27 september 2021
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 39 | 2021

Wereld zeedag

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je het nieuws over nieuwe functionaliteiten bij Instagram en Pinterest en de lancering van Spotify’s Ad studio. Deze week krijg je de laatste ontwikkelingen van Clubhouse en YouTube te weten. Ook hebben we weer nieuwe inhaakdata voor jouw content klaarstaan!

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Maandag 27 september: ‘verjaardag Google’, ‘Wereld toerisme dag’ en ‘Week tegen het pesten’;
  • Dinsdag 28 september: ‘Werelddag tegen hondsdolheid’ en ‘Dag van de thuiszorg’;
  • Woensdag 29 september: ‘Wereld hartdag’ en ‘Dress red day’;
  • Donderdag 30 september: ‘Internationale vertaaldag’, ‘Nationale broer en zus dag’ en ‘Wereldzeedag’;
  • Vrijdag 1 oktober: ‘Wereld vegetarismedag’, ‘Internationale muziekdag’, ‘Internationale dag van de koffie’, ‘Internationale ouderendag’, ‘Stoptober’, ‘Borstkankermaand’ en ‘World smile day’; 
  • Zaterdag 2 oktober: ‘Internationale dag van de geweldloosheid’, ‘name your car day’ en ‘kringloopdag’; 
  • Zondag 3 oktober: ‘GP Singapore’.

Clubhuis kondigt Wave aan, waardoor het gemakkelijker wordt om informele chatruimtes te starten

Clubhouse heeft Wave uitgerold, een functie die het gemakkelijker maakt om privékamers met vrienden te starten als je ziet dat ze online zijn. Wave is wereldwijd beschikbaar op iOS en Android en vervangt het starten van een privé chat met vrienden. Je kunt naar meerdere mensen tegelijk zwaaien, zolang ze je maar volgen, en iedereen die accepteert, zal als spreker in je privéruimte komen.

Wave infographic

YouTube lanceert Super Chat en Super Stickers in meer regio’s

YouTube breidt de toegang tot zijn Super Chat- en Super Stickers-streamerdonatieopties uit, terwijl het ook in-stream vertaaltools voor reacties toevoegt, waardoor het nut in meer markten wordt vergroot.

YouTube supersticker

Net als Super Chat kunnen kijkers Super Stickers kopen tijdens livestreams en premières. Super Stickers zijn digitale of bewegende afbeeldingen die kijkers kunnen gebruiken als begroeting, felicitatie of steunbetuiging en om emoties te uiten als reactie op wat er live gebeurt.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Jelmer van der Linden, Teach Digital
Over de auteur

Jelmer van der Linden

Ik ben Jelmer, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.