11 oktober 2021
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 41 | 2021

wereld zombiedag

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je het nieuws over nieuwe functionaliteiten bij Clubhouse en YouTube. Ook hebben we weer nieuwe inhaakdata voor jouw content klaarstaan!

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Maandag 11 oktober: ‘Coming Out day’ en ‘Wereld Meisjesdag’;
  • Dinsdag 12 oktober: ‘Wereld Reuma dag’;
  • Woensdag 13 oktober: ‘No Bra day’, ‘Suit Up day’, ‘Wereld Zombiedag’ en ‘Internationale Dag voor het Beheersen van Natuurrampen’;
  • Donderdag 14 oktober: ‘Wereld Normalisatiedag’ en ‘Dag van het Zicht’;
  • Vrijdag 15 oktober: ‘Internationale dag van het Handen Wassen’;
  • Zaterdag 16 oktober: ‘Wereldvoedseldag’, ‘Steve Jobs day’, ‘Internationale Reanimatiedag’, ‘Herfstvakantie Noord en Midden’ (16 – 24 okt) en ‘Dutch Design Week’ (16 – 24 okt);
  • Zondag 17 oktober: ‘Internationale Dag voor de Uitroeiing van Armoede’ en ‘Spirit Day’ (USA).

Facebook, Messenger, Instagram en WhatsApp voor langere tijd uit de lucht door storing

Afgelopen maandag hebben gebruikers wereldwijd de storing bij Facebook ervaren. Deze storing duurde ongeveer zes uur en was ook te merken op alle sociale netwerken die het bedrijf bezit, zoals Messenger, Instagram en Whatsapp. Wanneer er werd geprobeerd om naar de website te gaan, verscheen er een serverfout in beeld. Tijdens deze storing was het niet mogelijk om berichten te verzenden of inhoud te laden op mobiele apps. De storing bleek een DNS-fout te zijn. Dit betekent dat wanneer er naar facebook.com wordt genavigeerd, het internet niet weet waar het facebook.com kan vinden.

 

Facebook storing

Resultaten Nationaal E-mail onderzoek 2021

De resultaten van het Nationaal E-mail onderzoek 2021 zijn bekend! Hieruit kwam naar voren dat online aankopen voornamelijk via de smartphone gedaan worden. Daarnaast laten we ons vooral door mailing verleiden tot het doen van een aankoop. Als marketeer is het daarom van belang om te richten op e-mailcampagnes. Daarnaast is het essentieel om de boodschap persoonlijk te maken en mobielvriendelijk. In totaal hebben 2.153 Nederlanders meegedaan aan het onderzoek. Het is duidelijk te zien in het overzicht hieronder dat personen onder de 55 jaar online aankopen eerder afhandelen via de smartphone.

Nationaal e-mailonderzoek 2021

Verder kwam in het onderzoek naar voren dat Nederlanders van alle leeftijden het liefst hun mail op hun mobiel lezen. Een E-mail is een belangrijke aanjager voor online bestedingen (zie de afbeelding hieronder) en daarbij ook een goed middel om reclame te maken voor je product of dienst. Daarnaast worden multichannelcampagnes ook aangeraden zoals je e-mailcampagne koppelen aan Instagram of LinkedIn. Uit het onderzoek blijft dat de voorkeur voor persoonsgerichte campagnes onder Nederlanders groeit.

e-mailonderzoek kanaal

In een artikel van Emerce lees je meer over de resultaten van het Nationaal E-mail onderzoek 2021 en enkele tips die jij kan gebruiken als marketeer in de e-commerce.

70 miljoen nieuwe gebruikers op Telegram door storing Facebook

Bedrijven zoals Telegram en Signal hebben door de urenlange storing van Facebook een toename ervaren in het aantal gebruikers. Zo heeft Telegram 70 miljoen gebruikers bijgekregen. Het platform bleef ondanks deze enorme groei goed werken. De Europese Commissie benadrukt dat de wereld niet moet leunen op een paar grote bedrijven, maar dat er meer alternatieven en keuzes nodig zijn in de techmarkt.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Jelmer van der Linden, Teach Digital
Over de auteur

Jelmer van der Linden

Ik ben Jelmer, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.