1 november 2021
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 44 | 2021

online marketing nieuws

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je over de nieuwste functies voor Google Search en Microsoft Ads. Deze keer lees je over de nieuwe naam van Facebook, de link stickers van Instagram Stories en nog veel meer. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Maandag 1 november: Allerheiligen, Wereld Veganisten Dag en Movember (1-30 november)
  • Dinsdag 2 november: Dag voor de Radioamateur, Allerzielen, Dag van de BHV
  • Woensdag 3 november: Dag tegen Rugpijn, Sandwich Day en Cliché Day
  • Vrijdag 5 november: World Tsunami Awareness Day
  • Zondag 7 november: Hug a Bear Day

Facebook komt met nieuwe tool voor groepsbeheerders

De tool is bedoeld om de veiligheid van groepen te verbeteren in samenwerking met groepsbeheerders. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van content die in strijd is met de zogenaamde ‘Community Standards’ van Facebook, zullen groepsbeheerders hiervan eerst een melding krijgen. De beheerder kan dan bepalen om de content direct te verwijderen, of aangeven bij Facebook waarom hij denkt dat dat niet nodig is. Ook is het met de nieuwe tool mogelijk om een review verzoek indienen bij Facebook.

Facebook komt met nieuwe tool voor groepsbeheerders

Ook nieuwe Facebook-tools voor het MKB

Onder de nieuwe tools valt bijvoorbeeld een functionaliteit voor video- en audiogesprekken die direct vanuit de Business Inbox in Messenger te gebruiken is. Zo wil Facebook het MKB goed op weg helpen nu de kerstperiode er weer aankomt en verwacht wordt dat consumenten veel geld gaan uitgeven. Dit laat SocialMediaToday weten. Verder worden onder andere tools om afspraken te maken beschikbaar gemaakt voor kleine bedrijven, worden nieuwe zakelijke tools toegevoegd aan Whatsapp en krijgt Facebook Business Suite extra advertentie-opties.

Mark Zuckerberg geeft zijn bedrijf een nieuwe naam

Deze week was er ook groter nieuws over Facebook, het bedrijf introduceert namelijk de nieuwe naam ‘Meta’. Volgens Zuckerberg worden alle werkzaamheden die onder het bedrijf vallen met deze nieuwe naam samengebracht. Ook past de naam bij de toekomstvisie, die vooral de focus legt op een nieuwe virtuele wereld. Een wereld waarin mensen met behulp van virtual reality meeslepende ervaringen zullen kunnen delen met andere mensen en samen dingen kunnen doen die in de fysieke wereld niet mogelijk zijn.

Group Effects nu beschikbaar voor Messenger

Group Effects is een vorm van Augmented Reality (AR) waarmee gebruikers op een leukere en mee meeslepende manier contact kunnen maken met vrienden of familie, door middel van onder andere multiplayer spellen. De AR-effecten kunnen nu worden gebruikt in zowel videogesprekken op Messenger als Messenger Rooms. Ook meldt Facebook dat ze binnenkort op Instagram beschikbaar worden.

Group Effects nu beschikbaar voor Messenger

Link stickers van Instagram nu voor alle accounts

Tot nu toe waren de speciale link stickers van Instagram alleen beschikbaar voor bijvoorbeeld geverifieerde accounts of accounts met een bepaald aantal volgers, maar vanaf nu kan iedereen de feature gebruiken. Deze stickers kun je toevoegen aan een verhaal op Instagram om links te delen. Instagram heeft laten weten de stickers verder te gaan customizen zodat het duidelijk is waar je terecht komt wanneer je op de link klikt.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.