9 november 2020
Online marketing nieuws

Online Marketing Nieuws | Week 46 | 2020

Online marketing nieuws week 45

Het is weer maandag, hoog tijd voor het Online Marketing Nieuws! Onze online marketeers verzamelen elke week speciaal voor jou de belangrijkste, leukste, of meest opmerkelijke ontwikkelingen op het gebied van online marketing. Zo hoef je niks te missen!

In onze laatste blog las je over adverteren via Amazon Nederland en advertenties op Google Chrome tabbladen. Deze week praten we je bij over het limiet voor advertenties op Facebook en hoe je video’s plaatst bij bol.com productenpagina’s.

Lees snel verder, zodat je weer helemaal op de hoogte bent van het online marketing nieuws!

Inhaakdata voor je content

Relevante content is belangrijk om de gewenste doelgroep aan je te binden. Daarom hebben we deze week een paar inhaakdata waarmee je jouw content net wat interessanter en natuurlijk relevanter maakt. Bekijk hieronder of er deze week iets interessants tussen zit om op in te spelen. Verras je doelgroep met relevante content en verhoog daarmee je traffic!

Deze week om op in te haken:

 • Maandag 9 november –– ‘Dag tegen Fascisme en Antisemitisme, Dag van de Uitvinders, Wereld Vrijheidsdag en International Guinness World Records Day’
 • Dinsdag 10 november –– ‘Dag van de Mantelzorg en World Science Day for Peace and Development’
 • Woensdag 11 november –– ‘Sint Maarten, Elfde van de Elfde en Singles Day’
 • Donderdag 12 november –– ‘Wereld Longontsteking Dag en Dag van de Gebruiksvriendelijkheid’
 • Vrijdag 13 november –– ‘World Kindness Day’
 • Zaterdag 14 november –– ‘Wereld Diabetes Dag’
 • Zondag 15 november –– ‘I Love to Write Day’

Facebook limiteert aantal publicaties van advertenties

Vanaf februari 2021 zal Facebook het aantal advertenties dat een pagina kan weergeven limiteren. Adverteerders zullen dus goed moeten kiezen welke advertenties zij online willen zetten. Oneindig veel advertenties tegelijkertijd draaien zal niet meer mogelijk zijn.

Dankzij de machine-learning functies van het social platform is het voor adverteerders een stuk makkelijker geworden om advertenties gepersonaliseerd te vertonen. Het is daarom niet meer nodig om heel veel verschillende advertenties online te zetten om zo de juiste doelgroep te bereiken.

Het algoritme van Facebook zorgt ervoor dat campagnes steeds beter presteren, wanneer er steeds meer advertenties worden vertoond. Naarmate de data groeit, kan het systeem steeds meer verwerken en optimalisaties uitvoeren op je campagnes. Het is daarom belangrijk om veel actieve advertenties te hebben lopen, zodat je resultaten ook steeds beter worden.

Echter, als je op hetzelfde moment veel actieve advertenties hebt lopen, worden de losse advertenties minder vaak weergegeven. Dit kan erin resulteren dat sommige advertenties niet genoeg weergaven krijgen voor het algoritme om er iets van te leren. Hierdoor kan het systeem je advertenties en campagnes niet via machine-learning optimaliseren. Facebook heeft in de statistieken gezien dat vier op de tien advertenties niet genoeg weergaven bereikt om de leerfase uit te komen. Dit kwam voornamelijk doordat adverteerders te veel advertenties tegelijkertijd weergaven op het sociale platform.

Met het advertentie limiet voorkomt Facebook dat gebruikers te veel advertenties plaatsen, waardoor het algoritme het beste tot z’n recht komt. Het limiet is niet voor ieder adverteerder hetzelfde. Het aantal advertenties dat maximaal getoond kan worden, is afhankelijk van hoeveel een adverteerder in de afgelopen 12 maanden heeft uitgeven aan advertenties in de duurste maand.

Het nieuwe limiet voor advertenties zal vanaf februari uitgerold worden. In de zomer van 2021 moet het voor alle adverteerders zijn doorgevoerd. Je krijgt hier vanzelf een bericht van in je advertentiebeheer pagina.

Voeg foto’s toe aan je productpagina’s op Bol

Verkopers op Bol.com kunnen nu zelf video’s toevoegen aan de productinformatie van artikelen. Hiermee kunnen verkopers hun producten op een uitgebreide manier uitlichten en tentoonstellen. Benieuwd hoe je de video’s toevoegt? Volg de instructies hieronder.

 1. Ga naar je verkoopaccount.
 2. Zoek het artikel waar je een video aan wilt toevoegen.
 3. Kies bij productinformatie voor ‘Hogere conversie’.
 4. Upload je video via onderstaande veld.

Fotos bol

Video’s konden eerder ook al toegevoegd worden, maar moesten ingestuurd worden. Dit moest aan de hand van een YouTube-link. Nu je het zelf kunt uploaden, zul je het videobestand moeten gebruiken. Video’s die al online staan en via YouTube-link zijn ingestuurd, blijven gewoon online staan.

Blijf up-to-date dankzij het Online Marketing Nieuws!

Check volgende week maandag weer het Online Marketing Nieuws, zodat je up-to-date blijft met alle ins en outs omtrent online marketing. We zetten wekelijks de nieuwste feitjes en weetjes voor je op een rijtje. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste innovaties om jouw online aanwezigheid optimaal te benutten.

Ben jij klaar voor de stap richting online marketing?

Standaard thumbnail voor de blog
Thom Treurniet Teach Digital
Over de auteur

Thom Treurniet

Ik ben Thom, Online Marketeer en Content Editor SEO/SEA bij Teach Digital. Ik vind resultaatgerichtheid erg belangrijk. Daarom vind ik de werkwijze van Teach Digital perfect bij mij passen! Ik hou van uitdagingen en die zal ik dus ook altijd opzoeken.
Olav Wolters teach digital
Olav Wolters

Opleidingsadvies nodig?

Wil jij je ontwikkelen in online marketing, maar weet je niet welke training de beste keuze is voor jou? Neem contact op met Olav.
Mail Olav
Teach Digital NRTO gecertificeerd Teach Digital is lid bij de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen. Het keurmerk staat voor erkenning van kwaliteit en professionaliteit. Dit betekent dat al onze trainingen van dehoogste kwaliteit zijn.