21 september 2020
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 39 2020

Online marketing nieuws week 39 2020

Het is weer maandag, hoog tijd voor het Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen elke week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing. Zo hoef je niks te missen!

In onze laatste blog las je over updates van Bing Webmaster Tools, refurbished verkoop op Bol, Instagram layout tests voor Reels en Shops en het verminderde gebruik van Snapchat door jongeren. Deze week praten we je bij over retargeting op LinkedIn en hoe je veilig en makkelijk winkelt bij winkels in jouw buurt. Ook vertellen we meer over het nieuwe Facebook Business Suite.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Maandag 21 september –– ‘Internationale Dag van de Vrede en Internationale Alzheimer Dag’
  • Dinsdag 22 september –– ‘Wereld Neushoorn Dag, Hobbit Dag en Dag van de Thuiszorg’
  • Woensdag 23 september –– ‘Dag van de Biseksualiteit’
  • Vrijdag 25 september –– ‘Nationale Vitaliteitsdag en Love Note Day’
  • Zaterdag 26 september –– ‘Europese Dag van de Talen, Wereld Anticonceptiedag, Werelddovendag en Burendag’
  • Zondag 27 september –– ‘Internationale Dag van het Toerisme en de verjaardag van Google’

Haal het beste uit LinkedIn retargeting

Een statistiek waar online verkopers niet blij van worden om aan herinnerd te worden: 92% van website gebruikers die een eerste bezoek brengen aan een website, is niet van plan om een aankoop te doen. Daarom is retargeting van je websitebezoekers een belangrijk aspect van online marketing. Richt je niet alleen op nieuwe bezoekers, maar juist op die bezoekers die al interesse hebben getoond door je website te bezoeken. De gemiddelde click-through rate voor retargeting advertenties is niet voor niets 10 keer zo hoog als die van display advertenties.
Ook op LinkedIn kun je gebruik maken van retargeting advertenties. Deze kunnen zich richten op mensen die je website hebben gezien, een video hebben bekeken of een Lead Gen Form hebben geopend.
Website retargeting: bereik bezoekers die specifieke pagina’s of bepaalde combinaties van pagina’s hebben bekeken.
Video retargeting: richt je op een doelgroep die een video tot een een bepaald punt heeft bekeken.
Lead Gen Form retargeting: bereik personen die een formulier hebben geopend, maar niet hebben ingevuld of hebben verzonden.
In onderstaande video worden de features van video retargeting en lead gen form retargeting van LinkedIn verder uitgelegd.


Om het meeste te halen uit jouw retargeting advertenties op LinkedIn kun je gebruik maken van onderstaande checklist van LinkedIn. De checklist bevat stappen en tips om tags op je website te plaatsen, je doelgroepen te definiëren en meer handvatten om je een eind op weg te helpen.

Veilig en makkelijk shoppen bij winkels in jouw omgeving

Vanwege corona ziet Google steeds meer zoekopdrachten waarbij mensen willen weten of winkels gebruik maken van bepaalde maatregelen. Kun je ergens veilig winkelen? Zijn winkels open op andere tijden? Hebben ze het product dat je wilt kopen überhaupt wel? Wordt er gebruik gemaakt van maatregelen waarbij zo min mogelijk contact noodzakelijk is en je minder lang in een winkel hoeft te zijn? Om mensen met dit soort vragen tegemoet te komen heeft Google Shopping zoekresultaten aangepast.

Zo is het nu mogelijk om gebruik te maken van een filter waarmee je kunt zien of en waar een product in de buurt beschikbaar is. Bekijk een voorbeeld in de afbeelding hieronder.

 Vind je meerdere winkels in de buurt die het product aanbieden? Vergelijk dan de aanbieders met elkaar door te kijken naar openingstijden en de afstanden tot jezelf. Ook krijg je een vergelijkbare producten te zien die de aanbieders verkopen. Een voorbeeld hiervan zie je hieronder.

Daarnaast wordt bij verkopers aangegeven of zij gebruik maken van bepaalde maatregelen om zoveel mogelijk het contact tussen mensen te voorkomen. Ben je bang dat een artikel misschien toch niet meer op voorraad is? Klik dan simpelweg op het telefoonnummer om te bellen, zodat je verzekerd bent van het artikel. Als je de weg wilt weten kun je ook meteen op de navigatieknop klikken.

Alle belangrijkste informatie en functies worden dus meteen in Google Shopping weergegeven. Verkopers kunnen deze informatie zelf toevoegen via het Google My Business profiel of via Google Merchant Center.

Facebook Business Suite

Facebook heeft onlangs het nieuwe Business Suite geïntroduceerd. Hiermee kunnen bedrijven makkelijk tools gebruiken om hun Facebook en Instagram pagina’s te onderhouden. Business Suite is zowel via mobiel als desktop te gebruiken, waardoor je niet per se achter je computer hoeft te zitten om jouw pagina’s up-to-date te houden. Met Business Suite kunnen gebruikers posts plaatsen, berichten versturen, Facebook Insights gebruiken en gebruik maken van enkele adverteermogelijkheden.

Hieronder een aantal voorbeelden van hoe je deze tool kunt inzetten:

Bekijk updates in een oogopslag: krijg via het homescreen van Business Suite meteen inzicht in problematische alerts, berichten, reacties en andere activiteiten op Facebook en Instagram. Dankzij dit overzicht kun je makkelijk prioriteiten stellen en de belangrijkste problemen snel oplossen. Stel bijvoorbeeld gepersonaliseerde opgeslagen reacties in voor veel voorkomende vragen.

Deel met je volgers: maak nieuwe concept posts en plan ze in op zowel Facebook en Instagram.

Krijg inzicht in wat werkt: maak gebruik van Insights om je bereik, betrokkenheid en prestaties van je posts in te zien. Bekijk wat goed werkt bij jouw doelgroep en pas je content daar per platform op aan.

Breid je doelgroep uit: boost je bestaande posts of maak advertenties, zodat je meer mensen bereikt met jouw content.

Facebook Business Suite wordt in september geleidelijk aan uitgerold. Wanneer jouw bedrijfsaccount hiervoor in aanmerking komt zal je automatisch doorgestuurd worden naar Business Suite als je naar business.facebook.com navigeert. Maak je gebruik van de mobiele Pages Manager App? Dan zal je hier de optie zien staan om gebruik te maken van Business Suite. Je kunt de Facebook Business Suite app ook downloaden via de iOS of Android app stores.

Facebook Business Suite is momenteel nog niet geschikt als vervanger voor je activiteiten rondom advertenties via Ads Manager. Voor het onderhouden en opzetten van al je advertenties zul je dus nog steeds Ads Manager moeten gebruiken.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws!

Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Ben jij klaar voor de stap richting online marketing?

Standaard thumbnail voor de blog
Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.