25 oktober 2021
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 43 | 2021

Online Marketing nieuws

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing. 

In de vorige blog las je het nieuws over nieuwe audiofuncties in de mobiele app van Facebook. Dit keer gaan we het hebben over de nieuwe ‘continuous scrolling’ functionaliteit van Google Search en introduceren we Microsoft Clarity insights voor Microsoft Ads. Ook hebben we weer nieuwe inhaakdata voor jouw content klaarstaan!

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Maandag 25 oktober: Europese dag van de Maatschappelijke Rechtvaardigheid, Wereld Pasta dag, Dag van de Vlaai, Internationale dag van de Kunstenaar, Wintertijd;
  • Woensdag 27 oktober: Werelddag voor Audiovisueel Erfgoed;
  • Donderdag 28 oktober: Internationale dag van de Animatie, Nationale Rookmelderdag;
  • Vrijdag 29 oktober: Internationale dag van het Internet, Wereld Psoriasisdag;
  • Zaterdag 30 oktober: Dag van het Decoletté, Dag van de Checklists, Nacht van de Nacht;
  • Zondag 31 oktober: Halloween, Hervormingsdag, Wereldspaardag, Wereldstedendag, Dag van de Stilte.

Nieuwe functie binnen Google Search: Continuous scrolling

Google gaat de resultatenpagina anders indelen. Op dit moment moment zijn er steeds 10 zoekresultaten zichtbaar en een aantal advertenties. Om meer resultaten te krijgen moet je door klikken naar een volgende pagina. Dit is binnenkort verleden tijd! Er komt geen einde meer aan de pagina met zoekresultaten bij zoekmachine Google. De resultatenpagina krijgt een nieuwe vormgeving waarbij het bodem uit de pagina verdwijnt. De update wordt vooralsnog alleen op de mobiele website doorgevoerd. De functionele update verschijnt eerst op de Engelstalige Googles en zal niet snel daarna ook op de andere worden losgelaten.

Microsoft introduceert Microsoft Clarity Insights voor Microsoft Ads

Microsoft Clarity is de gratis tool van Microsoft om bezoekersgedrag op je website te kunnen analyseren. Vanaf nu zal deze functionaliteit worden uitgerold binnen Microsoft Ads. Functionaliteiten waar je aan moet denken zijn schermopnames, heatmaps en een krachtig analyse dashboard. Met deze functionaliteiten zijn marketeers beter in staat om bezoekersgedrag te analyseren om daarmee het resultaat van de campagnes te kunnen optimaliseren.

Wil je deze functionaliteit activeren? Bekijk de instructies in dit artikel. De functionaliteit wordt in november uitgerold dus het kan zijn dat je nog even moet wachten. Je kunt je contactpersoon bij Microsoft Ads vragen om al eerder deel te nemen aan de pilot.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.