18 oktober 2021
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 42 | 2021

online marketing nieuws

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je het nieuws over nieuwe functionaliteiten bij Clubhouse en YouTube. Ook hebben we weer nieuwe inhaakdata voor jouw content klaarstaan!

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Maandag 18 oktober: ‘Europese Dag tegen Mensenhandel’, ´Internationale Dag van
    de Menopauze’ en ‘No Beard Day’
  • Woensdag 20 oktober: ‘Internationale Dag van de Statistiek’
  • Donderdag 21 oktober: ‘Internationale Dag van de Nacho’
  • Vrijdag 22 oktober: ‘Wereld Stotterdag’
  • Zaterdag 23 oktober: ‘Wereld Moldag’, ‘Marathon van Rotterdam (23-24 oktober) en ‘Herfstvakantie Zuid (23-31 oktober)’
  • Zondag 24 oktober: ‘Dag van de Verenigde Naties’, ‘Wereld Poliodag’, ‘Wereldontwikkelingsdag’, ‘Nationale Boerenkooldag’, ‘Schoonmoederdag’ en ‘GP USA (Austin)’

Facebook gaat publieke figuren beter beschermen met nieuw beleid

Door een uitbreiding van de parameters die bepalen wie er in aanmerking komen voor de richtlijnen, moeten nu ook activisten en journalisten beter beschermd worden tegen online pesterijen. Facebook zal bijvoorbeeld verwerpelijke inhoud verwijderen die wordt beschouwd als massa-intimidatie. Dat kan gaan om reacties op een post, maar ook om directe berichten in de inbox.

Facebook

Volgens Facebook zijn tegenwoordig steeds meer mensen bang om zich in bepaalde discussies te mengen uit angst om het mikpunt van haat te worden. Met het nieuwe beleid wil Facebook daarom niet alleen maar bestaande publieke figuren beschermen, maar ook mensen die ongewild online aandacht krijgen.

Meer audiofuncties in mobiele app van Facebook

Voor Amerikaanse gebruikers wordt het Audio-onderdeel, dat bestaat uit podcasts, Soundbites en Live Audio Rooms, door Facebook uitgebreid. Dat meldt Emerce. Live Audio Rooms is Facebooks versie van Clubhouse en zal bijvoorbeeld beschikbaar worden gemaakt voor meer gebruikers wereldwijd. Verder zal het Audio-onderdeel van Facebook de komende tijd steeds meer gepersonaliseerd worden.

Terugblik op Black Friday 2020

Black Friday 2021 is op komst en daarom blikt Emerce terug op afgelopen jaar, toen onderzoek is gedaan onder ruim 2 miljoen eindgebruikers. Waarschijnlijk is het geen verrassing dat de invloed van de coronapandemie goed terug te zien is in de cijfers. Zo nam het aantal online aankopen met meer dan 46 procent toe, terwijl er 8,9 procent minder in de winkel werd gekocht. Ook positief voor online retailers is dat er per aankoop meer werd uitgegeven dan in het voorgaande jaar. Ben je benieuwd welke lessen je uit de inzichten van Emerce kunt halen? Lees het volledige artikel.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Jelmer van der Linden, Teach Digital
Over de auteur

Jelmer van der Linden

Ik ben Jelmer, Online Marketeer bij Teach Digital. Hier houd ik me bezig met alle facetten rondom online marketing.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.