2 november 2020
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 45 | 2020

Online marketing nieuws week 45

Het is weer maandag, hoog tijd voor het Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen elke week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing. Zo hoef je niks te missen!

In onze laatste blog las je over Facebook Dating, een update voor biedstrategieën in Microsoft Advertising, Messenger API support op Instagram en de aanklacht tegen Google. Deze week praten we je bij over adverteren via Amazon Nederland en advertenties op Google Chrome tabbladen.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Maandag 2 november –– ‘Allerzielen en Dag van de BHV’
  • Dinsdag 3 november –– ‘Dag tegen de Rugpijn, Sandwich Day en Cliché Day’
  • Donderdag 5 november –– ‘World Tsunami Awareness Day’
  • Zaterdag 7 november –– ‘Hug a Bear Day’
  • Zondag 8 november –– ‘Dag van de Stralende Beroepen en Wereld Urbanisme Dag’

Adverteren via Amazon is nu mogelijk

Amazon Nederland biedt nieuwe kansen voor adverteerders. Het online verkoopplatform heeft het Demand Side Platform gelanceerd voor de Nederlandse markt. Hiermee kunnen adverteerders reclameruimte inkopen op Amazon.nl en IMDb. Ook adverteren op Twitch zal binnenkort behoren tot de mogelijkheden.

Via het Demand Side Platform kun je display-advertenties inzetten. Deze worden automatisch ingekocht. De positie van advertenties wordt per opbod verkocht aan degene met het hoogste bod. Het advertentieplatform van Amazon kan ook gekoppeld worden aan SSP’s (supply side platforms). Opgebouwde profielinformatie van het Demand Side Platform kan dus ook worden gebruikt voor targeting op externe platformen van derden.

Amazon heeft in de voorbereiding voor de lancering samengewerkt met Greenhouse, MediaCom en Mindshare. Zij hebben campagnes live kunnen zetten voor Unilever, Volkswagen en SEAT. Met behulp van hun learnings heeft Amazon feedback kunnen vergaren om alles te optimaliseren alvorens het platform te lanceren. Greenhouse stelt dat Amazon over de competenties beschikt om een balans te kunnen creëren op de markt, ten opzichte van Facebook en Google.

De advertenties hoeven niet alleen maar te verwijzen naar landingspagina’s binnen Amazon zelf. Je kunt, mits je niet concurreert met het assortiment van Amazon, ook doorlinken naar externe websites.

Met de positionering van Amazon in Nederland en deze uitbreiding van advertentiemogelijkheden, is het de vraag of bol.com op dit vlak zal gaan concurreren met Amazon. Momenteel is displayreclame namelijk niet mogelijk op bol.com. Houd ons Online Marketing Nieuws in de gaten om te zien hoe de verhoudingen tussen Amazon en bol.com zich gaan ontwikkelen.

Advertenties in Google Chrome tabbladen

Adverteerders kunnen via Google advertenties kwijt op veel verschillende plekken. Denk aan adverteren in zoekresultaten, het displaynetwerk of via YouTube. Google is momenteel ook bezig met een uitbreiding hierop. Het bedrijf is namelijk aan het testen met advertenties in Google Chrome tabbladen. Het betreft Shopping-advertenties. Deze functionaliteit is momenteel alleen nog maar aanwezig in Canary, de ontwikkelaarsversie van Google Chrome. Of en wanneer deze mogelijkheid daadwerkelijk uitgerold zal worden is nog niet bekend.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws!

Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Ben jij klaar voor de stap richting online marketing?

Standaard thumbnail voor de blog
Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.