1 oktober 2021
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 40 | 2021

4 oktober wereld dierendag

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je het nieuws over nieuwe functionaliteiten bij Clubhouse en YouTube. Ook hebben we weer nieuwe inhaakdata voor jouw content klaarstaan!

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Maandag 4 september: ‘Dierendag’, ‘Eet geen dieren dag’, ‘Nationale vodka dag’, ‘Nationale taco dag’, ‘Internationale dag van de schoolbibliotheek’;
  • Dinsdag 5 september: ‘Internationale dag van de leraar’, ‘Wereldhabitatdag’ en ‘Nationale dag tegen rugpijn’;
  • Woensdag 6 september: ‘Kinderboekenweek’;
  • Donderdag 7 september: ‘Dag voor fatsoenlijk werk’;
  • Vrijdag 8 oktober: ‘Wereld ei-dag’;
  • Zaterdag 9 oktober: ‘Dag van de post’, ‘Dag van de eigen zaak’, ‘Nationale krokettendag’, ‘Dag van de trekvogel’;
  • Zondag 10 oktober: ‘Landelijke dag van de psychische gezondheid’, ‘Internationale dag tegen de doodstraf’, ‘Daklozendag’, ‘Dag van de handtas’ en ‘GP Japan (Suzuka)’;

Nieuwe Safari beschikbaar voor Mac-gebruikers

Apple heeft zijn nieuwe browser Safari 15 reeds beschikbaar gesteld voor zowel gebruikers van MacOS Big Sur (November 2020) als MacOS Catalina (Oktober 2019).

Safari 15

Of de vernieuwde versie van Safari een verbetering is vooral een persoonlijke kwestie. In een artikel van iCulture vindt je een overzichtelijke lijst met de nieuwe functionaliteiten en aanpassingen binnen de browser.

TikTok passeert de magische mijlpaal van 1 miljard gebruikers

TikTok heeft wereldwijd een miljard gebruikers. De dienst is de afgelopen jaren met sprongen gegroeid; het bedrijf rapporteerde 55 miljoen gebruikers in januari 2018, 271 miljoen in december 2018, 508 miljoen in december 2019 en 689 miljoen in juli 2020.

TikTok magische mijlpaal van 1 miljard gebruikers

Vooral onder jongeren wint TikTok snel terrein. Begin dit jaar was TikTok onder Nederlandse jongeren al populairder dan Facebook, en de app zou vaker worden gedownload dan Facebook en Instagram.

Facebook zet kinderversie van Instagram nog even in de koelkast

Facebook gaat voorlopig niet verder met het ontwikkelen van een Instagram-versie voor kinderen onder de dertien jaar, laat het bedrijf weten. Het concern wil namelijk eerst “geadviseerd worden door ouders, experts en wetgevers“.

In de verklaring maakt Facebook duidelijk dat het project niet van de baan is. Omdat “kinderen al gebruikmaken van het internet“, wil het bedrijf een geschikte versie van Instagram aanbieden.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Jelmer van der Linden, Teach Digital
Over de auteur

Jelmer van der Linden

Ik ben Jelmer, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.