Ads met bodaanpassingen voor top content. Dit houdt in dat het niet meer mogelijk is voor gebruikers die meer geld stoppen in Google Ads om de top positie in te nemen.

Volgens Seroundtable.com stopt de bodaanpassingen voor top content per direct in oktober ook voor de mensen die er nu nog gebruik van maken. Bodaanpassingen die momenteel staan worden na oktober op 0 procent gezet.

Microsoft gaat het mogelijk maken om Ads te beheren op Google, Facebook en Instagram op één platform

Met de aankomende en nieuwe feature van Microsoft is het mogelijk om Smart Campaigns te beheren via de Microsoft interface. Met de Multi-platform kan jij:

 • Advertenties beheren van Microsoft en Google;
 • Advertenties beheren van Facebook en Instagram;
 • Content posten, liken en op comments reageren op Facebook, Instagram, LinkedIn en twitter;
 • Rapporten maken en analyseren;
 • Campagnes creëren;
 • Content automatiseren voor de AI;
 • ROI optimaliseren voor de AI;
 • Advertenties combineren met relevante zoekwoorden;
 • Gebruik maken van de ‘’audience network’’ van Microsoft.

Deze update is nog niet beschikbaar voor iedereen. Maar gebruikers kunnen zich wel opgeven voor een wachtlijst. Bekijk deze link voor meer informatie.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Stijn Norden
Over de auteur

Stijn Norden

Ik ben Stijn, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.