8 november 2021
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 45 | 2021

online marketing nieuws

Het is weer maandag. Hoog tijd voor het wekelijkse Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen iedere week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

In de vorige blog las je over de nieuwste functies voor Google Search en Microsoft Ads. Deze keer lees je over de nieuwe naam van Facebook, de link stickers van Instagram Stories en nog veel meer. Uiteraard kun je ook weer rekenen op nieuwe inhaakdata voor jouw content.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter wordt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

  • Maandag 8 november: Dag van de Stralende Beroepen en Wereld Urbanisme Dag
  • Dinsdag 9 november: Dag tegen Facisme en Antisemitisme, Dag van de Uitvinders, Wereld Vrijheidsdag en International Guinness World Records Day
  • Woensdag 10 november: Dag van de Mantelzorg en World Science Day for Peace and Development
  • Donderdag 11 november: Sint Maarten, Elfde van de Elfde en Singles Day
  • Vrijdag 12 november: Wereld Longontsteking Dag en Dag van de Gebruiksvriendelijkheid
  • Zondag 13 november: World Kindness Day

LinkedIn Services Marketplace live in Nederland

Services Marketplace is een nieuw platform van LinkedIn voor freelancers om hun diensten aan te bieden, op dit moment nog gratis voor gebruikers. Na het uitvoeren van de bètatest in de Verenigde Staten is de marktplaats nu ook beschikbaar in Nederland. Voorlopig is de dienst alleen in het Engels beschikbaar. Er zijn momenteel 960.000 aanbieders te vinden op Services Marketplace.

Google wijzigt vereisten voor gestructureerde gegevens

Wie Google Search of Rich Result Test gebruikt, kan te maken krijgen met verschillende wijzigingen, zo schrijft Search Engine Roundtable. Google heeft namelijk aangekondigd een aantal vereisten bij te werken om het voor gebruikers eenvoudiger te maken. De wijzigingen betreffen de vereisten voor de HowTo, QAPage en de Special Announcement gestructureerde data. Bekijk het volledige artikel om te weten wat er precies verandert.

Performance Max campagnes nu voor iedereen beschikbaar

Google heeft Performance Max campagnes voor alle adverteerders beschikbaar gemaakt. Met deze campagnes kunnen adverteerders hun bedrijf promoten en op vier verschillende manieren hun doelen bereiken: het verhogen van conversies en waarde, het vinden van nieuwe klanten, het verrijken van inzichten en automatisering. Retailers en lokale marketeers krijgen hiermee ook toegang tot nieuwe advertentie-indelingen. Verder heeft Google nieuwe functies aangekondigd die de komende maanden zullen worden toegevoegd.

Nieuw transparant advertentieplatform gelanceerd

Op het nieuwe Media Futures Market kan advertentieruimte worden gekocht bij meer dan vijftig media-exploitanten zoals Discovery Benelux, New Skool Media, JCDecaux en Topcast Media. Het inkoopplatform moet transparant blijven doordat adverteerders en media-exploitanten met elkaar kunnen handelen zonder dat er intermediairs aan te pas komen. De oprichters willen met het platform laten zien dat media inkopen niet ingewikkeld hoeft te zijn. 

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws

Check volgende week maandag gewoon weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.